AL 50 JAAR WELKOM

IN SEPTEMBER 1969 werd de Agnietenhof geopend en heette toen nog Cultureel Streekcentrum Agnietenhof. Na vijftig jaar, miljoenen bezoekers, duizenden voorstellingen, twee grote verbouwingen en de uitbreiding met een filmtheater is de naam Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. Een theater met landelijke allure en een regionale functie die eigenlijk alleen maar groter is geworden.

In de Agnietenhof vinden artiesten en publiek een warm welkom, daar werken we elke dag met passie en plezier aan, al onze medewerkers, voor en achter de schermen. Op de coverfoto van onze jubileumbrochure (zie hiernaast) ziet u een aantal van hen, voor de gelegenheid in een feestelijke theatrale setting. Zonder hen geen voorstelling, zonder hen geen gastvrijheid, zonder hen geen tevreden bezoeker.

Goed een jubileumseizoen dus. En dat gaat u merken: een boordevol programma met publiekstrekkers en nieuw talent. En een aantal bijzondere producties, waaronder Vier Vlaamse voorstellingen en het spectaculaire circusgezelschap The 7 Fingers uit Canada. Maar vooral onze grote eigen jubileumproductie 'De Nacht van Flipje', een wervelende musical voor jong en oud waar naast bekende hoofdrolspelers veel lokaal en regionaal talent aan mee gaat doen.


We zien u graag in de Agnietenhof, vijftig jaar jong en klaar om u te blijven verrassen en inspireren!


Ruud van Zuilen

Directeur

Nieuwsgierig hoe deze coverfoto door fotograaf Emanuele Scorcelletti is gemaakt?

1969 Eerste seizoensbrochure

Wist je dat...

...Hans Croiset, schrijver van het voorwoord in onze allereerste seizoensbrochure, komend theaterseizoen maar liefst twee keer bij ons op de planken staat? In Eindspel van Theater Rotterdam en samen met o.a. Anne Wil Blankers in Het Oog van de Storm. Deze topacteur komt dus al 50 jaar bij ons in de Agnietenhof, dat is toch bijzonder!

za 9 nov | 20.00 uur

Theater Rotterdam - Eindspel

Lichtvoetige tragedie van een van de grootste toneelschrijvers van de twintigste eeuw

di 21 apr | 20.00 uur

Hans Croiset, Anne Wil Blankers e.a. - Het Oog van de Storm

Topcast in stuk van Florian Zeller

Jubileumparels

"Misschien wel de beste voorstelling die ik in de afgelopen 10 jaar heb bezocht."

"Fascinerende en uiterst actuele voorstelling (...)"

"(...) ontroerende voorstelling die nog lang in je hoofd nagalmt."

Bij een 50-jarig jubileum horen parels van voorstellingen! Het gros van ons programma komt uit Nederland, maar ook in Vlaanderen worden geweldige voorstellingen gemaakt. Dit seizoen zijn er maar liefst vier toneelstukken te zien uit Belgiƫ. Allemaal gezien door Ruud van Zuilen (directeur en hoofd programmering) en alle vier door hem van harte aanbevolen.


Bestel de voorstellingen als serie en profiteer van een mooie seriekorting!

}