Jazzy Tiel 2019

November is… Jazzy Tiel! Zowel de Agnietenhof als cultuurgebouw Zinder hebben in het kader van Jazzy Tiel een aantal voorstellingen op het programma. We zetten ze hieronder voor je op een rij.

Za 2 november | 20.00 uur

De Nacht van Jazzy Tiel

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Onder meer de 12-koppige band Raad van Toezicht – met twee docenten van Zinder Educatie – speelt tijdens De Nacht van Jazzy Tiel. Ook producerstrio Kraak & Smaak Live treedt op en Collectief SPARK komt met een lekker vet underground concert.

Di 5 november | 20.30 uur

Film | Miles Davis: Birth of the Cool

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Een fascinerende documentaire over een van de meest invloedrijke jazzmuzikanten ter wereld. De carrière van de charismatische Davis weerspiegelt de hele jazzgeschiedenis, van de bebop uit de jaren veertig, via jazzrock en funk tot zijn door hiphop beïnvloede muziek van begin jaren tachtig. Deze documentaire zet de spotlights op het geluid, talent en de mystieke persoonlijkheid van deze cultheld.

Vr 8 november | 20.00 uur

Eric Vloeimans

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Samen met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann brengt Vloeimans in deze voorstelling film- en filmische muziek. De achtergronden van de drie muzikanten – klassiek en jazz – vloeien prachtig samen in schitterende improvisaties tot ver buiten het vocabulaire van de jazz. Live is het helemaal “een overweldigende belevenis” (Jazzenzo).

Do 14 november | 17.00 uur

Op Treden van Zinder: Jazzy Zinder Talenten

Zinder | Centrale Hal

Leerlingen van Zinder Educatie treden deze middag op in het kader van Jazzy Tiel. Denk aan een jazzy leerlingenband van docent Philipp Frenzel of een muzikaal intermezzo met piano en saxofoon! Kortom we maken er een swingend uurtje van.

Zo 17 november | 14.00 uur

ZO! Gospel Choir

Zinder Podium

ZO! Gospel Choir is samengesteld uit het beste zangtalent dat Nederland te bieden heeft. Het koor is ontstaan in de Amsterdamse Bijlmermeer en is inmiddels uitgegroeid tot het beste en meest gevraagde koor van Nederland .Dit multi-etnische koor staat onder de bezielende muzikale leiding van Shirma Rouse en de "Dutch Queen of Soul, R&B en Gospel" Berget Lewis. Het repertoire van ZO! Gospel Choir varieert van krachtige opzwepende Black Gospel tot ingetogen soulvolle nummers en uitstapjes naar andere populaire genres als Jazz, Klassiek, R&B en zelfs Pop!

Do 28 november | 17.00 uur

Op Treden van Zinder: Elsman/Kluwer Quartet

Zinder | Centrale Hal

Het Elsman/Kluwer Quartet is een jazzkwartet dat is ontstaan op het conservatorium van Rotterdam. Gewapend met altsax, piano, contrabas en drums hebben ze al menig evenement van jazzklanken voorzien. Het kwartet speelt zowel traditionele als modernere jazz waarbij altijd swing, interactie en muzikaliteit voorop staan.