FAMILIEMUSICAL

De Nacht van Flipje

Meer dan honderd jaar geleden heeft een uitvinder – Alexander Heldring – vreemdsoortige experimenten uitgehaald met bessensap. Helaas voor hem en zijn goedmoedige assistent Ottho van Tiel leverde dat alleen maar een enorme explosie op... voor Alexander is er een standbeeld neergezet en van Ottho is nooit meer wat vernomen.

Nu: de vader van Flip heeft het moeilijk. Zijn kleine fabriekje in bessensap staat op omvallen. En dat zou goed nieuws zijn voor de aanstormende politica Rita Grommer die van plan is om korte metten te maken met natuur en klimaat. Al dat rood, en al dat groen is haar een doorn in het oog.
Geven vader Anton en zoon Flip het op? Of gaan ze de strijd aan?

Dan duiken Ottho en Alexander op... Blijkbaar heeft hun experiment toch wel iets opgeleverd. Met het geëlektrocuteerde bessensap van Vader Anton roep je bijzondere krachten in jezelf op.


Maar misschien is Flip van zichzelf al een superheld? En ben jij ook een held?

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

DE DAG VAN FLIP

Dit is Flip. Hij heeft een krantenwijk. Of liever: hij heeft drie krantenwijken. Hij woont alleen met z’n vader en die heeft een slechtlopende bessensapfabriek. Daarom moet Flip van zijn krantenwijkgeld vaak de boodschappen doen. Flip weet zeker dat er betere tijden gaan aanbreken.


Een labyrint is Tiel niet maar toch moet je een goeie route uitzoeken om je krantenwijk te lopen; anders fiets je de benen uit je lijf. Goed voor je conditie, maar slecht voor je humeur.


Flip heeft een idee! Als hij nou in elke krant een folder stopt met reclame voor het bessensap van zijn vader. Maar ja, hoe komt hij aan folders...


Nou, hij heeft ze. Folders! Zelf gekopieerd op de printer van school. Nu moet hij ze alleen nog in de kranten van zijn krantenwijk vouwen. “Wat doe je daar?” vraagt zijn baas. “Dat gaat zó maar niet.” Waarom gaat toch niks ooit gemakkelijk!


Wordt vervolgd...

DE DAG VAN LIESJE

Liesje zit weer in de bibliotheek. Daar is ze liever dan thuis, en ook veel liever dan op school. Hier in de bieb is alle kennis van de hele wereld. En hier maakt ze ook haar huiswerk... en niet alleen háár huiswerk maar ook dat van alle klasgenoten. Nou ja, dan stoppen ze tenminste met die pesterijtjes... Ze weet het zelf ook wel: ze is nou eenmaal een nerd.


Het ergste is: ze heeft drie taalfouten uit haar boek voor Wiskunde gehaald. En drie rekenfouten uit het boek voor Geschiedenis. En bij Aardrijkskunde zijn ze helemaal de weg kwijt.


Vandaag heeft Liesje een 10 voor Biologie, een 10 voor Wiskunde en een 10 voor Engels. Ze vindt eigenlijk dat er ook een cijfer moet zijn bóven de tien... anders is er geen uitdaging!


Wordt vervolgd...

DE DAG VAN VADER ANTON

Vader Anton heeft een groot probleem. En dat probleem is bessensap. Wie drinkt er namelijk anno 2019 nou nog bessensap? Vader Anton heeft een fabriekje, met een bessenpers en een bessenflessenvuller, en een bessensapflesjesvoorraadkelder. Hij komt óm in de bessensap. Er moet gauw iets gebeuren wil hij niet failliet gaan.


Misschien ligt het aan de flesjes. Vader Anton gelooft namelijk heel erg in glas. Glas gooi je niet zomaar weg. En moet je eens kijken... blikjes, kartonnetjes... dat laat iedereen maar slingeren.


“Je moet nooit je eigen handelswaar opdrinken,” zei z’n wijze vader ooit. Maar ja, als je het niet proeft, weet je ook niet wát je precies verkoopt. Tijd om eens een hele lekkere slok bessensap te nemen.


Wordt vervolgd...

DE DAG VAN KLAARTJE KERSTENGEL

Klaartje is een engel in opleiding. Dat betekent dat ze nog geen vleugels heeft want die krijg je daarboven pas als je een wonder hebt verricht. En voor je daaraan toekomt moet je eerst een Master Engelengeduld hebben gehaald... die heeft ze net binnen. Nu mag ze naar aarde om iets goeds voor de mensheid te doen. Nou, Tiel heeft problemen genoeg. Waar zal ze eens mee beginnen?


Misschien is “vrede op aarde” wel een goed idee. Hoewel “vrede op aarde” is wel een heel groot wonder voor een Kerstengel zonder vleugels. Misschien... gewoon even boodschappen voor iemand doen?


“U kunt mij veel vertellen maar een engel bent u zeker niet,” zei iemand vandaag tegen Klaartje. Belachelijk! Alleen maar omdat ze geen vleugels heeft? “Alsof u zo leuk bent om te zien,” heeft ze geantwoord... dat was misschien niet zo engelachtig...


Wordt vervolgd...

DE DAG VAN OTTHO VAN TIEL

Kijk daar is Ottho van Tiel. En hij is heel erg in de war. Logisch ook. Je zult zo’n honderdvijftig jaar geleden maar zijn geëxplodeerd en nu rondwaren in het hedendaagse Tiel. Dan branden er toch wel wat vragen op je lippen. Is hij nu een spook? Of heeft hij gewoon een tijdreis gemaakt? Is Tiel er leuker op geworden in die anderhalve eeuw? En is er ergens nog bessensap... want hij heeft me toch een dorst.


Wat heeft iedereen een haast in deze tijd? Hij is nu al bijna zes keer van de sokken gereden. En om de waarheid te zeggen: sokken zijn ook niet meer wat ze geweest zijn.


In zijn tijd was elektra nog iets bijzonders. Een delicatesse! Moet je nu kijken. Alles loopt op stroom. Je mag van geluk spreken dat er tegenwoordig geen elektrische mensen zijn. Hoewel...


Wordt vervolgd...

DE DAG VAN RITA GROMMER

Het is deurwaarder Rita Grommer al heel lang een doorn in het oog. Al dat groen hier in Tiel en Omstreken. Het doet gewoon zeer aan je ogen. Ze houdt niet van bomen, struiken en vooral niet van fruit en groenten. Jammer dat ze al dat groen niet gewoon in beslag kan nemen met een dwangbevel. maar Mevrouw Grommer heeft iets bedacht. Ze wil de politiek in. En ze wil een definitief einde maken aan de complete natuur!


Als je de politiek in wilt, dan moet je een leus hebben. En een leus is pas goed als-ie rijmt. Maar wat rijmt er op Grommer... Dommer? Stommer? Nee, dat is niks!


Mevrouw Grommer heeft het even nagevraagd. Als je een politieke partij wilt hebben, moet je een programma hebben. Ze heeft er over nagedacht. “Heel Holland Bakt Er Helemaal Niks Van!” lijkt haar wel een goeie.


Wordt vervolgd...

naar een idee van: Rachel van der Schaaf
regie: Bruun Kuijt
script: Dick van den Heuvel (Musical Award 2018 voor 'Was getekend, Annie MG Schmidt')
muziek: Jeroen Sleyfer ('Expeditie Eiland', muzikaal leider 'The Addams Family')
choreografie: Chiare Re ('Evita' en 'My Fair Lady')
visual: Luuk Poorthuis