ZA 18 SEPTEMBER


Wende Snijders & Toneelgroep Oostpool

De Wildernis

"Wende laat de magie van het theater herleven."

NRC

Een uniek en verrassend concert van een alleskunner

We trappen het theaterseizoen af met een theaterconcert van Wende Snijders. Na het succes met haar show Mens komt Wende ook naar Tiel!

In samenwerking met Toneelgroep Oostpool, het NKK NXT koor en een (inter)nationaal artistiek team verkent WENDE De Wildernis in onszelf en de wereld daarbuiten. Ze vertaalt wat tussen hart en onderbuik woont in een nieuwe multidisciplinaire show. In haar concerten combineert Wende met gemak muzikale stijlen als klassiek, pop, elektronica en jazz. Opnieuw zoekt ze antwoorden op vragen die we onszelf liever niet stellen, maar die ons diep van binnen wel bezighouden. Haar werk werd bekroond met talloze nationale en internationale prijzen, waaronder twee Edisons en de Annie M.G. Schmidt-prijs voor het beste theaterlied. Wende mag met recht een alleskunner genoemd worden. "De dingen die niet gezegd worden. De schaduwkant en de tederheid die we allemaal in ons hebben. Misschien schuilt in die wildernis wel juist wie we zijn in onze meest pure vorm, even onschuldig als wreed.” (Wende)

Bekijk hieronder een voorproefje van Wende Snijders en het Nederlands Kamerkoor.

Over Wende Snijders

Wende is een van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Al jaren combineert ze klassiek, pop, jazz en donkere elektronica in haar theaterconcerten. Haar prijzenkast laat die diversiteit zien, want intussen heeft ze Edisons ontvangen in bijna elke categorie. Na zes albums en vijf eigen voorstellingen in binnen- en buitenland is het nu tijd voor een nieuw theaterconcert in samenwerking met Toneelgroep Oostpool en het Nederlands Kamerkoor: De Wildernis.