NOVEMBER

Let op de aanvangstijden. Soms vinden er meerdere voorstellingen op één dag plaats.

image

Erik van Muiswinkel

Buigt Allen Mee Voor Drs. P

do 5 nov | 20.00 uur | muziektheater

Erik van Muiswinkel eert schrijver Drs. P

De Nederlandse kleinkunst was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Heinz Polzer schreef een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes. In het met lovende recensies ontvangen Buigt Allen Mee Voor Drs. P eert Erik van Muiswinkel zijn held. Een voorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen.

“Een wonderschone ode.” (NRC Handelsblad ★★★★)

piano: Guus van Marwijk ∙ gitaar, licht & geluid: Paul Remmelts

RABOZAAL

€ 21,00 | Vriend € 19,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Nasrdin Dchar

Adem

vr 6 nov | 19.30 & 21.30 uur | toneel

Topacteur brengt orde in de chaos van 2020

Na de succesvolle voorstelling ‘JA’ speelt Nasrdin Dchar het stuk ‘Adem’. Stel het is oudejaarsavond 2020. Je zit met familie en vrienden op gepaste afstand van elkaar en kijkt terug op dit jaar. 2020, dat was het jaar van... incasseren? Van verandering of zelfs van revolutie? Of juist van stilte, stilstand en verbinding? In ‘Adem’ zoekt Nasrdin naar grip op de chaos van dit jaar. Wat gaan we van 2020 nooit meer vergeten? En gaat het de wereld en ons écht veranderen?

“Je voelt het vuur van Dchars maatschappelijke missie.” (de Volkskrant ★★★★ over vorige voorstelling 'JA')

tekst & regie: Floris van Delft

RABOZAAL

€ 21,00 | Vriend € 19,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Yorick van Norden & Judy Blank

Bob Dylan - De Songs, De Mythe

za 7 nov | 19.30 uur | muziek

Bob Dylan door de ogen van een nieuwe lichting muzikanten

Singer-songwriters Yorick Norden en Judy Blank ontrafelen samen met The No Direction Homeband de mythe van een van de allergrootste singer-songwriters ooit: Bob Dylan. Naast verhalen over zijn carrière en roerige privéleven draait het natuurlijk vooral om Dylans aansprekende oeuvre. Je hoort zijn bekende songs, waarvan sommige zowel door de meester zelf als door andere artiesten zijn vertolkt. Denk aan Adele’s versie van ‘Make You Feel My Love’ of ‘All Along The Watchtower’ van Jimi Hendrix.

RABOZAAL

€ 25,00 | Vriend € 23,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar e.a.

Een leven samen

wo 11 nov | 19.30 & 21.30 uur | musical

Als je elkaar iedere dag opnieuw ontmoet

Vorig seizoen schitterden Alfred van den Heuvel en Alexandra Alphenaar in onze jubileumproductie ‘De Nacht van Flipje’. In november staan zij wederom samen op het toneel in de intieme en liefdevolle musical ‘Een leven samen’. Julius en Ina wonen al een tijdje in een verpleeghuis. Ze delen een leven samen, maar dat weten ze niet meer zo goed.

Elke ochtend ontmoeten ze elkaar voor het eerst. Hebben ze eindeloze gesprekken en hoogoplopende discussies. En worden ze verliefd. Elke avond nemen zij afscheid van elkaar en vergeten ze de ander. Om de dag erna opnieuw verliefd te worden.

spel: Doris Baaten, Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar en Ara Halici ∙ regie: Martin Michel ∙ script & liedteksten: Allard Blom ∙ muziek: Ad van Dijk

RABOZAAL

€ 26,50 | Vriend € 24,50 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Bert Visscher, Reinout Douma & het strijkkwartet van het Noordpool Orkest

