Familiemusical

De Nacht van Flipje

Het verhaal

Meer dan honderd jaar geleden heeft een uitvinder – Alexander Heldring – vreemdsoortige experimenten uitgehaald met bessensap. Hij was ervan overtuigd dat hij de werking van dat uiterst gezonde goedje ernstig kon versterken als hij de vloeistof zou kruisen met elektriciteit. Helaas voor hem en zijn goedmoedige assistent Ottho van Tiel leverde dat alleen maar een enorme explosie op... voor Alexander is er een standbeeld neergezet en van Ottho is nooit meer wat vernomen.


Nu: de vader van Flip heeft het moeilijk. Zijn kleine fabriekje in bessensap staat op omvallen. En dat zou goed nieuws zijn voor de aanstormende politica Erica Grommer die van plan is om korte metten te maken met natuur en klimaat. Al dat rood, en al dat groen is haar een doorn in het oog.

Geven vader Anton en zoon Flip het op? Of gaan ze de strijd aan? En weten ze de ogen van de omgeving te openen... je hoeft niet altijd alles maar te pikken, je bent niet bij voorbaat al de verliezende partij.


Dan duiken Ottho en Alexander op... Blijkbaar heeft hun experiment toch wel iets opgeleverd. Met dat geëlektrocuteerde bessensap van Vader Anton roep je bijzondere krachten in jezelf op.

Maar misschien ís Flip van zichzelf al een superheld? En ben jij ook een held?

'De Nacht van Flipje' heeft een vleugje Jumanji, de geur van A Night At The Museum, wat trekjes van E.T., een beetje Guardians Of The Galaxy en dat allemaal op een bedje van bessen...

De voorstelling is eind december 2019 exclusief te zien in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel. De première vindt plaats op vrijdag 20 december 2019.

naar een idee van: Rachel van der Schaaf

script: Dick van den Heuvel (Musical Award 2018 voor 'Was getekend, Annie MG Schmidt')

muziek: Jeroen Sleyfer ('Expeditie Eiland', muzikaal leider 'The Addams Family')

cast: professionele acteurs en lokaal talent worden na audities vastgesteld

visual: Luuk Poorthuis