Kies je favoriete cursus!

Wil je net als de artiesten in de Agnietenhof creatief bezig zijn? Meld je dan aan voor een cursus in Zinder!

Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen zich aanmelden voor hun favoriete cursus en in september/oktober starten met dans, muziek, beeldende kunst, theater en/of multimedia. Bekijk hieronder een greep uit het aanbod.

Probeer een instrument (6-8 jr)

Tijdens deze cursus leer je in acht weken verschillende instrumenten kennen. Onder leiding van een ervaren docent leer je je eerste tonen spelen op een harp, piano, klarinet, dwarsfluit, gitaar en meer! Na afloop van de cursus weet je wat jouw favoriete instrument is. Als je daarna verder wil op één van de instrumenten die je hebt leren kennen, biedt Zinder Educatie een introcursus van 10 lessen op het instrument van jouw keus.

woensdag 14.30 - 15.10 uur | vanaf 7 oktober 2020

Atelier 2D (6-9 jr)

Een atelier vol met materialen, technieken en ideeën. Je leert allerlei teken- en schildertechnieken, verschillende druktechnieken, dieren en mensen tekenen, schilderen als een echte kunstenaar en je tekening laten leven met animatietechnieken.

donderdag 15.30 - 17.00 uur | Je kunt nog instromen!

Atelier 3D (6-10 jr)

Alle kunst begint met een goed idee. Maar hoe maak je nou eigenlijk een mooi kunstwerk van jouw idee? Dat leer je in Atelier 3D. Je gaat zelf aan de slag: boetseren, timmeren, beeldhouwen; noem maar op. Je leert verschillende technieken en gaat werken met allerlei materialen en gereedschappen. Je maakt beelden van klei, hout of speksteen en kijkt wat je mooi en wat je leuk vindt. Elke middag wordt een spannend en boeiend avontuur!

maandag 16.00 - 17.30 uur | Je kunt nog instromen!

Kinderkoor (7-14 jr)

Hou jij van zingen? Kom dan naar het Zinder Kinderkoor! Dit koor is voor kinderen uit groep 4 t/m 8 die graag hun stem laten horen. Zingen is altijd leuk. Of het nou onder de douche is of op de fiets naar school, het maakt je vrolijk. Nóg leuker is het om samen met anderen te zingen! Zangdocent Janine werkt aan stemvorming, expressie, zuiverheid, timing en balans. Het repertoire is een mix van kinderliedjes, popmuziek, musicalnummers en wereldmuziek.

donderdag 17.00 - 17.45 uur | Je kunt nog instromen!

ZinderDans I (8-12 jr)

Begin jij te stralen als je mag dansen voor publiek? Bij ZinderDans I maak je samen met Maxime mooie dansstukken in verschillende stijlen! Je krijgt een choreografie aangeleerd en mag zelf dansstukjes maken. Ook denk je mee over de kostuums, make-up, decor en muziek. Met ZinderDans doe je meerdere keren per seizoen mee aan optredens in Zinder en Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. Toitoitoi!

woensdag 15.00 - 16.15 uur | Je kunt nog instromen!

WijkOrkest (10+)

Heb jij zin om samen met andere kinderen muziek te maken en met een orkest bij jou op school op te treden? Dat kan in het WijkOrkest bij jou in de buurt! Alle kinderen vanaf groep 6 kunnen meedoen. Het maakt niet uit of je al wel of niet op muziekles zit. Als je nog geen muziekinstrument kunt bespelen krijg je eerst vier instructielessen op het instrument van jouw keus. Als je al muziekles volgt, hoef je de instructielessen niet te doen en schuif je aan bij de eerste orkestrepetitie. Tot snel!

diverse tijden | Je kunt je tot 8 oktober aanmelden.

Media Mash-up (10-14 jr)

Maak kennis met de creatieve mogelijkheden van nieuwe media. In deze cursus komt steeds een andere discipline van de media aan bod: 3D-ontwerpen, Virtual Reality, Photoshop, hologrammen, animatiefilm, computer generated imaging, editing en vloggen.

vrijdag 16.30-18.00 uur | Je kunt nog instromen!

Idem Dito 3.0 (11-13 jr)

In de cursus Idem Dito 3.0 verdiepen we ons verder in het acteren. Samen maken we een korte montagevoorstelling, met zelfgemaakte scènes en kleine solo's, die we in het MidWinterFestival voor publiek spelen. Een mooie uitdaging dus! Doe je mee?

woensdag 16.30 - 17.45 uur | Je kunt nog instromen!

ZinderDans II (12-14 jr)

ZinderDans II is een podiumgroep die meerdere keren per seizoen optreedt; met stijlen als moderne dans, floorwork, improvisatie en streetjazz. Naast het samen maken van de choreografieën, wordt er gewerkt aan techniek, zodat elke beweging tot zijn recht komt en nieuwe bewegingen, zoals sprongen, vloerwerk en draaien vanzelf gaan. Ook is er aandacht voor hoe een danser zich presenteert en verbeeldingskracht inzet, zodat jouw dans zeggingskracht krijgt en via lichaamstaal een verhaal uitdrukt.

maandag 17.30-18.45 uur | Je kunt nog instromen!

ZinderDans III (15+)

In ZinderDans III ben je volwaardig in beweging! Er zijn door het seizoen heen kijklessen en meerdere voorstellingen waarin je kunt optreden: dansvoorstellingen, Open Podium of in samenwerking met andere kunstenmakers van Zinder TalentOntwikkeling.

dinsdag 17.00-18.30 uur | Je kunt nog instromen!

Theater Masterclass: Comedy (11-18 jr)

In deze korte cursus van vijf lessen focussen we op één specifiek genre binnen het acteren: comedy! Maak jij jouw publiek het liefst aan het lachen? Doe dan mee. Let op! Dit is geen cabaret of stand-up comedy, maar echt comedy acteren vanuit timing en expressie.

woensdag 18.00-19.15 uur | vanaf 30 september