WO 18 MAART | 20.00 UUR


De liefde begraven

JEROEN SPITZENBERGER

HANNE ARENDZEN

"Twee exen begraven de liefde, met onvermijdelijke clichés en ongemakkelijke momenten."
De Volkskr
ant

HEERLIJK HERKENBAAR LIEFDESVERHAAL OVER PASSIE TUSSEN EXEN

Het houdt ons allemaal bezig: liefde en verbondenheid, die op onvoorziene momenten en in telkens wisselende gedaantes opduiken. Wat bijvoorbeeld als je met je ex de hond moet begraven die jullie ooit samen hadden? 'De liefde begraven' is een heerlijk herkenbaar liefdesverhaal over verwachtingen, onbegrip, veiligheid en passie tussen exen. De twee zien elkaar terug door een betreurenswaardige omstandigheid. Hun ontmoeting duurt langer dan verwacht en haalt fijne herinneringen, maar ook frustraties en onvervulde verlangens naar boven. Is hun liefde echt voorbij?

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

"Willekeur en trivialiteiten tussen twee ex-geliefdes."
NRC

INGRIJPEND VLUCHTELINGENVERHAAL

Homemade Productions - Vietnam

Het verhaal

In 1975 vertrekken de Amerikanen uit Vietnam. Ze laten een verscheurd land achter. In 1981 besluit de vader van Minh Vu dat het tijd is om te vertrekken. Zijn zoon is op dat moment een paar maanden oud. Vader bouwt een boot in de tuin van materialen die hij op straat en in de buurt van zijn huis kan vinden. En op een dag vertrekken ze; vader, moeder en zeven kinderen. Lopend met die boot naar de kust. Daar aangekomen zien ze in de zee van alles drijven... boomstammen denken ze. Het blijken lichamen te zijn van mensen die het niet hebben gered. De vader van Minh besluit toch het water op te gaan, met alle ontberingen van dien. Een paar dagen later wordt hun bootje gezien door een Nederlands Koopvaardijschip.

'Vietnam' vertelt het hele verhaal. Over het Vietnam van die dagen. Over het vluchten en de tocht naar de kust. Over de zee, over de Hollanders... en ook hoe het gezin uiteindelijk in Nederland ging horen. En hoe de vader van Minh Vu de Vietnamese Loempias in Nederland introduceerde.

Muziektheater over een bijzonder verhaal. Een verhaal met verdriet.

Een verhaal met hoop.

Maar voor alles een verhaal over liefde en over familie.

Tip: zet het geluid onderin de balk aan