Filmprogramma september

do 16 sep | 20.30 uur

Le Meilleur Reste à Venir

Arthur en César zijn al hun hele leven beste vrienden, maar totaal verschillend. Arthur is een neurotische scheikundeleraar en César een vrijgevochten womanizer die altijd in de problemen raakt. Na een misverstand in het ziekenhuis zijn ze er beiden van overtuigd dat de ander nog maar een paar maanden te leven heeft. Ze laten alles achter om de verloren tijd in te halen en zoveel mogelijk uit hun leven te halen, nu het nog kan.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

vr 17 sep | 20.30 uur

Quo Vadis, Aida

Aida werkt in Srebrenica op de Nederlandse VN-basis als tolk in dienst van de Verenigde Naties. Samen met haar gezin en 20.000 andere Bosnische moslims zoekt zij een veilig onderkomen vanwege het oprukkende Bosnisch-Servische leger. De film toont de uren voorafgaand aan de dramatische evacuatie van de vluchtelingen. Tot dan is Aida er zeker van dat de VN hen zou beschermen, maar als de chaos steeds groter wordt, probeert ze uit alle macht zelf haar man en zonen te redden. Een Bosnische speelfilm van Jasmila Žbanic, met onder anderen Raymond Thiry en Johan Heldenbergh als Dutchbatters.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

za 18 sep | 20.30 uur

Luizenmoeder - De film

Na het wegvallen van directeur Anton proberen Ank en haar collega’s de school weer op de rails te krijgen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Er is onderbezetting, de corona-crisis heeft alles op scherp gezet en de ouders zijn nog veeleisender dan voorheen. Met een groot themafeest voor de deur komen alle onderhuidse spanningen bovendrijven. Een nieuwe interim-directeur lijkt wat lucht te geven, maar zijn diens verregaande plannen voor digitalisering wel het beste voor de leerlingen? Wanneer de kinderen in opstand komen, bloeit er onverwacht ook nog een nieuwe liefde op. Een film vol humoristische en herkenbare situaties op- en rondom het schoolplein van Nederlands bekendste basisschool.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

zo 19 sep | 11.00 uur

Nomadland

Fern besluit na het overlijden van haar man alles achter te laten en als heuse nomade in een camper van plek naar plek te trekken. Ze moet onderweg op zoek naar tijdelijke klusjes, omdat ze anders financieel niet rond kan komen. En ze is niet de enige, want onderweg komt ze veel zestigplussers tegen die ook – soms noodgedwongen, soms vrijwillig – hebben gekozen voor een bestaan als moderne nomade. Prachtige beelden en een indrukwekkende hoofdrol van Frances McDormand (o.a. Fargo en Three Billboards Outside Ebbing, Missouri).

Combineer deze voorstelling met een heerlijk ontbijt in ons Theaterrestaurant met diverse broodjes, beleg, fruit, sapjes en natuurlijk koffie en thee.

di 21 & wo 22 sep | 20.30 uur

The Mauritanian

Jodie Foster vertolkt een geëngageerde advocate die de Mauritaniër Mohamedou Ould Slahi verdedigt die jarenlang door de Amerikaanse overheid gevangen werd gehouden in Guantánamo Bay. Dit is zeker niet de eerste film over de politieke implicaties van 9/11 en de inhumane toestanden in dit beruchte gevangenenkamp. De kracht van deze film ligt in de subtiele vertaling van Slahi’s gruwelen in een levensles. Hoe woede verandert in vergeving. De film kan buigen op sterk acteerwerk van Tahar Rahim, Jodie Foster (winnaar van een Golden Globe voor deze rol) en Benedict Cumberbatch.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

di 28 & wo 29 sep | 20.30 uur

The Father

Dit verwoestende drama laat je geen moment los. Anne zoekt een nieuwe verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds opnieuw alle hulp afwijst. Ze wil er zeker van zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt als zij niet in de buurt is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt gebeurt en wat zich alleen in zijn hoofd afspeelt. Deze film laat zien hoe zijn vertrouwde omgeving niet meer zo vertrouwd is, en maakt zijn verwarring voelbaar, net als Annes onmacht en onvoorwaardelijke liefde voor haar vader. Anthony Hopkins kreeg de Oscar voor Beste Acteur voor zijn verbluffende en ruwe vertolking van een man die langzaam zijn grip op de werkelijkheid verliest door dementie.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

Theaterrestaurant

Geniet van een heerlijk diner

In ons Theaterrestaurant begin je de avond ontspannen en smakelijk met culinaire hoogstandjes van onze eigen chef-kok. Aan de basis staan pure ingrediënten, duurzaam en altijd dagvers.

image
image
image