Theateragenda oktober

vr 1 okt | 20.00 uur

Dana Winner

One Moment

muziek

Een van de grootste Nederlandstalige zangeressen van dit moment

Dana Winner zit al meer dan dertig jaar in het vak, haar versie van ‘One Moment In Time’ werd meer dan 100 miljoen keer bekeken en nu is het hoog tijd voor nieuwe muziek. En dus komt ze dit najaar naar de Agnietenhof met het theaterconcert One Moment, waarin ze haar persoonlijke en muzikale verhaal vertelt. Tegelijkertijd werkt de Belgische zangeres aan een nieuw album, waarop ze zingt over de thema’s die op dit moment een rol in haar leven spelen. Het wordt een emotionele en onvergetelijke avond, waarop ze haar grote Nederlandstalige en Engelstalige hits laat horen.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

vr 1 okt | 20.00 uur

Patrick Nederkoorn

Hoogtij

cabaret

Grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering

Als maar de helft van alle klimaatprognoses klopt, zal Nederland ooit onder de zeespiegel verdwijnen. Hoe houden we droge voeten? Moeten we onze poldergrond ooit verlaten? En wordt Duitsland dan ons stiefvaderland? Patrick Nederkoorn vraagt het zich af in een grappige en bitterzoete voorstelling over klimaatverandering, grenzen, dijken, verhuizen en Frau Antje.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

za 2 okt | 20.00 uur

Ed Struijlaart

Alles op Rood

muziek

Opvolger van het succesvolle 'Gitaarmannen: van Clapton tot Sheeran'

In 2019 speelde Ed Struijlaart een voorproefje van zijn voorstelling tijdens onze Vriendenavond en daarna in een uitverkochte Kleine Zaal, dit seizoen komt hij naar Tiel met Alles op Rood. Vanaf het moment dat Struijlaart op zijn negende Eric Clapton op televisie zag, wist hij dat zijn toekomst in de muziek lag. Maar hoe maak je van je droom werkelijkheid? In dit soloconcert neemt de singer-songwriter je mee op zijn muzikale reis van de afgelopen tien jaar, met zijn bekendste eigen werk en songs die hij voor anderen schreef.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

za 2 okt | 20.00 uur

Het Groot Niet Te Vermijden

The Last Waltz

show

Het Groot Niet Te Vermijden neemt afscheid met een lach

Met The Last Waltz neemt Het Groot Niet Te Vermijden afscheid. En dat terwijl de mannen nog barsten van de nieuwe ideeën. Denk aan ‘De Vogeltjesdans’ omtoveren tot Arabische raï, 21 instrumenten bespelen in drie minuten en Goeroe Boeroe Bhagwan die zorgt voor spirituele verlichting. Krijgen ze al hun creatieve hersenspinsels in deze laatste voorstelling gepropt? Natuurlijk! Grijp je kans om nog een keer te genieten van het muzikale vakmanschap en de hilarische hoogstandjes van HGNTV. Want afscheid nemen doe je met een lach.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

zo 3 okt | 12.00 uur

Marietta Petkova

Pianoconcert

klassieke muziek

Petkova raakt gevoelige snaar met haar pianospel

Pers en publiek raken niet uitgesproken over het bezielde spel van Marietta Petkova. De Bulgaars/Nederlandse sterpianiste raakt dan ook gevoelige snaren. Haar nieuwe programma is een ode aan de verbeelding en het gevoel, waarin Petkova de muziek van Liszt, Debussy en Rachmaninov nieuw leven in blaast. Een unieke ervaring voor jong en oud, kenners en niet-kenners! “Wie haar recitals bijwoont, heeft steevast een bijzondere ervaring. Marietta Petkova weet tot op het bot te ontroeren.” (Visualia - Dagblad van het Noorden)

Combineer dit concert met een high tea in Zinder Café. Reserveer vooraf een tafel door ons een mail te sturen.