Hoor de engelen zingen

do 12 nov | 19.30 & 21.30 uur | muziek

Bert Visscher speelt intieme muzikale voorstelling

Leun lekker achterover en geniet een uur lang van Bert Visscher. Hij vertelt en zingt prachtnummers, van Waits tot Aznavour. Een klein gezelschap voor klein publiek. Geen cabaret in grote decors, maar lekker luieren en luisteren. Een bescheiden voorstelling in bescheiden tijden. Met een fantastische muzikale bezetting! Hoor de engelen zingen, maar luister eerst eens naar Visscher. Kon wel eens een vreemd uur worden.

viool: Hieke Dam en Danna Paternotte ∙ altviool: Renske Visser ∙ cello: Dionne Nijsten ∙ piano & keys: Reinout Douma ∙ zingende engel: Bert Visscher

RABOZAAL

€ 25,00 | Vriend € 23,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Syb van der Ploeg e.a.

The Best of Simon & Garfunkel

vr 13 nov | 19.30 & 21.30 uur | muziek

Muziek van het succesvolste duo aller tijden in de Agnietenhof

Wie kent ze niet? De muziek en het verhaal van twee jongens uit New York, die uitgroeiden tot het succesvolste muzikale duo aller tijden: Simon & Garfunkel. Singer-songwriters Syb van der Ploeg en Maarten Peters spelen samen met twee rasmuzikanten wereldhits als Mrs. Robinson, The Sound of Silence, The Boxer en Homeward Bound. En natuurlijk komen ook El Condor Pasa, Scarborough Fair en Bridge Over Troubled Water voorbij.

RABOZAAL

€ 26,00 | Vriend € 24,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Bas Birker

Belg - Tegen wil en drank

vr 13 nov | 19.30 uur | cabaret

Een komische ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel

Tilburger Bas Birker woont sinds tien jaar in België. Een Antwerps lief, een cultuurshock, een drankprobleem en een perfect tweetalig kind later is het tijd om hier verslag van uit te brengen. BELG is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel. Hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes en Belgische kunstschilders: de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter. Maar volgens zijn paspoort is Bas Birker nu eenmaal een Belg. Tegen wil en drank. “Misschien wel de beste pure stand-upcomedian van Vlaanderen.” (De Standaard)

KLEINE ZAAL

€ 18,00 | Vriend € 16,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

De Verleiders

Pandepaniek

za 14 nov | 19.30 & 21.30 uur | toneel

Een vaccin tegen de waan van de dag

De Verleiders komen al jarenlang met succesvolle voorstellingen in de Agnietenhof en door de coronacrisis zijn de thema’s van De Verleiders nog urgenter geworden: de zorg, het geldstelsel, democratie en privacy. Pandepaniek is een dystopisch absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance en solidariteit en hoe de 0,01% rijken daarvan profiteren. Verwacht van De Verleiders geen troosttheater. Wel harde, zwarte humor en een vlijmscherpe analyse van de moraal aan de top van het bedrijfsleven, als vaccin tegen de waan van de dag. regie: Aat Ceelen ∙ met: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács ∙ decorontwerp: Michiel Voet ∙ lichtontwerp: Uri Rapaport ∙ kostuumontwerp: Maya Schröder

RABOZAAL

€ 35,00 | Vriend € 33,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Manon Kroezen

Rudy hoort er ook nog bij

vr 20 nov | 20.00 uur | cabaret

Liefdevolle poging om dementie uit de taboesfeer te halen

Dementie levert een hoop schaamte en ongemak op voor de patiënt en zijn omgeving. Er is nog een grote onwetendheid en de pijn speelt zich vooral af achter gesloten deuren. Cabaretière Manon Kroezen scheef er een boek over: Rudy hoort er ook nog bij. In de gelijknamige theatervoorstelling laat zij met haar medespelers op een liefdevolle, humoristische en confronterende manier zien wat zich afspeelt in de belevingswereld van een dementerende en hoe de omgeving ermee omgaat. Een pure, eerlijke poging om de hersenziekte definitief uit de schaamte- en taboesfeer te halen.

