🎭

THEATER TV TIPS

voor volwassenen

YOUTUBE-SERIE JAN KOOIJMAN

Jan Kooijman komt met een achtdelige YouTube-serie over dansen in coronatijd. De eerste aflevering van 1,5 meter DANS staat inmiddels op you tube. In de serie onderzoekt de danser, acteur en presentator wat voor effect de coronacrisis heeft op de danssector.

THE ANALOGUES

Op 8 mei was het precies 50 jaar geleden dat The Beatles het album 'Let It Be' uitbrachten. The Analogues hadden gepland deze dag te vieren met een feestelijke afsluiting van hun 'Let it be: Abbey Road' theatertour in een uitverkocht Carré. Omdat dit nu allemaal niet mogelijk is hebben ze besloten een exclusieve live opname van het nummer 'Let it be' op video beschikbaar te maken. Opgenomen vorig jaar oktober tijdens het Abbey Road 50th Anniversary concert in Ziggo Dome

Scroll naar beneden voor nog veel meer tips en inspiratie

KINKY BOOTS

Vanuit huis zingt de cast van de muscial Kinky Boots het finalenummer: 'Zoek het hogerop / Wees vrij'. Trek je hakken uit de kast en haal die voetjes van de vloer met dit feel-good nummer.

THE NATION

Even iets anders dan een Netflixserie? De voorstelling ‘The Nation’ van Het Nationaal Theater is zeker de moeite waard. In zes afleveringen wordt de verdwijning van de elfjarige Ismaël uit de Haagse Schilderwijk opgelost. Bingewatchwaardig!

QUARANTAINE TV

De harde kern van De Lama’s: Ruben Nicolai, Tijl Beckand en Ruben van der Meer zijn speciaal voor deze bijzondere tijd een YouTube-kanaal gestart. Elke dag uploaden zij een videogesprek en dat zorgt voor hilarische momenten. Slappe lach gegarandeerd!

DE NACHT VAN FLIPJE

Voor iedereen die de musical in onze schouwburg heeft gemist of nog een keer wil genieten van o.a. Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar, Theun Plantinga, Jaleesa Goris en Julius de Vriend. Veel kijkplezier!

VLIJMSCHERP TONEEL

De Verleiders brengen vlijmscherpe theaterstukken over de moraal aan de top van het bedrijfsleven en onze financiële hygiëne. Toptoneel met geweldige acteurs: met o.a. Pierre Bokma, Victor Löw en Leopold Witte. Tot en met 28 april kun je gratis online de afgelopen zes voorstellingen van de Verleiders bekijken.

STAGE MEMORIES

Stage Entertainment geeft toegang tot een schatkamer vol met video's over musicals: met onder andere een kijkje achter de schermen, interviews met William Spaaij en Pia Douwes en de showregistratie van 'Piaf de musical' met Liesbeth List in de hoofdrol.

De Alex Kaasen Revue - Showponies Cabaret, musical en comedy in één voorstelling, met onder meer Alex Klaasen, Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit.

CABARET ON DEMAND Heb je een abonnement op Netflix en/of Videoland? Op beide streamingdiensten staan veel cabaretshows die je kunt streamen wanneer jij wilt!

NETFLIX - Shows van onder meer Ronald Goedemondt, Jochem Myjer, Daniël Arends, Patrick Laureij, Peter Pannekoek, Pieter Derks, Javier Guzman, Najib Amhali, Lenette van Dongen & meer VIDEOLAND - Shows van onder anderen Henry van Loon, Richard Groenendijk, Ali B, Jochem Myjer, Guido Weijers, Martijn Koning, Bert Visscher, Tineke Schouten, Brigitte Kaandorp & meer

DOCUMENTAIRES INTRODANS

Laat je meeslepen in de wereld van Introdans. In de Thuisbioscoop staan prachtige documentaires over twee drijvende krachten achter Introdans.

VPRO VOLLE ZALEN

In Volle Zalen duikt presentator Cornald Maas in het leven van grote Nederlandse theaterpersoonlijkheden. Kijk afleveringen terug met o.a. Herman Finkers, Alex Klaasen, Herman van Veen, Loes Luca en Bram van der Vlugt.

YAMATO - PASSION

Op 23 april 2019 liet de Japanse drumband YAMATO de Agnietenhof op zijn grondvesten trillen. Je kunt 'Passion' nu terugkijken op YouTube.

LIVE THEATER & MUZIEK

Diverse Nederlandse artiesten en talenten streamen live vanuit hun huiskamer hun eigen show. Je kunt ook optredens terugkijken. Heb je er van genoten? Via deze website kun je geld doneren aan de artiest! Shows van o.a. Shirma Rouse, Charly Luske en Hadewych Minis.

🎥

FILMTIPS

voor volwassenen

FILMS - NETFLIX

Een film terugkijken die ook in Filmtheater Agnietenhof heeft gedraaid? Op Netflix kun je verschillende titels terugvinden. Zet je popcorn en drankje maar vast klaar en geniet van onder andere The Danish Girl, Moonlight, The Irishman, The Two Popes, Marriage Story, The Big Short, Spotlight, Call Me By Your Name en vanaf 13 april ook van Once Upon A Time... In Hollywood!

IDFA DOCUMENTAIRES

International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) heeft meer dan 300 documentaires online gezet die je gratis of tegen een kleine vergoeding kunt kijken, waardoor je alsnog de documentaires Honeyland en Mijn Rembrandt kunt zien. De opbrengst gaat volledig naar de filmmakers. Veel kijkplezier!

🎵

MUZIEKTIPS

voor volwassenen

SPOTlight playlist

Even terug naar de voorstellingen van afgelopen seizoen. Met deze afspeellijst kan dat! Een avondje Agnietenhof gewoon bij jou in de huiskamer!

BOHEMIAN RHAPSODY

Verzet even je gedachten met OG3NE. Wat een mooie versie van Bohemian Rhapsody!

ODE TO JOY

Wauw! Je hoort en ziet het Rotterdams Philharmonisch Orkest misschien even niet vanaf de bühne, maar wél op je telefoon. En hoe!

HOEVEEL METER?

Ali B, Judeska en Poke leggen uit hoeveel afstand je moet houden.

DJ DAAN BOOM

Wat hadden wij hem graag in actie willen zien in maart, maar ook Daan Boom blijft thuis. Op zijn zolder schreef hij dit prachtige lied, compleet met autotune, synthesizer én een rookmachine.

💃

BLIJF FIT-TIPS

blijf gezond - mentaal & fysiek

BALLETOEFENINGEN

Blijf in beweging met de video's van Het Nationale Ballet. Geen barre in je huis? Een keukenblad werkt net zo goed!

YOGA MET LENETTE VAN DONGEN

Begin je dag lekker ontspannen met een yogasessie van cabaretière Lenette van Dongen. Elke werkdag om stipt 8.00 uur gaat Lenette van Dongen live op Facebook. Rekken, strekken, mediteren en tot slot: dansen!

DANS WARMING-UP

Ook Scapino Ballet Rotterdam is actief op Facebook. Van het volgen van een dans warming-up tot een Q&A met dansers. Ook kun je complete voorstellingen en docu's bekijken. Wees er snel bij, want de content wisselt zeer regelmatig!

🎨

CREATIEF

in de keuken

CHOCOLADE MOELLEUX

Met dit recept van onze eigen chef-kok Sjors haal je het Theaterrestaurant toch een beetje naar je eigen huis!