zo 3 okt | 14.30 uur

Het Laagland

Ruimtereis (4+)

jeugd | muziektheater

Een muzikaal sciencefiction avontuur

Twee astronautjes in spé laten hun fantasie sneller reizen dan het licht. De één vol hoop, de ander met knikkende knieën. De slaapkamer ontpopt zich tot een spectaculair lanceringsplatform. Samen gaan ze dapper het avontuur van de nacht aan. Met gewichtloze dromen, buitenaardse humor en live gemaakte geluidseffecten laat deze ode aan verbeeldingskracht, moed én de film 2001: A Space Odyssey niemand onberoerd. Een voorstelling voor iedereen die nog weet óf juist vergeten is hoeveel durf ervoor nodig is om in slaap te vallen, in het donker te stappen en niet te weten wat gaat komen.

wo 6 / do 7 / vr 8 okt | 20.00 uur

Najib Amhali

Waar Was Ik?

cabaret

Nieuwe theatershow van Najib Amhali

“Waar was ik?”, dacht de dementerende taxichauffeur. “Waar was ik?”, dacht het meisje toen ze de uitslag van haar zwangerschapstest zag. “Waar was ik twintig jaar geleden?” dacht Najib. “In welke theaters stond ik toen? Bestaan die nog en zou het niet leuk zijn om mezelf daar opnieuw uit te vinden?”. In zijn nieuwe theatershow geeft Najib Amhali het antwoord op de vraag waarom hij vorig jaar zijn shows cancelde. Met veel persoonlijke verhalen, waar om gelachen kan worden en oude bekenden die langskomen.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

za 9 okt | 13.30 & 15.30 uur

nijntje de musical (2+)

jeugd | musical

Hoera: nijntje komt naar het theater!

Met nijntje wordt de eerste theaterervaring een feest voor peuters én ouders. Beleef de avonturen van het wereldberoemde konijntje en haar vriendjes en geniet van de verhalen. Neem je nijntje-knuffel mee en zing en dans vrolijk mee. Tekstdichter en woordkunstenaar Ivo de Wijs schreef een spiksplinternieuw verhaal vol vrolijke liedjes, geïnspireerd op de boeken van Dick Bruna. De jonge regisseur Naomi van der Linden zorgt voor een frisse, creatieve voorstelling. Kom je kijken hoe Dick Bruna’s creatie vanuit de boeken het theater inspringt?

za 9 okt | 20.00 uur

Hotel Modern

Ons Wereldrijk - De vroege geschiedenis van Nederland en Indonesië

toneel

Met ingenieuze maquette, video en live uitgevoerde soundtrack

In haar fascinerende, internationaal bekroonde voorstellingen smeedt Hotel Modern zelfgemaakte poppetjes, film, alledaagse voorwerpen en muziek op ingenieuze wijze samen. In Ons Wereldrijk dwalen de spelers met minicamera’s door een gigantische maquette van het eilandenrijk Indonesië. Ze passeren oerwouden, rijstvelden, dorpjes en moskeeën. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd, waardoor je je midden in het verhaal bevindt, dat zich afspeelt in de zeventiende eeuw: ondernemende Nederlanders komen met machtige zeilschepen aan, op zoek naar specerijen. “Bijzonder objecttheater.” (de Volkskrant ★★★★)

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

wo 13 okt | 20.00 uur

Scapino Ballet Rotterdam

Casablanca

dans

Dans, circuselementen en muziek vormen samen fantasierijke wereld

'Casablanca’ geldt voor velen als een van de beste films ooit gemaakt. Geen wonder dat choreograaf Ed Wubbe het verhaal gebruikte als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. Daartoe bracht hij verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Met verschillende dansstijlen, circuselementen en muziek op een draaiend podium creëert Wubbe een fantasievolle, theatrale wereld. Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film, met weergaloze muziek en jazznummers uit de jaren veertig.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant, een Borrel Arrangement of een inleiding.

