Leupold Trio
Con Chitarrone

Prachtige muziek, virtuoze musici en grote betrokkenheid

Zaterdag 30 september - 12.00 uur, Caeciliakapel

Sören Leupold, chitarrone

Sören begon zijn opleiding tot klassiek gitarist in 1988 bij Ulrich Müller aan het conservatorium van Osnabrück. Hij vervolgde zijn studie bij Eliot Fisk en Konrad Junghänel aan de Musikhochschule te Köln. Bij laatstgenoemde studeerde hij vervolgens luit en chitarrone. Sören behaalde zijn einddiploma met onderscheiding.

Hij treedt op met tal van ensembles, waaronder Acadamy of Ancient Music, Cantus Cöln, Collegium Vocale Gent, Nederlands Kamerkoor, La Fenice, Musica Antiqua Köln en Combattimento.

Wouter Mijnders, cello

Wouter treedt veelvuldig op binnen en buiten Europa, musiceert op festivals, in recital programma’s en maakt deel uit van verschillende ensembles, waaronder het Haydn Trio en Combattimento.
Wouter maakte tal van radio-, tv- en CD opnamen, onder meer van het complete werk voor cello en piano van Mendelssohn Bartholdy, de cello sonates en kamermuziek van Willem Pijper en de eerste opname van het concert voor cello piccolo van Sammartini.

Quirine van Hoek, viool

In 2009 sloot Quirine van Hoek haar Bachelor studie af aan het Utrechts Conservatorium bij Chris Duindam, waar ze ook barokvioollessen volgde bij Antoinette Lohmann. Aan ditzelfde conservatorium behaalde zij Cum Laude haar Master examen. Ze volgde masterclasses bij o.a. Mauricio Fuks, Jaap van Zweden, Ivry Gitlis, Liviu Prunaru, Kees Hulsmann en Yayoi Toda. 

Quirine soleert met verschillende orkesten in Nederland in concerten van Bach, Vivaldi, Mozart, Bruch, Mendelssohn en Tsjaikovski. Met accordeoniste Ellen Zijm vormt Quirine het opmerkelijke en bijzonder succesvolle duo De Thuiskomst. Daarnaast is ze violist bij Combattimento, waar ze een van de concertmeesters is en waar ze geregeld solistisch te horen is.