ZIN IN EEN PRAATJE?

VOORSTELLINGEN WAAR JE NOG LANG OVER NAPRAAT

Isabelle Beernaert - Laat Me


Donderdag 23 januari in de Agnietenhof

Volg je hart met Isabelle Beernaert

Isabelle vraagt zich af hoe het komt dat het een je diep raakt en het ander je koud laat. Bezieling en eigenheid lijken de toverwoorden, die steeds minder luid klinken in de huidige maatschappij van prestatie en presentatie. “Laat me m’n eigen gang maar gaan”, zong Ramses Shaffy al. Behalve door Shaffy laat Isabelle zich in deze choreografie inspireren door andere grootmeesters van het Nederlandse chanson en wordt er gedanst op hun bezielende muziek.

Interview met Isabelle Beernaert

Isabelle Beernaert (45) kan het publiek laten huilen met dans. De Vlaamse choreografe bracht de hartstocht terug naar het podium, de passie in beweging. Ze schuwt grote gevoelens niet. Verlies, verdriet, vreugde, verliefdheid, het zit allemaal in haar werk. Dat maakt haar dans geliefd bij een groot publiek. Nu maakt ze haar tiende voorstelling: Laat Me, een ode aan Nederlandstalige chansons. Maar evenzeer aan de rebel in haarzelf: gun jezelf je eigenwijze ruimte.

Shakespeare-klassieker Othello

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Othello

Op woensdag 29 januari is Shakespeare-klassieker Othello te zien in de Agnietenhof in Tiel. Met een topcast aangevoerd door Werner Kolf als Othello en Rick Paul van Mulligen als Jago, de rol waarvoor hij werd genomineerd voor de toneelprijs voor de beste mannelijke bijrol. 

Regisseur Daria Bukvić werd in 2018 voor haar gedurfde bewerking van Shakespeareklassieker Othello beloond met enthousiaste recensies, nominaties en uitverkochte zalen. Bukvić maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello.

Het verhaal

Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is vernietigend. Hij doet Othello geloven dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is; een schaakzet met grote gevolgen. 

Op ponykamp met Alex Klaasen

“Goed geënsceneerd spektakel, alles loopt soepel, de muzikale arrangementen prikkelen, er is geen detail over het hoofd gezien.” (NRC ★★★★★)

Alex Klaasen is terug! Na zijn succesvolle voorstelling Showponies komt hij op vrijdag 31 januari met Showponies 2 naar de Agnietenhof.

Onder meer Alex Klaasen, Freek Bartels en Daniel Cornelissen trakteren je inShowponies 2wederom op een rollercoaster van humor, slapstick, (zelf)spot, verkleedpartijen, dubbele bodems, jurken, pruiken en opgewonden hobbelpaarden.

Scroll verder voor fragmenten, foto's, recensies en meer

Showponies 2 wordt weer net zo’n avontuur als de eerste!

Alex Klaasen heeft nooit niet te klagen gehad over hulde en jubel – de prijzen, onderscheidingen, sterrenrecensies en loftuitingen zijn tijdens zijn carrière bepaald niet van de lucht geweest. Maar zelden werd hij zó unaniem geprezen als voor Showponies, de hoogstpersoonlijke revue waarmee hij samen met een ensemble vol toptalenten anderhalf jaar lang door Nederland trok.

En dus komt er nu een vervolg, Showponies 2, met dezelfde mensen, met Alex Klaasen in de hoofdrol, met net zoveel zang, dans en humor.