Een goede start van het theaterseizoen

Winactie

Om het theaterseizoen goed te beginnen geven we twee vrijkaarten weg voor een voorstelling naar keuze in september. Laat ons hieronder weten welke voorstelling jij zou kiezen als je wint en waarom jij de kaarten graag wilt ontvangen! De winnaar krijgt deze week automatisch bericht.

Voor welke voorstelling wil jij kans maken op twee vrijkaarten?

Voorstellingstips in oktober

Ook in oktober kun je in de Agnietenhof terecht voor een heerlijke avond of middag uit. We geven hieronder alvast wat tips. Bekijk het volledige programma op agnietenhof.nl.

image

Dana Winner

One Moment

vr 1 okt | 20.00 uur | muziek

Een van de grootste Nederlandstalige zangeressen van dit moment

Dana Winner zit al meer dan dertig jaar in het vak, haar versie van ‘One Moment In Time’ werd meer dan 100 miljoen keer bekeken en nu is het hoog tijd voor nieuwe muziek. En dus komt ze dit najaar naar de Agnietenhof met het theaterconcert One Moment, waarin ze haar persoonlijke en muzikale verhaal vertelt. Tegelijkertijd werkt de Belgische zangeres aan een nieuw album, waarop ze zingt over de thema’s die op dit moment een rol in haar leven spelen. Het wordt een emotionele en onvergetelijke avond, waarop ze haar grote Nederlandstalige en Engelstalige hits laat horen.

image

Het Laagland

Ruimtereis (4+)

zo 3 okt | 14.30 uur | jeugd / muziektheater

Een muzikaal sciencefiction avontuur

Twee astronautjes in spé laten hun fantasie sneller reizen dan het licht. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. Samen gaan ze dapper het avontuur van de nacht aan. Met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten laat deze ode aan verbeeldingskracht, moed én de film 2001: A Space Odyssey niemand onberoerd. Een voorstelling voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat gaat komen.

image

Nijntje de Musical (2+)

za 9 okt | 13.30 & 15.30 uur | jeugd / musical

Hoera: nijntje komt naar het theater!

Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans vrolijk mee. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd op de boeken van Dick Bruna. De jonge regisseur Naomi van der Linden zorgt voor een frisse, creatieve voorstelling. Kom je kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt?

image

Hotel Modern

Ons Wereldrijk - de vroege geschiedenis van Nederland en Indonesië

za 9 okt | 20.00 uur | beeldend theater / toneel

Met ingenieuze maquette, video en live uitgevoerde soundtrack

In haar fascinerende, internationaal bekroonde voorstellingen smeedt Hotel Modern zelfgemaakte poppetjes, film, alledaagse voorwerpen en muziek op ingenieuze wijze samen. In Ons Wereldrijk dwalen de spelers met minicamera’s door een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië. Ze passeren oerwouden, rijstvelden, dorpjes en moskeeën. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd, waardoor je je midden in het verhaal bevindt, dat zich afspeelt in de zeventiende eeuw: ondernemende Nederlanders komen met machtige zeilschepen aan, op zoek naar specerijen.

image

Scapino Ballet Rotterdam

Casablanca

wo 13 okt | 20.00 uur | dans

Dans, circuselementen en muziek vormen samen fantasierijke wereld

‘Casablanca’ geldt voor velen als een van de beste films ooit gemaakt. Geen wonder dat choreograaf Ed Wubbe het verhaal gebruikte als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. Daartoe bracht hij verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Met verschillende dansstijlen, circuselementen en muziek op een draaiend podium creëert Wubbe een fantasievolle, theatrale wereld. Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film, met weergaloze muziek en jazznummers uit de jaren veertig.

image

VanVelzen

Change of Mind - Songs, Stories & Sofasessies

vr 15 okt | 20.00 uur | muziek

Avond vol nieuwe muziek en openhartige verhalen

In een alsmaar veranderende wereld ben je genoodzaakt nieuwe wegen in te slaan. Dat gold ook voor zanger en muzikant Roel van Velzen. In de succesvolle podcastserie ‘Roels Sofasessies’ schreef hij hierover een aantal prachtige nieuwe liedjes die de basis vormen van de voorstelling Change of Mind. Naast deze nieuwe songs speelt VanVelzen zijn vertrouwde energieke repertoire én zingt hij voor het eerst de Nederlandstalige liedjes die hij afgelopen jaar schreef. Een avond vol openhartige verhalen, humor en vooral veel muziek.

image

VISTV

Marco Kraal in het theater

di 19 okt | 20.00 uur | theatercollege

Duik mee in de onderwaterwereld van Marco Kraal

Vissen en vissers saai? Niets is minder waar. VIS TV staat garant voor een avond vol spannende, hilarische en bizarre verhalen over dat fascinerende dier met kieuwen én over mensen die soms letterlijk alles over hebben voor het vangen van een vis. In een anderhalf uur durend spektakel neemt bioloog Marco Kraal je mee onder water en laat hij je kennismaken met reusachtige meervallen, reislustige palingen, geheimzinnige snoekbaarzen, leergierige karpers en tal van andere vissen die je in Nederland vaak kunt aantreffen.

image

René van Meurs

Hunkert

wo 20 okt | 20.00 uur | cabaret

Mooie inzichten, hilarische improvisaties en goede grappen over de liefde

De liefde. Cabaretier René van Meurs heeft het geleefd en geloofd, met wisselend succes. Deksels op neuzen, meerdere keren gestoten aan dezelfde steen, maar altijd vol vertrouwen en zelfspot, de borst weer vooruit. Van Meurs kan er fantastisch over vertellen, met prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en goede grappen. Je kunt op zoek zijn naar de liefde of ernaar smachten. René doet er een schepje bovenop. Hij hunkert. “Naast kwetsbaar en persoonlijk is Hunkert ook erg grappig.” (Trouw ★★★★)

image

Het online magazine vaker ontvangen?

Gedurende het seizoen publiceren we elke maand een online magazine boordevol foto's en video's van voorstellingen, een kijkje achter de schermen, winacties en meer. Je kunt je hiervoor aanmelden via Mijn Theater! Ga naar Mijn Voorkeuren, zet een vinkje voor digitaal magazine en klik op opslaan.