vr 15 okt | 20.00 uur

VanVelzen

Change of Mind

muziek

Avond vol nieuwe muziek en openhartige verhalen

In een alsmaar veranderende wereld ben je genoodzaakt nieuwe wegen in te slaan. Dat gold ook voor zanger en muzikant Roel van Velzen. In de succesvolle podcastserie ‘Roels Sofasessies’ schreef hij hierover een aantal prachtige nieuwe liedjes die de basis vormen van de voorstelling Change of Mind. Naast deze nieuwe songs speelt VanVelzen zijn vertrouwde energieke repertoire én zingt hij voor het eerst de Nederlandstalige liedjes die hij afgelopen jaar schreef. Een avond vol openhartige verhalen, humor en vooral veel muziek.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

vr 15 okt | 20.00 uur

Chris Verlaan

Man in de maak

cabaret

Sterke liedjes en veel taalgevoel

Man in de Maak is het debuutprogramma van deze data-analist uit Almere die glansrijk de jury- én publieksprijs van Cameretten won. Chris Verlaan legt de vinger op de zere plek; bij hem, bij jou en om ons heen. Soms fijnzinnig, soms bitterzoet maar de liefdevolle klappen zijn altijd doordrenkt met vrolijkmakend cynisme en pessimisme. “Verlaans stijl is origineel en tegelijkertijd traditioneel qua vorm, met afwisselend hilarische liedjes en korte verhalen die druipen van zelfspot en cynisme.” (de Volkskrant)

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

za 16 okt | 20.00 uur

Niels van der Gulik

Ode aan Ramses

muziek

Terug in de tijd met een muzikale Ramses-avond

Ruim tien jaar na zijn dood blikt Niels van der Gulik terug op zijn vriendschap met Ramses Shaffy. Van de momenten samen achter de sjoelbak tot de muzikale avonden met Ramses op de eerste rij. In Ik blijf hier! - Een ode aan Ramses speelt Niels samen met drie topmuzikanten bekend en minder bekend werk van Shaffy. Net als toen komen nummers als ‘De een wil de ander’ en ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ weer helemaal tot leven.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

di 19 okt | 20.00 uur

VIS TV

Marco Kraal in het theater

theatercollege

Duik mee in de onderwaterwereld van Marco Kraal

Vissen en vissers saai? Niets is minder waar. VIS TV staat garant voor een avond vol spannende, hilarische en bizarre verhalen over dat fascinerende dier met kieuwen én over mensen die soms letterlijk alles over hebben voor het vangen van een vis. In een anderhalf uur durend spektakel neemt bioloog Marco Kraal je mee onder water en laat hij je kennismaken met reusachtige meervallen, reislustige palingen, geheimzinnige snoekbaarzen, leergierige karpers en tal van andere vissen die je in Nederland vaak kunt aantreffen.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

wo 20 okt | 20.00 uur

René van Meurs

Hunkert

cabaret

Mooie inzichten, hilarische improvisaties en goede grappen over de liefde

De liefde. Cabaretier René van Meurs heeft het geleefd en geloofd, met wisselend succes. Deksels op neuzen, meerdere keren gestoten aan dezelfde steen, maar altijd vol vertrouwen en zelfspot, de borst weer vooruit. Van Meurs kan er fantastisch over vertellen, met prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en goede grappen. Je kunt op zoek zijn naar de liefde of ernaar smachten. René doet er een schepje bovenop. Hij hunkert. “Naast kwetsbaar en persoonlijk is Hunkert ook erg grappig.” (Trouw ★★★★)

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

vr 22 okt | 19.30 uur

Checkpoint Theater - Vetter dan ooit

Vetter dan ooit (8+)

jeugd | show

Checkpoint Theater is terug in Tiel met de grootste, vetste, spectaculairste show ooit!

