Filmprogramma oktober

di 5 okt | 10.30 uur

The Father

Anne zoekt een nieuwe verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds opnieuw alle hulp afwijst. Ze wil er zeker van zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt als zij niet in de buurt is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt gebeurt en wat zich alleen in zijn hoofd afspeelt. Deze film laat zien hoe zijn vertrouwde omgeving niet meer zo vertrouwd is, en maakt zijn verwarring voelbaar, net als Annes onmacht en onvoorwaardelijke liefde voor haar vader. Anthony Hopkins kreeg de Oscar voor Beste Acteur voor zijn verbluffende en ruwe vertolking van een man die langzaam zijn grip op de werkelijkheid verliest door dementie. "Een ijzersterk geconstrueerde film" (★★★★★ Trouw)

Vanaf 10.00 uur staat er een kop koffie/thee met iets lekkers voor u klaar.

di 5 / wo 6 okt | 20.30 uur

Druk

Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare school-collega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht. Druk won de Oscar voor Beste Internationale Film en was ook de grote winnaar bij de uitreiking van de European Film Awards, de Europese tegenhanger van de Oscars.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

vr 8 okt | 20.30 uur

Meskina

Leyla heeft geen man, geen kind, geen duidelijk carrièrepad en wordt daarom bestempeld als ‘Meskina’; zieligerd. Ze probeert tussen de luidruchtige meningen om haar heen haar eigen stem te horen en erachter te komen wie ze is, wat ze wil en wat haar eigenlijk gelukkig maakt. Tijdens deze zoektocht werkt ze zich flink in de nesten en belandt ze in hilarische en herkenbare situaties. Meskina is de nieuwe bioscoopfilm van de makers van de succesvolle theatervoorstelling Melk & Dadels met onder andere Maryam Hassouni, Nasrdin Dchar en Soundos el Ahmadi.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

di 12 / wo 13 okt | 20.30 uur

The Shiny Shrimps

Olympisch zwemmer Matthias le Goff maakt op live televisie een homofobe opmerking en ziet zijn carrière in rook opgaan. De enige manier om het te redden is door zijn opgelegde straf aan te nemen: coach worden van ‘the Shiny Shrimps, een flamboyant amateur waterpoloteam. Het team wil zich kwalificeren voor de Gay Games in Kroatië. Met zijn strenge werkethiek heeft Matthias maar één doel voor ogen en dat is winnen. Echter schittert het excentrieke waterpoloteam liever op de dansvloer dan dat ze uitblinken in het zwembad…

Combineer deze voorstelling met een heerlijk ontbijt in ons Theaterrestaurant met diverse broodjes, beleg, fruit, sapjes en natuurlijk koffie en thee.

zo 17 okt | 11.00 uur

Here We Are

De gescheiden vijftiger Aharon is gestopt met werken om zich volledig te wijden aan de zorg voor zijn autistische zoon. Samen leiden ze een harmonieus leven, ver van de boze buitenwereld. Uri is echter bijna volwassen en zijn moeder vindt dat het tijd is dat hij begeleid gaat wonen om onafhankelijker te leren leven. Aharon gelooft niet dat een ander zijn zoon beter zal begrijpen en wil zelf zijn fulltime voogd blijven. Onder toenemende druk van zijn ex-vrouw en een maatschappelijk werker stemt hij uiteindelijk toch in. Terwijl ze op weg zijn naar het tehuis besluit Aharon niet te gaan. Vader en zoon vertrekken op een trip door Israël. Met bijzonder sterk acteerwerk van Shai Avivi als Aharon en met name Noam Imber als Uri.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk ontbijt in ons Theaterrestaurant met diverse broodjes, beleg, fruit, sapjes en natuurlijk koffie en thee.

di 19 & wo 20 okt | 20.30 uur

Un Triomphe

Om de eindjes aan elkaar te knopen, zet de werkloze acteur Étienne een theaterworkshop op in de gevangenis. Verrast door het daar aanwezige talent besluit hij met hen Samuel Becketts beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op te voeren. De mannen slagen erin zich het stuk al snel eigen te maken en tussen hen en Étienne groeit een unieke relatie. Zo begint een triomfantelijke tournee buiten de gevangenis, die elke terugkeer achter de tralies pijnlijker maakt dan de vorige.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

di 26 / wo 27 okt | 20.30 uur

Supernova

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen. Sam en Tusker zijn al twintig jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is de belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk ontbijt in ons Theaterrestaurant.

do 28 okt | 20.00 uur

The Hidden Life of Trees

De hele wereld praat over het milieu, maar naar de natuur zelf luisteren lukt toch vaak niet.Het is de missie van de Duitse boswachter Peter Wohlleben om dit te veranderen. Met zijn non-fictie bestseller ‘Het Verborgen Leven van Bomen’, die inmiddels in meer dan veertig landen is verschenen, laat Wohlleben de verborgen wereld van de bossen zien. In de documentaire zien we Wohlleben aan het werk in zijn geliefde bossen. Ook reizen we met hem mee naar onder andere Zweden, waar de oudste boom op aarde staat, en naar Canada waar hij bedrijven bezoekt die een nieuwe manier zoeken om met bebossing om te gaan. Voorafgaand aan de film vindt er een inleiding plaats. De film start na de inleiding.

Combineer deze voorstelling met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

Theaterrestaurant

Geniet van een heerlijk diner

In ons Theaterrestaurant begin je de avond ontspannen en smakelijk met culinaire hoogstandjes van onze eigen chef-kok. Aan de basis staan pure ingrediënten, duurzaam en altijd dagvers.

image
image
image