Toneel in de Agnietenhof

Fascinerend stuk over meestervervalser Geert Jan Jansen

Berlin & Het Zuidelijk Toneel - True Copy

Donderdag 13 februari | 20.00 uur

6 mei 1994. Franse agenten vallen het landgoed van Geert Jan Jansen binnen. Ze ontdekken meer dan 1600 werken van grootmeesters als Picasso, Dalí, Appel en Matisse. Opmerkelijk detail: het gros ervan kwam uit het penseel van deze Nederlander. Meer dan twintig jaar nam meestervervalser Geert Jan Jansen de kunstwereld in het ootje. True Copy legt de hypocrisie bloot. Welke waarde heeft de waarheid nog?


“Vals en authentiek lopen compleet in elkaar over.” (NRC Handelsblad ★★★★★)

“Jacqueline Blom en Porgy Franssen overtuigen zeer als ouders van de plots overleden Tonio” (NRC)

Porgy Franssen e.a. - Tonio

Zaterdag 8 februari | 20.00 uur

Wat doet het met je relatie als je het grootst denkbare verlies meemaakt? Auteur A.F.Th. van der Heijden beschrijft in zijn bestseller ‘Tonio’ hoe hij en zijn vrouw op de been proberen te blijven na het verlies van hun 21-jarige zoon Tonio. Hoe kun je elkaar blijven vinden en steunen als grote emoties als verdriet, woede en wanhoop hun intrede doen?

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Yora Rienstra - Up

Zaterdag 15 februari | 20.00 uur

Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. Opnieuw, tot haar ongeloof en schrik. Twee jaar geleden was ze een tijd opgenomen, en uitgerekend nu, nu ze zich sterk voelt en zelfs ‘een waanzinnig gevoel van geluk’ ervaart, herhaalt de geschiedenis zich. Dit omdat haar specialist, een vervanger die ze niet kent, haar wel erg uitbundige geluksgevoel niet vertrouwt. Wat een misverstand, en wat een vernedering.

Comédienne Yora Rienstra weet de leefwereld van de hoofdpersoon haarscherp te vangen en neemt ons mee in Emma’s hersenstormen. Scherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. In de ziekenhuiswinkel spreekt iedereen opeens in een onbekende taal, en bestaat die enge hond die haar beloert nu wel of niet?

"Indrukwekkende weergave van manische depressie" (Theaterkrant)

Klassieker King Lear als poppenspel

Zaterdag 22 februari | 20.00 uur

Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich inspireren door het indrukwekkende toneelstukKing Learvan William Shakespeare. Het duo voert je naar een wereld waar de nar koning is, de blinde ziet en liefde voorwaardelijk is. Waar de leugen regeert en alles wijkt voor macht. Waar niet duidelijk is wie het eigenlijk voor het zeggen heeft: de kinderen of de ouders? De leerling of de meester? Een vrijzinnige bewerking van Shakespeares klassieker door twee eigenzinnige Nederlandse theatermakers.

"Deze King Lear is werkelijk zeer mooi en ontroerend: het gaat over toneelwerkelijkheid en illusie, over spel en spelen, over poppen waarin je gelooft terwijl je weet dat het poppen zijn." (Theaterkrant)