TIPS CABARET OKTOBER

Janneke de Bijl Rayen Panday Alex Ploeg Nina de la Parra & Sanne Landvreugd

Zwartgallig en herkenbaar

Janneke de Bijl – lid van Comedytrain – wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt. Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe net zo leuk vindt als een maand Curaçao? In haar tweede programma observeert Janneke er weer lustig op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken en de absurditeit van de worstelende mens dient zich aan. Janneke beschrijft wat ze ziet, legt de onlogica daarvan bloot en fileert wat gefileerd dient te worden in De Bijl-stijl: zwartgallig, herkenbaar en met onderkoelde humor. Hier alvast een voorproefje.

Hilarische verhalen en heerlijke nummers achter de piano

Rayen Panday vertelt de grappigste verhalen en zingt achteloos een paar heerlijke nummers vanachter de piano. Vanavond vraagt hij zich af waarom we ons zo in bijzaken verliezen dat we de hoofdzaken vergeten. Of we de aandacht die we zoeken en krijgen wel de juiste is. En hebben Pamela Anderson, Jezus Christus en Rayens Turkse kapper iets met elkaar gemeen? Rayen zal een poging doen deze en andere grote levensvragen te beantwoorden. Hij zal daarin niet slagen, maar wel redeneren op het scherpst van de snede en van zichzelf vragen wat hij ook van jou vraagt: Focus.

“Panday overtuigt met hoge grapdichtheid. (…) Een overtuigende voorstelling.” (NRC Handelsblad ★★★★ over vorige voorstelling Fenomeen)

Fragment uit zijn vorige show 'Niet verder vertellen'

"JE LACHT JE BALLEN UIT JE BROEK". (De Telegraaf ★★★★)

De Volkskrant riep Alex Ploeg uit tot hét comedytalent van 2018 en NRC Handelsblad tipte Alex Ploeg als een van de meest veelbelovende cabaretiers van het decennium. Zijn viersterrendebuut Ultimatum werd genomineerd voor de Neerlands Hoop en tussendoor speelde Alex ook nog in het satirische tv-programma ‘Klikbeet’. Genoeg om een opgeblazen ego van te krijgen en naast je schoenen te gaan lopen. In EGO knalt Alex Ploeg opnieuw harde grappen, absurde sketches en meeslepende liedjes de zaal in. Over het ego in al zijn vormen, de strijd aangaan met jezelf en het onzekere voor het zekere nemen.

“Met EGO bewijst hij dat hij meer is dan een goede grappenmaker.” (Trouw ★★★★)

Fragment uit zijn vorige show 'Ultimatum'

Muzikaal, hilarisch en ontregelend entertainment door twee powerhouses

In BloodBitches verdiepen Nina de la Parra (bekend van VPRO Mondo) en topsaxofonist Sanne Landvreugd hun bloederige band. Thema’s als vrouw-zijn, Surinaams-zijn, slavernij, verdrijving, trauma, racisme en schuld stromen door hun gezamenlijke bloedvaten. Nina en Sanne: twee powerhouses die hun ervaringen tot uiting brengen in muzikaal, explosief, hilarisch, persoonlijk en ontregelend entertainment van de hoogste plank, met elke voorstelling een nieuw item over de actualiteit.

“Nina de la Parra is een knalgoede actrice, heel erg grappig en nul procent pathetisch wanneer ze haar pijn invoelbaar maakt.” (de Volkskrant ★★★★★ over vorige voorstelling Gods Wegen)