KLEINE ZAAL

€ 19,00 | Vriend € 17,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Stef Bos

Bloemlezing 2020

vr 20 nov | 19.30 & 21.30 uur | muziek

Een bloemlezing uit het oeuvre van Stef Bos en nieuwe songs

Begin jaren negentig brak Stef Bos door met het album ‘Is Dit Nu Later’ met liedjes als ‘Papa’ en ‘Wodka’. Sindsdien stond hij regelmatig op het toneel van de Agnietenhof en nog steeds behoort hij tot de meest gewaardeerde Nederlandse singer-songwriters. Zijn nummers zijn taalmonumentjes, waarin de muziek in dienst staat van het verhaal. In Bloemlezing 2020 duikt Stef Bos vanachter de piano in zijn rijkgevulde schatkist met nummers én trakteert hij ons op prachtige nieuwe parels. Dichterbij dan ooit, bijna transparant en elke avond anders.

RABOZAAL

€ 23,00 | Vriend € 21,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Hotel Modern

Ons Wereldrijk - de vroege geschiedenis van Nederland en Indonesië

za 21 nov | 20.00 uur | beeldend theater

Met ingenieuze maquette, video en live uitgevoerde soundtrack

In haar fascinerende, internationaal bekroonde voorstellingen smeedt Hotel Modern zelfgemaakte poppetjes, film, alledaagse voorwerpen en muziek op ingenieuze wijze samen. In Ons Wereldrijk dwalen de spelers met minicamera’s door een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië. Ze passeren oerwouden, rijstvelden, dorpjes en moskeeën. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd, waardoor je je midden in het verhaal bevindt, dat zich afspeelt in de zeventiende eeuw: ondernemende Nederlanders komen met machtige zeilschepen aan, op zoek naar specerijen. “Bijzonder objecttheater.” (de Volkskrant ★★★★) concept, makers & spel: Herman Helle, Arlène Hoornweg en Pauline Kalker ∙ compositie & live soundtrack: Arthur Sauer

KLEINE ZAAL

€ 21,00 | Vriend € 19,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Ruysdael Kwartet

zo 22 nov | 12.00 uur | klassieke muziek

Strijkkwartet speelt Beethoven en Purcell

Vier jaar geleden speelde het Ruysdael Kwartet, bestaande uit violisten Joris van Rijn, Emi Ohi Resnick, Gijs Kramers en cellist Michael Müller, nog voor het koninklijk paar. Dit seizoen zijn ze te zien in de Rabozaal met een programma rond Beethoven. In de klassieke muziek is 2020 tenslotte het jaar van deze grootmeester. Daarnaast speelt het strijkkwartet de Fantasias van Henry Purcell.

RABOZAAL

€ 17,50 | Vriend € 15,50 (incl. koffie/thee na afloop)

CJP-korting € 2,50

image

Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo & Hanneke Drenth

De Grote Drie in Concert

vr 27 nov | 19.30 & 21.30 uur | muziek

Theaterconcert naar aanleiding van musical ‘Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie’

De musical ‘Adèle Conny Jasperina – de Grote Drie’ werd in de Agnietenhof juichend ontvangen, veelvuldig genomineerd en onderscheiden met een Musical Award voor beste musical. We volgden drie diva’s in aanloop naar een gezamenlijk concert dat er in het echt nooit was, maar we wel graag hadden willen zien. En daar is het dan! Deze avond spelen en zingen actrices Ellen Pieters, Frédérique Sluyterman van Loo en Hanneke Drenth hits als ‘Het is Over’, ‘De Minutenwals’, ‘Zeur niet’, ‘Herr Heinzelmann’, ‘De bokken en schapen’, ‘Wat heb je gedaan Daan’ en nog veel meer van de grootste successen.

script: Lars Boom ∙ regie: Paul van Ewijk

RABOZAAL

€ 25,00 | Vriend € 23,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Anne Neuteboom

