In september 2019 bestaat Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof 50 jaar. Dat wordt het hele theaterseizoen 2019/2020 gevierd, maar het hoogtepunt is wel een eigen professionele musicalproductie:

De Nacht van Flipje

In december 2019 exclusief te zien in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel!

Wie kent hem niet: het frambozen- en bessenmannetje uit Tiel met z’n koksmuts op! Maar dat die stoere Flip ook over superkrachten kan beschikken, was nog niet algemeen bekend. Met De Nacht van Flipje (8-88 jr) brengt Schouwburg Agnietenhof in Tiel ter ere van haar 50-jarig jubileum, in samenwerking met Homemade Productions een professionele familievoorstelling op het toneel. Een bizar spektakel vol aanstekelijke liedjes, een groot ensemble, en een hilarisch en ontroerend verhaal.

Jubileum

Het 50-jarig jubileum van de Agnietenhof in theaterseizoen 2019/2020 was de aanleiding voor het idee van deze productie. Ruud van Zuilen, directeur Cultuurbedrijf Tiel, vertelt: “Ons doel is om tijdens het jubileumseizoen nog meer de verbinding met de stad en regio aan te gaan, waaruit het idee van deze familiemusical ontstond. Van deze voorstelling, die wordt gedragen door professionele acteurs, maken amateurs uit de regio een belangrijk onderdeel uit, waarbij we kwaliteit, participatie en educatie op een unieke manier samenbrengen.
Actuele thema’s als vergroening en gezond leven spelen een prominente rol, maar bovenal brengen we een spectaculaire familievoorstelling, met een grote link naar de stad Tiel en de Betuwe.” Naast deze voorstelling ontwikkelt Cultuurbedrijf Tiel (Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en cultuurgebouw Zinder) een uitgebreid educatief programma in samenwerking met het onderwijs.

"De Nacht van Flipje wordt gedragen door professionele acteurs, maar amateurs uit de regio maken er ook een belangrijk onderdeel van uit."
Ruud van Zuilen, directeur Cultuurbedrijf Tiel

De voorstelling is eind december 2019 exclusief te zien in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof in Tiel. De première vindt plaats op vrijdag 20 december 2019.

naar een idee van: Rachel van der Schaaf

script: Dick van den Heuvel (Musical Award 2018 voor Was getekend, Annie MG Schmidt)

muziek: Jeroen Sleyfer (Expeditie Eiland, muzikaal leider The Addams Family)

cast: professionele acteurs en lokaal talent worden na audities vastgesteld visual: Luuk Poorthuis

Blijf op de hoogte

Mis niets over De Nacht van Flipje: volg de social media-kanalen van de voorstelling via onderstaande buttons! Ook het laatste nieuws over voorbereidingen, audities, kaartverkoop etc. wordt hier bekendgemaakt. Je kunt je via Mijn Theater inschrijven om per e-mail op de hoogte te worden gehouden.

Cultuurbedrijf Tiel

Cultuurbedrijf Tiel is de overkoepelende organisatie van Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof en Zinder. Samen willen wij kunst en cultuur toegankelijk maken voor iedereen.