WIJ GUNNEN JE:

theaterprogramma april 2021

We hebben een mooi programma samengesteld voor het voorjaar van 2021 en gunnen het iedereen ontzettend om deze voorstellingen ook te gaan zien. Mochten de maatregelen het niet toelaten, dan doen wij ons best om de voorstellingen te verplaatsen naar een nieuwe datum.

Dit is ook de reden dat de kaartverkoop nog niet is gestart. Wil je op de hoogte blijven van de start van de kaartverkoop? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief en zet in Mijn Theater bij het kopje ‘voorkeuren’ een vinkje voor persoonlijke tips.

Chris Verlaan

Man in de maak

do 1 apr | 20.00 uur | cabaret

Winnaar jury- en publieksprijs Cameretten 2018

“Word autist, word autist, het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist”, zong Chris Verlaan tijdens Cameretten 2018. De data-analist uit Almere won op overtuigende wijze de jury- én publieksprijs op het grootste cabaretfestival van Nederland. In zijn debuutprogramma Man in de Maak legt Chris de vinger op de zere plek; bij hem, bij jou en bij iedereen om ons heen. Soms fijnzinnig, soms bitterzoet, maar de liefdevolle klappen zijn altijd doordrenkt met vrolijkmakend cynisme en pessimisme.

“Een bijzonder talent.” (de Volkskrant over Cameretten 2018) regie: Rick Dros

KLEINE ZAAL

€ 18,00 | Vriend € 16,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Ernst Jansz en Band

In Concert

do 1 apr | 20.00 uur | muziek

Ernst Jansz komt langs met “zijn beste bandje ooit”

Na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het enorme succes van het door hem opgerichte Doe Maar, bouwde Ernst Jansz ook op eigen benen een indrukwekkend repertoire op. Voor dit theaterconcert verzamelde hij zijn mooiste liedjes en enkele van zijn Dylan-vertalingen, waarvoor hij een Edison-nominatie ontving. Een avond met Ernst Jansz is altijd een warm bad, niet in het minst door de fantastische muzikanten die hem begeleiden. Ernst Jansz vindt het zijn beste bandje ooit.

zang & gitaar: Ernst Jansz ∙ viool: Aili Deiwiks ∙ gitaren: Guus Paat ∙ bas: Richard Wallenburg

RABOZAAL

€ 23,00 | Vriend € 21,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Boys named Sue

The Cash Recordings

vr 2 apr | 20.00 uur | muziek

Een ode aan Johnny Cash

Countryzanger Johnny Cash nam in zijn leven talloze prachtige platen op, de zogenaamde American Recordings, waarop songs als 'When The Man Comes Around', 'Country Boy' en 'Mean Eyed Cat' te horen zijn. In dit theaterconcert word je door Boys named Sue meegenomen in het muzikale landschap van de American Recordings. De heren spelen op eigen wijze nummers van Johnny Cash, maar ook songs die Cash heeft gecoverd. Denk aan 'Hurt' en 'The First Time Ever I Saw Your Face'. Soms teder, soms melancholisch, vaak rock ’n roll en altijd op de energieke manier van Boys named Sue.

KLEINE ZAAL

€ 19,00 | Vriend € 17,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Tim Fransen

De mens en ik

wo 7 apr | 20.00 uur | cabaret

Muzikaal, filosofisch, geëngageerd en ontzettend grappig

De mens is een hoogst eigenaardige diersoort. Een zoogdier, weliswaar. Maar wel een zoogdier dat zout en peper over zijn eten strooit. Homo sapiens hebben we onszelf genoemd, oftewel: de wijze mens. Poelifinario-winnaar Tim Fransen vraagt zich af of we misschien niet een al te hoge dunk hebben van onszelf. In De mens en ik maakt hij je deelgenoot van zijn worsteling met de mensheid en zijn gedwongen lidmaatschap daarvan. Tim zoals we hem kennen: muzikaal, filosofisch, geëngageerd en ontzettend grappig. regie: Daniël Samkalden

RABOZAAL

€ 21,00 | Vriend € 19,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Syb van der Ploeg & Maarten Peters

The Best of Simon & Garfunkel

do 8 apr | 19.30 & 21.30 uur | muziek

Muziek van het succesvolste duo aller tijden

Wie kent ze niet? De muziek en het verhaal van twee jongens uit New York, die uitgroeiden tot het succesvolste muzikale duo aller tijden: Simon & Garfunkel. Singer-songwriters Syb van der Ploeg en Maarten Peters spelen samen met twee rasmuzikanten wereldhits als 'Mrs. Robinson', 'The Sound of Silence', 'The Boxer' en 'Homeward Bound'. En natuurlijk komen ook 'El Condor Pasa', 'Scarborough Fair' en 'Bridge over Troubled Water' voorbij.