Een show vol ontploffingen, interactie en zeer spectaculaire tests die nog nooit eerder in een theater zijn uitgevoerd. Duik weg voor het friet-schiet kanon, verwonder je hoe je zelf met stofzuigers een muur kan beklimmen, doe mee met het super nerf kanon, ontwijk laserstralen bij het ontsnappingsspel, beleef hoe een drone live uit de lucht wordt geschoten en nog veel meer. Pascal Tan, Tim Schouten en Romy Ruitenbeek maken er een onvergetelijke voorstelling van.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

vr 22 okt | 20.00 uur

Dorona Alberti

Music from James Bond

muziek

Theaterconcert zowel intiem als groots

Dorona Alberti (Gare du Nord) dompelt zich samen met haar ensemble onder in de wereld van spionage en glamour. In The Music from James Bond komen de meest iconische nummers voorbij van vroege en recentere James Bond-films. Stuk voor stuk steengoede songs met een herkenbare sound die zowel nostalgisch als tijdloos is. Speciaal voor deze voorstelling steekt Dorona een aantal nummers in een nieuw jasje en brengt ze met haar weergaloze stem de filmmuziek in een intiem, maar ook af en toe groots theaterconcert. In weergaloze nieuwe arrangementen van pianist en muzikaal leider Charly Zastrau voor percussie, bas, piano, strijkers en beats wordt het publiek meegenomen in het leven van Bond; van de glamour tot zijn pijn.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

za 23 okt | 20.00 uur

André Manuel

Sneu

cabaret

Vlijmscherp, muzikaal en uiterst geestig

Cabaretier André Manuel hoopt eindelijk weer op het toneel te staan. Volgens sommigen is Sneu de allerbeste voorstelling die afgelopen seizoen niet gespeeld is. Ongehoord mooie liederen, vlijmscherp tot op het bot. Maar bovenal is Sneu een hartstochtelijk pleidooi voor het podium als onveilige werkplek. Gaat dat dus zien zodra het weer kan. Hopelijk na de zoveelste golf. SNEU!

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

za 23 okt | 20.00 uur

Toneelgroep Maastricht

Vrijdag

toneel

Een troostrijk pleidooi voor vergeving, voor hoop en voor liefde

Toneelgroep Maastricht brengt de voorstelling Vrijdag, het ontroerende en zinderende gezinsdrama van Hugo Claus naar de Agnietenhof. Met een onweerstaanbare cast, waaronder de uit Tiel afkomstige Fedja van Huêt en Anniek Pheifer. Het is vrijdagmiddag. Georges Vermeersch komt thuis. Hij is vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij een straf uitzat wegens ontucht met zijn dochter. In de tussentijd heeft zijn vrouw Jeanne een kind gekregen met diens beste vriend Erik. Met grote compassie beschrijft Claus de pogingen van Georges en Jeanne om hun schamele bestaan weer op te bouwen.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant, een Borrel Arrangement of een inleiding.

zo 24 okt | 14.30 uur

Kim van Zeben & muziektheater MaxTak

De hond die licht gaf (6+)

jeugd | muziektheater

Een muzikale griezelkomedie vol slapstick en knallende uitvindingen

Victoria woont samen met haar hond Tosti bij haar tante Angina. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Van die spullen maakt ze nieuwe dingen of doet er stiekem proefjes mee, Victoria is namelijk uitvinder. Op een broeierige nacht vol onweer en bliksem is ze iets nieuws aan het proberen, maar of dat nou zo’n goed idee is?

wo 27 okt | 20.00 uur

Maaike Widdershoven, Job Bovelander e.a.

De dag dat ik Robert Long ontmoette

muziek

Ode aan een van de beste liedjesmakers van ons land Omdat Robert Long zelf zijn imposante oeuvre niet meer kan vertolken, komen vier geweldige solisten zijn onvergetelijke liedjes weer tot leven brengen. Tussendoor vertellen zij grappige, persoonlijke en ontroerende verhalen over Longs roerige leven. Het script is van Ivo de Wijs en het begeleidende muzikale combo staat onder leiding van Peter van der Zwaag, die vele jaren met Robert Long samenwerkte. Toe maar jongens, de beuk erin.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

do 28 okt | 20.00 uur

Rundfunk

Todesangstschrei

cabaret

Over de nietsontziende ellende van de naderende dood. Lachen.

