De Nacht van Flipje

Het is alweer een jaar geleden dat onze eigen familiemusical De Nacht van Flipje in première ging. Een voorstelling waarmee we ons 50-jarig jubileum vierden en waar we vol trots op terugkijken. Dat doen we het liefst samen met onze bezoekers. Daarom vind je op deze pagina een terugblik met mooie video’s en foto’s van De Nacht van Flipje.

Scrol naar beneden voor de registratie van de complete voorstelling.

Hoe het ooit begon...

Een mooie voorstelling start met audities

De ingrediënten van een familiemusical zijn natuurlijk: een fantastisch script, pakkende liedjes en acteurs die de rollen kunnen vervullen! In mei 2019 vonden dan ook een aantal intensieve auditierondes plaats om de tegenspelers van professionele musicalacteurs Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar en Theun Plantinga te kiezen.

Maar liefst 100 talenten uit de regio meldden zich voor een rol in de jubileumproductie. In duo’s speelden zij een scène uit de voorstelling en na een tweede auditieronde werd door de jury voor elke rol de beste kandidaat geselecteerd.

De audities werden vastgelegd in een video!

De Nacht van Flipje bij het Fruitcorso

Een echte Tielse musical over frambozenmannetje Flipje mocht natuurlijk niet ontbreken bij het Fruitcorso. En daar stonden we! Op zaterdag 21 september 2019 reden en liepen 25 castleden uit de voorstelling mee tijdens het jaarlijkse evenement. Op een mooie wagen zongen de acteurs voor het eerst een aantal nummers uit de musical.

Even voorstellen...

Familiemusical De Nacht van Flipje. Maar waar gaat die voorstelling dan over? Welke acteurs doen er nou precies mee en hoe gaat de muziek klinken? Deze vragen werden beantwoord met een vrolijke teaser van de voorstelling én in de speciale perspresentatie.

Je bent zelf een superheld!

Samen met kunstencentrum Zinder Educatie hebben we op basis van De Nacht van Flipje een educatief project ontwikkeld voor de groepen 6 t/m 8 van het basisonderwijs. Driehonderd leerlingen gingen aan de slag met informatieve, interactieve én creatieve videolessen waarin een breed aantal onderwerpen op humorvolle wijze werd behandeld. Van de Betuwe als fruitregio, met duurzame fruittelers aan het woord tot fruitige spreekwoorden en hoe je zelf een appel graveert tot fruitig kunstwerkje. Docent Joël van der Zwaan gaf hele grappige gastlessen op school. Met Flipje-bakkersmuts op en gehesen in strakke pakken beeldden de kinderen hun zelfbedachte heldendaden uit en werden ze voor een green screen gefotografeerd. Het resultaat van de foto’s en zelfgemaakte tekeningen vormen een superfruitposter waarop de hele klas staat afgebeeld. Een originele én blijvende herinnering aan een bijzonder “Betuws” project!

De officiële trailer van De Nacht van Flipje

De première van De Nacht van Flipje

Op vrijdag 20 december 2019 ging familiemuscial De Nacht van Flipje in première. Een feestelijke dag voor cast, crew én bezoekers! Honderden theaterliefhebbers staken zich in het rood om samen met ons het 50-jarig jubileum van de Agnietenhof te vieren. Terugkijkend op het afgelopen jaar voelt het nog specialer dat we deze voorstellingen hebben kunnen en mogen maken.

Uiteindelijk hebben zo’n 3000 bezoekers genoten van deze bijzondere Tielse familiemusical. Met zoveel (landelijke) aandacht en positieve reacties van zowel pers als publiek kijken we nog steeds terug op een geslaagde productie.

“Met bijzondere decors, goede liedjes en een professionele choreografie werd het publiek aangenaam verrast door de hoge kwaliteit van de voorstelling.” (De Gelderlander)
Na een standbeeld en een museum heeft Flipje nu ook een volwaardige musical gekregen.” (Musicalsites)
“De Nacht van Flipje brengt een mooie ode aan de trots van Tiel.” (Theaterparadijs)
“Professionele acteurs en amateurtalenten uit de regio leverden een indrukwekkende prestatie.” (De Zakengids)

Geniet nogmaals van familiemusical De Nacht van Flipje via onderstaande video!