RABOZAAL

€ 26,00 | Vriend € 24,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Paul Haenen

Haenen brengt vreugde

vr 9 apr | 20.00 uur | cabaret

Een avond vol humor, ernst en inzicht

Eén ding is vanavond zeker: je gaat vrolijker de zaal uit, dan dat je erin bent gegaan. Haenen brengt Vreugde dekt dan ook perfect de lading van deze optimistische voorstelling. De mooie kanten van het leven vieren, altijd weer lichtpuntjes zien. Cabaretier Paul Haenen laat je genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Het wordt een avond vol humor, ernst en inzicht, met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en zelfs Bert. “Na afloop is de wereld niet veranderd, maar het gemoed behoorlijk opgefleurd.” (de Volkskrant ★★★★)

KLEINE ZAAL

€ 21,00 | Vriend € 19,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

De Verleiders

Pandepaniek

za 10 apr | 19.30 & 21.30 uur | toneel

Een vaccin tegen de waan van de dag

Pandepaniek is een dystopische absurdistische komedie over risico, veiligheid, gehoorzaamheid, sancties, surveillance, solidariteit en hoe de 0,01 % rijken daar gebruik van maken. De thema’s van De Verleiders zoals de zorg, het geldstelsel, de democratie en privacy zijn door de huidige coronacrisis nog urgenter geworden. Wie profiteert er van deze paniek? Banken en beursgenoteerde bedrijven worden weer gered met belastinggeld, er worden miljarden aan noodleningen verstrekt met vers bijgedrukt geld, de torenhoge schuldenberg wordt nog hoger. Verwacht van De Verleiders geen troosttheater. Pandepaniek is een vlijmscherpe analyse over de moraal aan de top van het bedrijfsleven en onze financiële hygiëne. Maar zoals altijd: met humor. Harde, zwarte en soms doorbijtende humor.

regie: Aat Ceelen ∙ met: George van Houts, Tom de Ket, Victor Löw, Hein van der Heijden en Tibor Lukács ∙ decorontwerp: Michiel Voet ∙ lichtontwerp: Uri Rapaport ∙ kostuumontwerp: Maya Schröder

RABOZAAL

€ 35,00 | Vriend € 33,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Alex Roeka

Rauwe Genade

za 10 apr | 20.00 uur | muziek

Mooie aanvulling op toch al een imposant repertoire

Onder welke noemer je de liedjes van Alex Roeka ook schaart, ze zijn vooral verpletterend mooi. Na ruim veertig jaar stadsleven, trok hij zich een paar jaar geleden terug in een Zeeuws dorp om nieuwe songs te schrijven. Gevraagd en ongevraagd kwamen kennissen, verdwaalde randfiguren en schimmen uit het verleden de stilte verstoren met hun herinneringen, vragen en verwijten. Ondertussen vlogen bij Alex de liedjes en verhalen uit de pen, met als resultaat Rauwe Genade.

“Zo maak je een perfecte avond.” (Dagblad van het Noorden ★★★★★)

zang & gitaar: Alex Roeka ∙ gitaren, piano, bas & zang: Reyer Zwart ∙ drums & percussie: Jeroen Kleijn

KLEINE ZAAL

€ 21,00 | Vriend € 19,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Martijn Koning

Koning van de toekomst

vr 16 apr | 20.00 uur | cabaret

Hilarisch, absurd en boven op de actualiteit

Martijn Koning heeft zichzelf een pauze cadeau gedaan, voor zo’n stuiterbal iets totaal onnatuurlijks. Hij probeerde het heus weleens; stilstaan, stilzitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk. Dus wat gaat die pauze met hem doen? Hoe ziet die Koning van de Toekomst eruit? Het antwoord komt in tachtig minuten pure stand-up comedy. Met ‘hoogste-grapdichtheid-garantie’.