Hit me baby one more time

za 28 nov | 19.30 uur | cabaret

Neuteboom laat zich niet uit het veld slaan

Anne Neuteboom heeft het weer lekker voor elkaar, op haar 31ste, in een antikraakwoning in Den Dolder. Midden in de culturele kaalslag, zonder arbeidsongeschiktheidsverzekering en vaak zonder stromend water. Maar Neutje, het grote cabarettalent van dit moment, laat zich niet uit het veld slaan, er is altijd perspectief. So come on baby, hit me one more time. “Neuteboom toont een rijk palet aan emoties. Een overtuigende voorstelling (…) grappig, kritisch en ontroerend.” (NRC Handelsblad ★★★★ over vorige voorstelling Kijk haar gaan)

KLEINE ZAAL

€ 18,50 | Vriend € 16,50 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Scapino Ballet Rotterdam

The Great Bean

za 28 nov | 19.30 uur | dans

Uitbundige vaudeville in successtuk van Ed Wubbe

Scapino Ballet Rotterdam is ook dit seizoen weer te zien in de Agnietenhof! Vaudeville, variété en de magie van het circus: het zijn de inspiratiebronnen voor Ed Wubbes successtuk 'The Great Bean' dat zich afspeelt in de ‘roaring twenties’. De opkomst van Hollywood, jazz en dansstijlen als tapdans en charleston vormen het decor voor theatrale dans, circusacrobaten, goochelacts en een mysterieuze clown. 'The Great Bean' laat een opwindende wereld zien, vol glitter en glamour, maar ook met donkere kanten en verborgen tragiek.

De choreografie wordt omlijst door een mooi randprogramma in de zaal, met onder meer een inleiding en filmfragmenten. “Een perfect uitgevoerde parade.” (Het Parool ★★★★)

RABOZAAL

€ 25,00 | Vriend € 23,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

image

Harro van Lien

De snelste zebra van de wereld (4-10 jr)

zo 29 nov | 10.30 uur | toneel

Naar het prentenboek van Youp van ’t Hek

Je kunt leuk winnen, vrolijk winnen, gezellig winnen, maar je kunt ook vervelend winnen. Zebra wil iedere dag hardloopspelletjes doen. Daarom hebben Tijger, Eekhoorn, Haas en Nijlpaard zich verstopt, ze zijn het zat, ze willen niet meer rennen. Zebra wint niet alleen altijd, hij wint ook nog eens helemaal niet leuk.

'De snelste zebra van de wereld' is een voorstelling over lelijk winnen en mooi verliezen. En over vriendschap. En natuurlijk over het belang van een goeie schuilhut.

KLEINE ZAAL

€ 11,00 | Vriend € 10,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Goed om te weten...

De 1,5 meterregeling brengt een aantal veranderingen met zich mee, waar je alvast rekening mee kunt houden: - Bestel je kaarten zoveel mogelijk online; - Geef aan of je coronaklachten hebt (dit kom je vanzelf tegen op de website); - Geef aan of je samen wel of geen huishouden vormt (dit kom je vanzelf tegen in het bestelproces); - Je kunt maximaal vier kaarten per persoon bestellen; - Je kunt geen gebruikmaken van het bestelformulier en de automatische incasso. - Op je kaartje staat 'plaats wordt toegewezen'. Dit betekent dat de medewerkers je een stoel toewijzen. Tussen personen/duo’s/groepjes worden altijd 3 stoelen vrijgelaten en om-en-om zal een gehele rij zijn afgesloten voor bezoekers. Tijdens de start van de kaartverkoop is de kassa geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Wegens de coronamaatregelen zijn we daarna alleen telefonisch bereikbaar (klik hier voor de openingstijden). Of stuur een mail naar kassa@cultuurbedrijftiel.nl.

Deel deze pagina via Whatsapp of op social media: