🎭

THEATERKIJKTIPS

voor de jeugd

SPIJT DE MUSICAL (12+)

SPIJT! gaat over Pesten, gepest worden of er getuige van zijn en er niks tegen kunnen doen. In 1996 schreef Carry Slee daar het baanbrekende boek “Spijt!” over. SPIJT! de musical naar het beroemde boek is nu te zien via onderstaande link.

KINDERMUZIEKWEEK 2020 (0-12jr)

Van 27 maart t/m 5 april 2020 was de Kindermuziekweek. Op het YouTube-kanaal vind je allerlei filmpjes om zelf muziek te maken, maar ook om te kijken en te inspireren.

scroll naar beneden voor nog veel meer leuke tips!

EFTELING MUSICALS (5+)

Kijk via onderstaande link o.a. de muscials 'Pinokkio', 'De Sprookjessprokkelaar' en 'De Gelaarsde Kat' terug!

THEATER ROTTERDAM (6+)

Geniet thuis van de knotsgekke familiemusicals 'Snorro' en 'De Gelaarsde Poes' van Theater Rotterdam (voorheen Ro Theater).

KWATTA (4+)

Kijk de avontuurlijke voorstellingen van Kwatta terug en maak vervolgens maak de bijbehorende extra opdrachten!

💡

ACHTER DE SCHERMEN

wat gebeurt er eigenlijk allemaal achter de schermen?

GRIME

Voordat acteurs het toneel op kunnen worden ze eerst geschminkt. Dit wordt ook wel grime genoemd. In dit filmpje zie je hoe een actrice wordt omgetoverd tot een oude vrouw.

DECOR & TECHNIEK

Wat moet er allemaal gebeuren tot de voorstelling kan beginnen? Het Klokhuis neemt een kijkje achter de schermen bij de afdeling Techniek.

KOSTUUMS

Van schets tot een prachtig kostuum. Hoe werkt dat eigenlijk? Het Klokhuis ging op bezoek bij het grootste kostuumatelier van Nederland.

🎨

CREATIEF

kleuren, knutselen en spelletjes

MAAK JE EIGEN SNAARINSTRUMENT

Zin om zelf muziek te maken maar heb je geen instrument tot je beschikking? Geen zorgen, met dit stappenplan van jeugdmuziekgezelschap Oorkaan maak je gewoon je eigen snaarinstrument! Benodigdheden: – Verschillende maten (stevige) dozen. Bijvoorbeeld een stevige schoenendoos – 4 postelastieken of kleine elastieken, Potloden, Schaar, Stemvork (indien beschikbaar)

REPELSTEELTJE EN DE BLINDE PRINSES BORDSPEL

Zijn alle spelletjes al drie keer uit de kast getrokken en ben je toe aan iets nieuws? Is al het huiswerk af en word je gek van staren naar beeldschermen? Ha! Dan hebben we leuk nieuws, want Theater Rotterdam heeft een Repelsteeltje en de blinde prinses bordspel gemaakt voor de hele familie!

CREATIEVE MASTERCLASSES (6+)

Het Klokhuis plaatst elke dag speciaal voor kinderen een masterclass. Van Handlettering tot Tekenen en van Goochelen tot een workshop Nepwonden maken.

KLEURPLATEN AGNIETENHOF (2+)

Pak je kleurpotloden, glitterpennen en stiften en kleuren maar!

LEKKER KNUTSELEN! (3+)

Maak een Dolfje Weerwolfje-masker, knip je eigen Nijntje-oren uit of knutsel je eigen roltong kikker!

MAAK JE EIGEN FILM (9+)

Altijd al je eigen film willen maken? In SchoolTV leggen ze precies uit wat daar allemaal bij komt kijken en daarna kun je zelf aan de slag!