OKTOBER

Let op de aanvangstijden. Soms vinden er meerdere voorstellingen op één dag plaats.

Johanna ter Steege

Ik heet Lucy Barton

vr 2 okt | 20.00 uur | toneel

Geestig en emotioneel stuk naar het boek van Elizabeth Strout

Na Broadway en West End is het alom geprezen boek ‘Ik heet Lucy Barton’ van Elizabeth Strout nu te zien in de Agnietenhof met Johanna ter Steege in de hoofdrol. New York. Een vrouw in een ziekenhuisbed. En ineens zit aan het voeteneind haar moeder die ze jaren niet gezien heeft. Wat zeggen onze verhalen? Hoe betrouwbaar zijn onze herinneringen? In een ziekenhuiskamer waar de tijd stil lijkt te staan, beweegt het hele leven. In een uiterst subtiele tekst vertelt Lucy Barton haar verhaal en dat van haar moeder.

regie & vertaling: Antoine Uitdehaag ∙ naar het boek van: Elizabeth Strout

RABOZAAL

€ 21,50 | Vriend € 19,50 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Kasper van der Laan

1 Kilo

za 3 okt | 20.00 uur | cabaret | reprise

Met sterren overladen debuutvoorstelling

Dit jaar kunnen nóg meer mensen genieten van de voorstelling van Kasper van der Laan, want nadat hij speelde voor een uitverkochte Kleine Zaal, staat hij dit jaar in de Rabozaal met een reprise van '1 Kilo'. Waarom zijn de dingen zoals ze zijn en doen we de dingen zoals we ze doen? Kasper legt het uit in zijn unaniem bejubelde debuutvoorstelling. Zijn unieke kijk op onze leefwereld is absurd, onvoorspelbaar en ongekend grappig.

“Onthoud die naam. Belangrijker: ga hem zien!” (Algemeen Dagblad ★★★★★)

RABOZAAL

€ 21,00 | Vriend € 19,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Riv the Kid Jeugdtheaterdag

Juf Roos gaat op avontuur (2-5 jr)

zo 4 okt | 11.00, 13.30 & 15.30 uur | muziektheater

Oer-Hollands programma boordevol kinderliedjes

Heel veel kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten dat blijkt wel uit de meer dan 120 miljoen views van het programma op YouTube. Nu komt Juf Roos samen met Gijs naar de Agnietenhof met een vrolijke familievoorstelling, waarbij iedereen naar hartenlust kan meezingen en meedoen. Juf Roos en Gijs maken zich op voor de landelijke Molendag. De molen moet er piekfijn bij staan, maar dan gebeurt er iets ergs. Lukt het ze om de molen weer op tijd in orde te krijgen?

script & regie: Erik van Trommel en Gert-Jan van den Ende · muziek: Gert-Jan van den Ende

Let op de aanvangstijden!

RABOZAAL

€ 17,50 | Vriend € 15,50

CJP-korting € 2,50 | RIV-korting 10%

image

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Theater Sonnevanck

Edward Scharenhand (8-99 jr)

zo 4 okt | 14.30 uur | muziektheater

Muzikale komedie over Extreem Goede Mensen

Iedereen in het stadje Gul is extreem goed en behulpzaam, Tante Maria en haar geadopteerde dochter Magdalena voorop. Op een dag staat Edward op hun stoep. Hij is lief en zachtaardig, maar heeft in plaats van handen een stel lange, vlijmscherpe scharen. Als Tante Maria besluit om Edward gastvrij in huis op te nemen, is Magdalena voor het eerst niet enthousiast. Een sprookjesachtige familievoorstelling met veel livemuziek, losjes gebaseerd op Tim Burtons film Edward Scissorhands. De voorstelling werd bekroond met de Zilveren Krekel 2018 in de categorie ‘meest indrukwekkende jeugdtheaterproductie’.

“Net zo sprookjesachtig als het origineel.” (de Volkskrant , ★★★★)

tekst & regie: Marije Gubbels · compositie muziek: Freek den Hartogh · spel & zang: Dorien van Gent, Freek den Hartogh, Marcel Osterop en Juul Vrijdag

KLEINE ZAAL

€ 11,00 | Vriend € 10,00

CJP-korting € 2,50 | RIV-korting 10%

image

De Fransse Eijkel

Subtropique

do 8 okt | 20.00 uur | cabaret

Absurdistische, humorvolle en muzikale cabaretperformance

De Fransse Eijkel is een jong, dynamisch, onbevangen, muzikaal en prijswinnend cabaretduo. In deze absurdistische voorstelling schetsen Sanne Franssen en Christian van Eijkelenburg de wereld aan de hand van een surrealistisch subtropisch zwemparadijs. Dat betekent een exotische samenleving vol onzekere paradijsvogels, tropisch opblaasfruit, nationalistische badmeesters, filosofische gymnasten en uitvouwbare cocktailparasolletjes. Je begrijpt: dit gaat geen doorsnee avondje cabaret of kleinkunst worden.