Duo Rundfunk beleefde in 2018 een droomdebuut in het theater. Wachstumsschmerzen, waarmee Rundfunk ook in een uitverkochte Agnietenhof stond, ontving lovende recensies én de cabaretprijs Neerlands Hoop. Na de pijn van het opgroeien te hebben behandeld, storten Tom en Yannick zich nu op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Want meteen nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven in je nek zal hijgen: de DOOD. Lachen man.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

vr 29 okt | 20.00 uur

Jimmy Coburn

Imagine - The John Lennon Songbook

muziek

Eerbetoon aan een legendarische popheld

Op 8 december 2020 is het veertig jaar geleden dat vier kogels een einde maakten aan het leven van John Lennon. IMAGINE - The John Lennon Songbook is een bijzonder eerbetoon aan deze legendarische artiest. Je hoort wereldberoemde songs die Lennon voor The Beatles schreef, zoals ‘From Me To You’, ‘In My Life’, ‘I Am The Walrus’, ‘All You Need Is Love’ en ‘Strawberry Fields’. Maar ook de hits die hij scoorde als soloartiest komen voorbij, waaronder ‘Jealous Guy’, ‘Woman’, ‘Mother’ en natuurlijk ‘Imagine’.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

za 30 okt | 20.00 uur

Kirsten van Teijn

(S)EXPERIMENT

cabaret

Intieme avond over gender, seksualiteit en identiteit in de 21ste eeuw

Cabaretier Kirsten van Teijn neemt je vol optimisme en zelfspot mee in haar leven met haar vriend en haar vriendin. Want waarom zou je moeten kiezen voor één liefde of één sekse? In een tijd waarin er meer is tussen hetero en homo en we uit onze hokjes barsten. Nou ja, misschien omdat je twee keer zoveel schoonmoeders hebt, twee keer zoveel emoties en zes kerstdiners. Of omdat je volgens het RIVM maar één seksbuddy mag hebben. Kirsten van Teijn grijpt haar moment om de wereld te herdefiniëren!

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

za 30 okt | 20.00 uur

OG3NE

Sweet Harmony Tour

muziek

De dames van OG3NE keren terug in de theaters met hun gloednieuwe SWEET HARMONY TOUR!

Tijdens de vorige theatertournee Three Times a Lady wisten de zussen van OG3NE avond aan avond het publiek te betoveren met hun harmonieuze samenzang. Maar liefst honderd uitverkochte concerten waren het gevolg. Een sensationeel aantal dat de populariteit van de succesformatie onderstreept. Jong en oud omarmen de ‘Ladies With The Golden Voices’.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant of een Borrel Arrangement.

do 28 okt | 20.00 uur

De Grote Haay

Het Veterstrikconcert (4+)

jeugd | muziektheater

Een echt popconcert voor iedereen die al kan veterstrikken of het nog moet leren

Zitten je veters goed vast? Want stilzitten is er niet bij! De Grote Haay brengt een fantastisch muziekfeestje met een echte band op de planken dat bol staat van oude, bekende kinderliedjes als ‘Op een grote paddenstoel’ en ‘In een groen knollenland’, afgewisseld met nieuwe liedjes van Mark Haayema als ‘Strontvlieg’, ‘Dromen’ en liedjes die hij schreef voor o.a. Kinderen voor Kinderen. Om even op adem te komen luister je tussendoor naar versjes en korte verhalen.

Theaterrestaurant

Geniet van een heerlijk diner

In ons Theaterrestaurant begin je de avond ontspannen en smakelijk met culinaire hoogstandjes van onze eigen chef-kok. Aan de basis staan pure ingrediënten, duurzaam en altijd dagvers.

image
image
image