ACHTER DE SCHERMEN

Start seizoen 22/23

We gaan weer beginnen!

Deze vrijdag trapt cabaretier Roué Verveer het nieuwe theaterseizoen 22/23 af met de passende titel 'Zo goed als nieuw'. In de zomermaanden hebben de medewerkers zeker niet stilgezeten. Zo zijn alle vloeren weer geolied en hebben diverse foyers een nieuwe, frisse look gekregen. Sinds 1 juli heeft Cultuurbedrijf Tiel ook een nieuwe directeur, Nico Baars. In het Agnietenhof Magazine stelt hij zich aan jullie voor. Heb je het magazine niet op je deurmat gekregen? Neem dan een exemplaar mee als je een voorstelling of film bezoekt in Agnietenhof!

Even voorstellen

Wethouder Cultuur & Evenementen Dave Verbeek

Net voor de start van de zomervakantie is het nieuwe college van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Tiel geïnstalleerd. Hoog tijd dus om even kennis te maken met de kersverse wethouder van Cultuur & Evenementen, Dave Verbeek.

Even voorstellen Ik ben Dave Verbeek, 33 jaar en een geboren en getogen Tielenaar. In mijn vrije tijd wandel ik graag en ik zit van kleins af aan al bij de scouting. Vroeger heb ik ook gitaar gespeeld maar helaas staat die, mede door tijdgebrek, al een tijdje in de hoek te verstoffen. Hopelijk heb ik daar in de toekomst weer de tijd voor. Sinds kort ben ik wethouder van de gemeente Tiel, met onder andere de portefeuille Cultuur & Evenementen. Een drukke, maar vooral leuke en uitdagende baan. Het allereerste bezoek aan de Agnietenhof Toen ik nog op de basisschool zat, ik was denk ik een jaar of 11, bezochten we een voorstelling van Idem Dito. Een klasgenoot speelde mee in de voorstelling, samen met scholieren van andere basisscholen uit Tiel. De eerste keer dat je zo'n groot theater instapt maakt zeker indruk.

Het nieuwe theaterseizoen staat op het punt om te beginnen. Wat mogen we zeker niet missen? Vooral cabaret en muziek trekken mij. Een paar seizoenen terug heb ik bijvoorbeeld echt genoten van Danny Vera, dat was echt een prachtige voorstelling. In oktober staat Stef Bos op het programma. Een muziekvoorstelling in de intieme setting die je in een theater ervaart, dat is zo mooi. Maar ook de grotere shows bezoek ik graag, zoals een Pink Floyd tributeband. Ook goed om te zien dat lokale initiatieven, zoals Elstars MuziekTheater, een kans krijgen om op het grote podium te staan. Daar ga ik ook zeker een kijkje nemen! Wat staat er nog op het theaterwensenlijstje? Een show van de symfonische-metalband Within Temptation lijkt me ontzettend gaaf om te zien in het theater. Of, wel iets totaal anders, Suzan & Freek. Welke persoon zou u graag willen ontmoeten? Sir Patrick Stewart. Ik ben een grote Star Trek-fan en kijk ook graag naar zijn andere tv-series en films. Het lijkt me een hele charmante man, waarmee ik graag een keer een biertje zou willen drinken. Wat betekent Agnietenhof voor Tiel? Het is een schitterend theater met een breed programma. Het is mooi om te zien dat artiesten, waaronder 'de grote namen' en gezelschappen naar Tiel komen. Agnietenhof is belangrijk voor de gehele regio en samen met onder andere cultuurgebouw Zinder en andere evenementen zoals Appelpop een écht visitekaartje van Tiel. De Agnietenhof is er voor alle Tielenaren en ik hoop ook zeker dat iedereen de weg naar het theater blijft vinden!