RABOZAAL

€ 21,00 | Vriend € 19,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Jan Beuving & Patrick Nederkoorn

De andere oudejaars

vr 9 okt | 20.00 uur | cabaret

Het jaar 2020 in grappen, verhalen en muziek

Cabaretiers Jan Beuving en Patrick Nederkoorn kwamen al vaker solo in de Agnietenhof, maar nog nooit zag je ze samen op het toneel. Tot nu! In 'De andere oudejaars' nemen de twee heren samen met pianist Tom Dicke 2020 onder handen.

Wordt 2020 een extreme piek in de wereldgeschiedenis? Of een niet te onderscheiden knikje in de curve van de tijd? Over 100 jaar zullen we het antwoord weten. Maar daar kunnen Jan Beuving en Patrick Nederkoorn natuurlijk niet op wachten. Dus leggen zij het jaar nu vast aan de beademing. Wie verdient een standbeeld en wie trekt het weer omver? Alle tijd die de geest gaf, komt nog één keer langs.

RABOZAAL

€ 27,50 | Vriend € 25,50 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Igone de Jongh

Openbare repetitie

za 10 okt | 20.00 uur | dans

Prima ballerina geeft kijkje in het maakproces

Igone de Jongh: prima ballerina, gelauwerd en bejubeld voormalig eerste soliste van Het Nationale Ballet en muze van de wereldvermaarde choreograaf Hans van Manen. De gelukkigen die haar in levende lijve hebben zien schitteren zijn daarvoor in de auto, trein of vliegtuig gestapt. Maar daar komt nu verandering in, want Igone komt naar de Agnietenhof in Tiel! Samen met haar regisseur Ruut Weissman, die tevens de pianobegeleiding verzorgt, geeft Igone een kijkje bij het maakproces. Wees getuige van deze exclusieve openbare repetitie van haar volgende voorstelling, die in april 2021 in de Agnietenhof te zien zal zijn.

RABOZAAL

€ 22,50 | Vriend € 20,50 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

The Legends ft. Michael Varekamp

Swingin’ Paris

vr 16 okt | 20.00 uur | muziek

De bruisende Parijse jazzkelders van rond 1930

Rond 1930 was voor jazzliefhebbers Parijs the place to be. Paradijsvogels als Josephine Baker, Louis Armstrong, Edith Piaf en Sydney Bechet stonden daar tot in de kleine uurtjes op de podia. The Legends nemen je onder aanvoering van zanger/trompettist Michael Varekamp en met chansonnière Tess van der Zwet mee naar de romantische Parijse jazzkelders. Geniet van legendarische hits als ‘Petite fleur’, ‘It don’t mean a thing if it ain’t got that swing’ en ‘C’est si bon’.

“Varekamp speelt net zo grenzeloos als Louis Armstrong!” (NRC Handelsblad ★★★★ over The Legends)

RABOZAAL

€ 23,00 | Vriend € 21,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Veldhuis & Kemper

Zonder Meer

za 17 okt | 19.30 & 21.30 uur | muziek

De beste liedjes van Veldhuis & Kemper

Veldhuis & Kemper komen met een intiem programma, waarbij het accent ligt op de mooiste, liefste én leukste liedjes uit hun inmiddels eindeloze oeuvre. 'Zonder Meer' is een dik uur Remco, Richard en een vleugel, met verhalen en liedjes in hun puurste vorm. Luchtig, indringend én komisch. Uiteraard op 1,5 meter afstand, maar misschien wel dichterbij dan ooit. Geen opsmuk, weinig toeters, nauwelijks bellen, maar zonder meer Veldhuis & Kemper!

RABOZAAL

€ 27,00 | Vriend € 25,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Let op de aanvangstijden!

Eva Crutzen

Opslaan als

do 22 okt | 20.00 uur | cabaret | reprise

Talentvolle Eva Crutzen opnieuw in de Agnietenhof

Na drie, met sterren overladen, theaterprogramma’s en haar succes op tv bij Promenade, Klikbeet en haar eigen tv-serie ‘Opslaan Als’ kun je niet meer om Eva Crutzen heen. Met haar energieke verschijning, goede grappen en haar talent voor typetjes is ze “een van de meest getalenteerde cabaretiers van haar generatie” (NRC ★★★★★). 'Opslaan als' is een persoonlijk programma over herinneringen: waarom onthoud je de teksten van Ruth Jacott maar vergeet je de geur van iemand die er niet meer is. In 2018 stond ze al met deze voorstelling in de Agnietenhof en nu krijg je nogmaals de kans om deze hilarische voorstelling te zien!

