Familiemusical

De Nacht van Flipje

Het verhaal

Meer dan honderd jaar geleden heeft een uitvinder – Alexander Heldring – vreemdsoortige experimenten uitgehaald met bessensap. Helaas voor hem en zijn goedmoedige assistent Ottho van Tiel leverde dat alleen maar een enorme explosie op... voor Alexander is er een standbeeld neergezet en van Ottho is nooit meer wat vernomen.


Nu: de vader van Flip heeft het moeilijk. Zijn kleine fabriekje in bessensap staat op omvallen. En dat zou goed nieuws zijn voor de aanstormende politica Erica Grommer die van plan is om korte metten te maken met natuur en klimaat. Al dat rood, en al dat groen is haar een doorn in het oog.

Geven vader Anton en zoon Flip het op? Of gaan ze de strijd aan?


Dan duiken Ottho en Alexander op... Blijkbaar heeft hun experiment toch wel iets opgeleverd. Met het geëlektrocuteerde bessensap van Vader Anton roep je bijzondere krachten in jezelf op.

Maar misschien is Flip van zichzelf al een superheld? En ben jij ook een held?

'De Nacht van Flipje' heeft een vleugje Jumanji, de geur van A Night At The Museum, wat trekjes van E.T., een beetje Guardians Of The Galaxy en dat allemaal op een bedje van bessen...

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

naar een idee van: Rachel van der Schaaf

regie: Bruun Kuijt

script: Dick van den Heuvel (Musical Award 2018 voor 'Was getekend, Annie MG Schmidt')

muziek: Jeroen Sleyfer ('Expeditie Eiland', muzikaal leider 'The Addams Family')

choreografie: Chiare Re ('Evita' en 'My Fair Lady')

visual: Luuk Poorthuis