DE DIEPTE IN

TONEEL & DANS IN DE AGNIETENHOF

Hotel Modern

Ons Wereldrijk - De vroege geschiedenis van Nederland & Indonesië

Op zaterdag 9 oktober wordt de vroege geschiedenis van Nederland en Indonesië verbeeldt in een gigantische maquette. Met poppetjes, film, alledaagse voorwerpen en muziek komt de voorstelling op ingenieuze wijze samen en dwalen de spelers van Hotel Modern met minicamera’s door het eilandenrijk Indonesië. Ze passeren oerwouden, rijstvelden, dorpjes en moskeeën. De beelden worden op een groot scherm geprojecteerd, waardoor je je midden in het verhaal bevindt, dat zich afspeelt in de zeventiende eeuw: ondernemende Nederlanders komen met machtige zeilschepen aan, op zoek naar specerijen. “Bijzonder objecttheater.” (de Volkskrant ★★★★)

Hotel Modern - Ons Wereldrijk | za 9 okt | 20.00 uur

Scapino Ballet Rotterdam

Casablanca

Dans, circuselementen en muziek vormen samen fantasierijke wereld

‘Casablanca’ geldt voor velen als een van de beste films ooit gemaakt. Geen wonder dat choreograaf Ed Wubbe het verhaal gebruikte als basis voor een beeldende voorstelling over hartstocht, vrijheid en verlangen naar een betere wereld. Daartoe bracht hij verschillende disciplines samen tot een zinderend geheel. Met verschillende dansstijlen, circuselementen en muziek op een draaiend podium creëert Wubbe een fantasievolle, theatrale wereld. Muzikaal uitgangspunt is de soundtrack van de film, met weergaloze muziek en jazznummers uit de jaren veertig.

Scapino Ballet Rotterdam - Casablanca | wo 13 okt | 20.00 uur

“Als je voelt dat alles klopt. Als de choreografie, het decor, de kostuums en alle ingrediënten die je gebruikt samenvallen tot 1 plus 2 is 3 of 4.” (Ed Wubbe)

Toneelgroep Maastricht

Vrijdag

Een topcast met Fedja van Huêt, Anniek Pheifer, Sander Plukaard en Frieda Barnhard

Toneelgroep Maastricht brengt de voorstelling Vrijdag, het ontroerende en zinderende gezinsdrama van Hugo Claus naar de Agnietenhof. Met een onweerstaanbare cast, waaronder de uit Tiel afkomstige Fedja van Huêt en Anniek Pheifer. Het is vrijdagmiddag. Georges Vermeersch komt thuis. Hij is vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis, waar hij een straf uitzat wegens ontucht met zijn dochter. In de tussentijd heeft zijn vrouw Jeanne een kind gekregen met diens beste vriend Erik. Met grote compassie beschrijft Claus de pogingen van Georges en Jeanne om hun schamele bestaan weer op te bouwen.

Toneelgroep Maastricht - Vrijdag | za 23 okt | 20.00 uur