“Onbeschaamde Eva Crutzen nestelt zich definitief in kopgroep Nederlands cabaret.” (AD ★★★★★)

RABOZAAL

€ 21,50 | Vriend € 19,50 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Ed Struijlaart

Alles op Rood

vr 23 okt | 20.00 uur | muziek

Opvolger van het succesvolle 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran'

Vorig seizoen speelde Ed Struijlaart een voorproefje van zijn voorstelling tijdens onze Vriendenavond en daarna in een uitverkochte Kleine Zaal, dit seizoen komt hij naar Tiel met 'Alles op Rood'. Vanaf het moment dat Struijlaart op zijn negende Eric Clapton op televisie zag, wist hij dat zijn toekomst in de muziek lag. Maar hoe maak je van je droom werkelijkheid? In dit soloconcert neemt de singer-songwriter je mee op zijn muzikale reis van de afgelopen tien jaar, met zijn bekendste eigen werk en songs die hij voor anderen schreef.

regie: Erris van Ginkel

RABOZAAL

€ 22,50 | Vriend € 20,50 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Toneelgroep Maastricht

Peachez

za 24 okt | 20.00 uur | toneel

Bloedstollende reconstructie van een fatale liefdesgeschiedenis

Porgy Franssen en Maartje van de Wetering spelen de hoofdrollen in 'Peachez', een muzikaal en vurig pleidooi voor een onvoorwaardelijk geloof in de liefde. Een theaterbewerking van Ilja Leonard Pfeijffers succesroman ‘Peachez, een romance’. Een professor leeft zijn leven lang al in zijn hoofd en de boeken die hij bestudeert. Tot hij op een dag een mail krijgt van een hem onbekende vrouw. Ze noemt zichzelf Sarah Peachez. Er ontspint zich een hartstochtelijke mailwisseling tussen de twee. Waar de professor niet meer op rekende gebeurt: hij vindt de liefde die zijn leven rigoureus zal veranderen. Alleen niet op de manier waarop hij in eerste instantie had gehoopt.

“Bewerking Pfeijffer-roman beste voorstelling van het jaar” (Elsevier ★★★★★)

spel: Porgy Franssen, Maartje van de Wetering, Axl Peleman ∙ tekst: Ilja Leonard Pfeijffer ∙ bewerking & regie: Michel Sluysmans ∙ muziek: Axl Peleman, Ron Reuman ∙ decor: Michiel Voet

RABOZAAL

€ 23,00 | Vriend € 21,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Mariska Simon & Klein Amsterdam Producties

Alice in Wonderland (4-10 jr)

zo 25 okt | 13.30 uur | muziektheater

Een frisse, eigentijdse en prachtig vormgegeven Alice

Lewis Carroll schreef het verhaal over Alice en haar avonturen al meer dan 150 jaar geleden. Iedereen kent het blonde meisje in het blauwe jurkje, maar Alice is veranderd. En hoe! Ze heeft haar blauwe jurkje verruild voor een hoodie en haar keurige schoentjes voor stoere gympen. In deze voorstelling maken we kennis met de nieuwe Alice en haar Wonderland. Het wordt een visueel feestje dat geschikt is voor stoere kinderen die net als Alice niet bang zijn om een klein beetje te veranderen.

spel: Mariska Simon · muziek: Mariska Simon en Ward Veenstra

KLEINE ZAAL

€ 11,00 | Vriend € 10,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50 | RIV-korting 10%

Toneelgroep Oostpool

Laura H.

wo 28 okt | 20.00 uur | toneel

Naar de gelijknamige bestseller van Thomas Rueb

In 2016 ontsnapt de jonge Nederlandse Laura H. met haar twee kinderen uit het kalifaat. Na haar vrijlating sprak schrijver en journalist Thomas Rueb meer dan 150 uur met Laura en reisde af naar Koerdistan en Irak om haar verhaal te reconstrueren. Een aangrijpend en soms ongelooflijk relaas. Net als het boek brengt 'Laura H.' geen geromantiseerd verhaal over een meisje dat verkeerde keuzes maakte, maar plaatst haar verhaal in een grotere context van de tijd waarin we leven.

tekst: Thomas Rueb ∙ bewerking: Anoek Nuyens ∙ regie: Nina Spijkers ∙ spel: Lowie van Oers en Jade Olieberg ∙ dramaturgie: Madelon Kooijman ∙ regieassistent: Emilie Pos ∙ scenografie: Studio Dennis Vanderbroeck ∙ lichtontwerp: Jantje Geldof