“Binnen het genre stand-up comedy staat Koning aan de top.” (NRC Handelsblad ★★★★ over vorige voorstelling Koning van de dieren)

RABOZAAL

€ 19,50 | Vriend € 17,50 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Sadettin K & Het Nationale Theater

Citizen K.

vr 16 apr | 20.00 uur | toneel

Geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019

“Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat”, schreef Trouw (★★★★★) over Citizen K. van Sadettin Kirmiziyüz. De theatermaker vraagt zich in het stuk af waarom identiteit anno 2020 zo’n belangrijke rol speelt in ons leven. Om antwoord te geven ontleedt hij die van zichzelf. Aan de hand van een lijst met 254 punten maakt hij een reis door zijn leven en de moderne geschiedenis van Nederland. Op muziek van en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout.

“Overdonderende voorstelling.” (de Volkskrant ★★★★★)

concept, tekst & spel: Sadettin Kirmiziyüz ∙ regie: Casper Vandeputte ∙ dramaturgie: Liet Lenshoek ∙ muziek: Kaspar Schellingerhout

KLEINE ZAAL

€ 19,00 | Vriend € 17,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Apennoten

Zoveel Kleuren (2-5 jr)

zo 18 apr | 11.00 & 14.00 uur | jeugd / muziek

Kom dansen, zingen en muziek maken!

In dit kleutermuziekprogramma komen allerlei liedjes voorbij uit het tv-programma 'Apennoten' van Zappelin. Nienke van den Berg (jarenlang was zij hét gezicht van Zappelin) leert de kleuters samen met de muzikanten Bas Fortgens en Menno Wolthers op een speelse manier muziek maken. En het leuke is: kinderen kunnen met élk liedje meedoen. Hoe? Door mee te zingen, spelen of te dansen. Want muziek maken, dat doe je samen!

KLEINE ZAAL

€ 11,00 | Vriend € 10,00 (incl. garderobe & pauzedrankje)

CJP-korting € 2,50 | RIV-korting 10%

Peter Heerschop & Viggo Waas

Er gaat nog iets heel moois gebeuren

do 22 apr | 20.00 uur | cabaret

Helft van legendarische cabaretgroep NUHR samen op het toneel

In Er gaat nog iets heel moois gebeuren proberen Peter Heerschop en Viggo Waas alles wie zij samen zijn en wat zij samen hebben gedaan bij elkaar te brengen. NUHR-dialogen, Wachten Op Godot, de grote sporttoernooien die ze samen meemaakten en vooral over De Heilige Graal van Vriendschap. Dat alles in een programma met schitterende anekdotes, pijnlijke stiltes, nieuwe ontdekkingen, wanhoop, oplossingen en het vervliegen daarvan. Een ding is zeker: er gaat nog iets heel moois gebeuren.

regie: Ruut Weisman

RABOZAAL

€ 23,00 | Vriend € 21,00 (incl. garderobe & pauzedrankje)

CJP-korting € 2,50

Conny Janssen Danst

Framed

vr 23 apr | 20.00 uur | dans

Eerste in een nieuwe serie creaties van Conny Janssen

Dansgezelschap Conny Janssen Danst is elk seizoen te zien in de Agnietenhof. De afgelopen jaren maakte choreograaf Conny Janssen bejubelde voorstellingen als Home, Broos en Kiem. In haar nieuwe creaties richt zij zich op actuele thema’s als beeld, beeldvorming en identiteit. In Framed – de eerste uit de serie – onderzoekt ze met een groot en avontuurlijk dansersensemble, livemuziek en video het spanningsveld tussen het ontdekken van je eigen identiteit en een samenleving die steeds meer polariseert.

choreografie: Conny Janssen ∙ dans: Alberto Albanese, Adi Amit, Glinshi Biantama, Laura Costa, Tu Hoang, Yanaika Holle, Maud Huizing, Martijn Kappers, Hiro Murata, Ricky Nainggolan, Mariko Shimoda, Remy Tilburg en Liza Wallerbosch

RABOZAAL

€ 25,00 | Vriend € 23,00 (incl. garderobe & pauzedrankje)

