Filmprogramma september

do 17 & vr 18 september | 20.30 uur

De beentjes van Sint-Hildegard

Jan is 35 jaar getrouwd met Gedda. Gedda wil graag alles voor Jan doen en ze bepaalt ook graag zijn kleding, vriendschappen en al hun andere bezigheden. Zij houdt zoveel van hem dat hij er bijkans in stikt. In een poging meer ruimte te krijgen, gaat Jan rare sprongen maken. Dochter Liesbeth zit met haar vriend in eenzelfde schuitje als haar vader. De vraag rijst; hoeveel liefde is te veel liefde? Herman Finkers schreef dit komische drama en speelt zelf ook in de film samen met Johanna ter Steege.   

Combineer deze film met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant. Bekijk het menu >

za 19 september | 20.30 uur

Misbehaviour

Misbehaviour met Keira Knightley is een krachtige komedie over een groep vrouwen die in 1970 de Miss World-verkiezingen in Londen willen verstoren. In 1970 vindt de Miss World-verkiezing plaats in Londen, met de Amerikaanse komedie-legende Bob Hope als presentator. De show is in die tijd met meer dan 100 miljoen kijkers het best bekeken tv-programma ter wereld. De dan net opgerichte Women’s Liberation Movement, die de verkiezing ziet als een vernedering van vrouwen, besluit de live-uitzending van de show te verstoren. Die avond wordt geschiedenis geschreven.

Combineer deze film met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant. Bekijk het menu >

zo 20 september | 11.00 uur

Adam

'Adam' is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film is een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu. Op het Internationaal Filmfestival van Rotterdam werd de film omarmd door het publiek.

In een kleine Marokkaanse bakkerij opent een weduwe langzaam haar hart voor de ongehuwde, zwangere Samia, die bij haar komt werken. Samia blijkt een harde werker en haar gebakjes vinden gretig aftrek bij de buurtbewoners.

“Mooie ode aan solidariteit en moederschap” VPRO Cinema, ★★★★ “Touzani geeft haar actrices alle ruimte” de Volkskrant , ★★★★ “Aanklacht tegen hardvochtig patriarchaal systeem treft doel” NRC, ★★★★

Combineer deze film met een heerlijk ontbijt in ons Theaterrestaurant.

di 22 & wo 23 september | 20.30 uur

Summerland

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Afgesloten van de buitenwereld probeert ze wetenschappelijk bewijs te vinden dat mythes en magie niet bestaan. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen. Door zijn onschuld en nieuwsgierigheid komen emoties en geheimen uit het verleden naar boven die ze lange tijd heeft proberen te onderdrukken. 

Combineer deze film met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant. Bekijk het menu >

di 29 & wo 30 september | 20.30 uur

Hope Gap

Grace (Annette Bening) en Edward (Bill Nighy) wonen in een klein dorp bij de klif van Hope Gap en zijn al bijna 30 jaar getrouwd. Als hun zoon Jamie (Josh O’Conner) een weekend komt logeren vertelt zijn vader hem dat hij van plan is om nog dezelfde dag zijn moeder te verlaten. Het eens zo hechte gezin wordt nu geconfronteerd met een nieuwe situatie waarin emoties als ongeloof, woede, onmacht maar ook hoop elkaar kruisen. “Brits familieleed met thee, poezië en humor” - de Volkskrant “Sterk gespeeld, intiem en soms innemend” - The New York Times

Combineer deze film met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant. Bekijk het menu >

Theaterrestaurant

Geniet van een heerlijk diner

In ons Theaterrestaurant begin je de avond ontspannen en smakelijk met culinaire hoogstandjes van onze eigen chef-kok. Aan de basis staan pure ingrediënten, duurzaam en altijd dagvers.

image
image
image