RABOZAAL

€ 25,00 | Vriend € 23,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Jop Wijlacker & Dennis Kolen

Two Of Us (Lennon & McCartney Acoustic)

do 29 okt | 20.00 uur | muziek

Songs van het grootste en meest succesvolle schrijversduo aller tijden

Na de succesvolle voorstelling 'Sounds of Silence' komen Jop Wijlacker en Dennis Kolen nu naar Tiel met de songs van het legendarische schrijversduo John Lennon en Paul McCartney. In een intieme setting nemen de twee heren je mee op een nostalgische reis langs het beroemde ‘Strawberry fields’, via de slaapkamer van Paul McCartney waar ze hun eerste hits schreven, langs de kroegen van Hamburg en uiteindelijk ‘Across the Universe’. De sfeervolle beelden, spraakmakende anekdotes en persoonlijke herinneringen, geven een nieuwe kijk op de tijdsbepalende songs.

RABOZAAL

€ 22,50 | Vriend € 20,50 (incl. garderobe & pauzedrankje)

CJP-korting € 2,50

HomeMade Productions

Orson Welles’ “War Of The Worlds”

vr 30 okt | 19.30 uur | muziektheater

De dag die Amerika shockeerde

Het is zondag 30 oktober 1938. Op de Amerikaanse radio is een nieuwsuitzending te horen. De invasie vanuit Mars is begonnen. In de USA breekt paniek uit. Mensen springen in hun auto om het buitenaardse gevaar te ontlopen. Wat zij niet beseffen is dat het een hoorspel is; gemaakt door de briljante jonge theatermaker Orson Welles en zijn groep. Orson Welles’ “War Of The Worlds” is een reconstructie van die dag, die opname en die paniek.

spel: René van Kooten, Robin van den Heuvel, Julia Berendse, Abel Leemans ∙ regie & script: Dick van den Heuvel ∙ muziek: Jeroen Sleyfer ∙ beeld: Coen van der Hoeven

RABOZAAL

€ 22,50 | Vriend € 20,50 (incl. garderobe & pauzedrankje)

CJP-korting € 2,50

Mylène & Rosanne

#twinty twinty (8-13 jr)

za 31 okt | 16.00 & 19.30 uur | show

TikToks maken, zingen & dansen met Mylène & Rosanne

Je kent ze van het Junior Songfestival, Kinderen voor Kinderen en het RTL-programma All Together Now: de identieke tweeling Mylène & Rosanne. Honderdvijftig duizend volgers op Instagram, een half miljoen volgers op TikTok en razendpopulaire YouTube-video’s verder is het tijd voor een vrolijk en spetterend concert in de theaters. Samen met jou vieren de meiden hun twintigste verjaardag. Ze zingen hits als ‘Me and my Selfie’, ‘Double Me’ en ‘Sisters BFF’, maken met het publiek een originele TikTok en er wordt natuurlijk veel gedanst!

RABOZAAL

€ 20,00 | Vriend € 18,00 (incl. garderobe & pauzedrankje)

CJP-korting € 2,50 | RIV-korting 10%

Let op de aanvangstijden!

Om rekening mee te houden tijdens het bestellen

De 1,5 meterregeling brengt een aantal veranderingen met zich mee, waar je alvast rekening mee kunt houden: - Bestel je kaarten zoveel mogelijk online; - Geef aan of je coronaklachten hebt (dit kom je vanzelf tegen op de website); - Geef aan of je samen wel of geen huishouden vormt (dit kom je vanzelf tegen in het bestelproces); - Je kunt maximaal vier kaarten per persoon bestellen; - Je kunt geen gebruikmaken van het bestelformulier en de automatische incasso. - Op je kaartje staat 'plaats wordt toegewezen'. Dit betekent dat de medewerkers je een stoel toewijzen. Tussen personen/duo’s/groepjes worden altijd 3 stoelen vrijgelaten en om-en-om zal een gehele rij zijn afgesloten voor bezoekers. Tijdens de start van de kaartverkoop is de kassa geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Wegens de coronamaatregelen zijn we daarna alleen telefonisch bereikbaar (klik hier voor de openingstijden). Of stuur een mail naar kassa@cultuurbedrijftiel.nl.

Het online magazine vaker ontvangen?

Gedurende het seizoen publiceren we elke maand een online magazine boordevol foto's en video's van voorstellingen, een kijkje achter de schermen, winacties en meer. Je kunt je hiervoor aanmelden via Mijn Theater! Ga naar Mijn Voorkeuren, zet een vinkje voor digitaal magazine en klik op opslaan.

image