Tips om thuis te dansen, toneel te spelen, muziek te maken en om te tekenen & schilderen kunnen het beste door Zinder Educatie in Tiel gegeven worden. Je kunt meteen aan de slag met de video's!

Tekenen zoals de Tielse Copycat

8+

Heb je de bijzondere tekeningen van Copycat al gezien in Tiel? Ook wij weten niet door wie deze gemaakt zijn, maar we kunnen je wel uitleggen hoe je zelf zo'n mooie kattentekening maakt.

We gaan natuurlijk niet op straat aan de slag, maar maken een stenciltekening op een stuk karton. Doe je mee? Vraag je ouders om even te helpen bij het snijden.

Ook leuk voor volwassenen!

Foto's: Instagram @copycat.original

Fossielen tekenen

7-14 jr

Vandaag gaan we kijken naar fossielen. Saai? Helemaal niet! We gaan ze namelijk met onze fantasie weer tot leven brengen. 🦋🦖 Docente Ninja Heevel laat je zien hoe dat moet. Krijgt jouw fossiel vleugels van een vlinder, de staart van een dino of het mondje van een eekhoorn?

Zinder Tafeldans

Tijd om te bewegen! 💃 Dansdocente Vera van Weerden heeft een vrolijke dansles gemaakt die kinderen vanaf zes jaar mee kunnen doen. De les gaat over de wind en is ook leuk voor ouders. Even van die bank en lekker dansen!

Lekker samen zingen

7-14 jr

Wat doe je allemaal bij een kinderkoor? Omdat we nu niet in Zinder bij elkaar mogen komen heeft docente en dirigente Janine Waardenburg een video opgenomen, waarin ze je drie liedjes leert die gezongen worden in het Zinder Kinderkoor. Zo krijg je een toch kijkje in de lessen van Janine. Doe gezellig mee!

Zinder Tafeldans

Je tafels leren was nog nooit zo leuk! Docente Eszra Schoonheim maakte een tafeldans. Pak je pen en papier en maak de sommen die in beeld komen. Tussen de sommen door kun je swingen op de muziek en meedoen met de danspasjes van Eszra. Veel plezier!

Poppetjes tekenen

voor kinderen

In deze video legt docente Miranda stap voor stap uit hoe je mooie poppetjes kunt tekenen. Pak je favoriete tekenspulletjes er maar bij en ga aan de slag.

En natuurlijk zijn we weer heel benieuwd naar jullie tekeningen. Deel ze op social media met #zindereducatie!

Maak je eigen stripverhaal

8+

Nu onze theaterlessen in de Zinder Zaal niet door kunnen gaan, maakt docente Minke online lessen voor alle acteurs en actrices in spe. Maak met dit filmpje je eigen stripverhaal!

Zo ziet een thuis-drumles eruit!

Ook onze docenten werken vanuit huis. In deze video laat drumdocent Jan Stavenuiter zien hoe zijn werkplek er nu uitziet!

Schilderen met Ninja

6+

Doe je weer mee met de online schilderles? Dit keer kunnen kinderen vanaf 6 jaar aan de slag met vetkrijt en ecoline (ook leuk voor volwassenen). We maken samen een werk met als inspiratie een schilderij van een echte kunstenaar: Hundertwasser.

Deel je werk op social media met #zindereducatie of @zindereducatie.

Aan de slag met aquarelverf

voor kinderen

In deze video legt docente Ninja Heevel uit hoe je een illustratie maakt met aquarelverf. Kies een voorwerp in je huis of in je tuin en maak er met behulp van deze video een mooie tekening van. Veel plezier!

Maak van jouw tafel een drumstel

voor kinderen

In deze video laat teamleider en docent Alwin zien hoe je van je tafel een drumstel maakt. Je kunt allerlei ritmes spelen. Het leukste is natuurlijk om dat samen met je broer, zus of een ander gezinslid te doen! Zo kun je samen een liedje maken.

Ja, ik wil vaker inspiratie ontvangen!

Maandelijks versturen cultuurgebouw Zinder het gratis InZinder Magazine, waarin je leest wat er de komende periode allemaal te doen en te zien is in Zinder. Ze geven je inspiratie en tips over de nieuwste cursussen, concerten, exposities en meer.