CJP-korting € 2,50

The Kik

10 jaar The Kik

za 24 apr | 19.30 & 21.30 uur | muziek

Rotterdamse Nederbietels vieren tien jaar huwelijk

Tien jaar! De meeste huwelijken halen het niet. Hoe wonderlijk is het dus dat vijf volwassen kerels het wel tien jaar met elkaar uithouden? The Kik viert een feestje met eigen werk, nummers van Boudewijn de Groot en Armand en hertalingen waar de Rotterdamse Nederbietels de afgelopen jaren succes mee boekten. Na een voorstelling voor een uitverkochte Kleine Zaal is The Kik klaar om de Rabozaal op z’n kop te zetten. Lang zal The Kik leven!

met: Arjan Spies, Dave von Raven, Marcel Groenewegen, Paul Zoontjens en Ries Doms ∙ script: Dave von Raven en The Kik ∙ liedteksten: Dave von Raven ∙ muziek: The Kik en anderen

RABOZAAL

€ 25,00 | Vriend € 23,00 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Fuad Hassen

Remmende Voorsprong

za 24 apr | 20.00 uur | toneel

Grote woorden voor een man van kleine zaken

In Remmende Voorsprong blaast Fuad Hassen kleinigheden op en speelt ze vervolgens op onnavolgbare wijze uit. Maar wat als er een klein dingetje net anders was verlopen? Was de wereld dan anders? Zijn die kleinste gebeurtenissen of uitvindingen dus tóch belangrijk? En zijn het dan nog wel kleine dingen? Met kinderlijke verwondering kan Fuad zijn gedachten daar uren op loslaten. Typische Fuad-hersenspinsels!

“Fuad Hassen is een beheerste, charismatische verhalenverteller, met veel acteertalent.” (Theaterkrant)

regie: Wimie Wilhelm

KLEINE ZAAL

€ 18,50 | Vriend € 16,50 (incl. garderobe & drankje)

CJP-korting € 2,50

Najib Amhali

Waar was ik?

zo 25, ma 26 en di 27 apr | 20.00 uur | cabaret

Mochten de maatregelen het niet toelaten, dan doen wij ons best om de voorstellingen te verplaatsen naar een nieuwe datum.

Nieuwe theatershow van Najib met antwoorden, persoonlijke verhalen en oude bekenden

“Waar was ik?”, dacht de dementerende taxichauffeur. “Waar was ik?”, dacht het meisje toen ze de uitslag van haar zwangerschapstest zag. “Waar was ik twintig jaar geleden?” dacht Najib. “In welke theaters stond ik toen? Bestaan die nog en zou het niet leuk zijn om mezelf daar opnieuw uit te vinden?”. In zijn nieuwe theatershow geeft Najib Amhali het antwoord op de vraag waarom hij de vorige keer zijn shows cancelde. Met veel persoonlijke verhalen, waar om gelachen kan worden en oude bekenden die langskomen.

regie: Titus Tiel Groenestege ∙ tekst & spel: Najib Amhali

RABOZAAL

Uitverkocht

Joris Linssen & Caramba

Nieuwe Streken

do 29 apr | 20.00 uur | muziek

Regionale pareltjes, in het Nederlands en vol overgave gebracht

Joris Linssen & Caramba, de Nederlandstalige band met de Mexicaanse peper, zet de Agnietenhof weer in vuur en vlam met opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang. Voor hun nieuwe programma bewerken Linssen en zijn mannen liedjes van Nederlandse streekartiesten. Uit alle hoeken van ons land verzamelen ze regionale pareltjes in streektaal of stadsdialect. Die spelen ze op hun eigen manier: in het Nederlands en vol overgave. zang & teksten: Joris Linssen ∙ piano, accordeon & zang: Marcel van der Schot ∙ gitaar & zang: Kees van den Hoogen ∙ contrabas & zang: Erik van Loo ∙ percussie & zang: Djem van Dijk

RABOZAAL

€ 22,00 | Vriend € 20,00 (incl. garderobe & pauzedrankje)

CJP-korting € 2,50

In het zonnetje!

Ook veel lokale ondernemers hebben het zwaar in deze tijd. Daarom zetten wij graag onze adverteerders in het zonnetje!

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image