UITGELICHT

Introdans danst 'Moderne meisjes'

vr 28 september - 20.00 uur

Scroll verder voor interviews met de makers van de voorstelling, scènefoto's en een winactie!

"Drie eigenzinnige choreografes van verschillende generaties komen samen"

In Moderne meisjes komen drie eigenzinnige choreografes van verschillende generaties samen. Didy Veldman laat zich voor haar intieme, persoonlijke creatie 'The 3 Dancers' inspireren door het gelijknamige schilderij van Picasso. Regina van Berkels grootschalige, theatrale choreografie 'Frozen Echo' trekt als een Salvador Dalí-film aan je voorbij. De klap op de vuurpijl geeft de inmiddels 77-jarige Amerikaanse grootheid Lucinda Childs met een wereldpremière van 'Petricor' op nieuwe muziek van Ludovico Einaudi (bekend van de muziek in de Franse filmhit ‘Intouchables’).

Winactie


We geven twee vrijkaarten weg voor de voorstelling van Introdans. Beantwoord vóór 24 september de volgende vraag: Hoe vaak staat Introdans in de Agnietenhof in seizoen 2018/2019?

De choreografieën

The 3 Dancers van Didy Veldman (Nederlandse première)

Liefde, verlangen en dood komen in een extatische dans samen op Picasso’s meesterwerk 'The Three Dancers'. Choreograaf Didy Veldman – die de laatste jaren vooral in Engeland successen vierde – brengt Picasso’s schilderij van het canvas naar het podium, waardoor zijn expressieve, kubistische beelden als het ware tot leven komen. Haar ballet draait niet zo zeer om het achterliggende verhaal, als wel om de intense spanning en passie die spreken uit een van de grootste kunstwerken van de twintigste eeuw.

Frozen Echo van Regina van Berkel (Nederlandse première)

De Nederlandse choreograaf Regina van Berkel creëerde het uiterst theatrale 'Frozen Echo' in 2011 voor het Düsseldorfse Ballett am Rhein, op een indringende compositie van Theo Verbey. Voor haar choreografie werkte zij, zoals altijd, nauw samen met decorontwerper Dietmar Janeck. Hij creëerde een enorm, statisch object, opgebouwd uit 70 oude computers. Daaronder storten de dansers zich in wisselende combinaties in een dynamische, geladen en soms surrealistische choreografie, die als een Salvador Dalí-film aan je voorbij trekt.

Wereldpremière Petricor van Lucinda Childs

De band tussen de Amerikaanse choreograaf Lucinda Childs en Introdans mag inmiddels gerust uniek genoemd worden. De ‘koningin van de minimal dance’ creëerde de afgelopen jaren diverse nieuwe werken voor het gezelschap en ze bestempelt haar samenwerking met Introdans als ‘een uitermate inspirerend, onverwacht geschenk’. Voor haar wereldpremière in Moderne meisjes koos Childs voor de ‘minimal music’ Petricor van Italiaanse componist Ludovico Einaudi. Einaudi schrijft voor Introdans een nieuw arrangement voor piano en strijkers. Zijn werk is onder meer bekend van de bejubelde film 'Intouchables'. De hedendaagse Franse kunstenaar Dominique Drillot ontwerpt de podiumelementen voor het nieuwe werk van Childs.


Tekst: introdans.nl

Volg ons op social media