Koffieconcerten van de Agnietenhof
in Zinder Tiel

Seizoen na seizoen hebben we genoten van de klassieke concerten in de Caeciliakapel. Vanaf januari 2020 vinden de koffieconcerten op zondag plaats in de zaal van cultuurgebouw Zinder. Een warme zaal met fijne stoelen en een mooie akoestiek. Bovendien hebben we in Zinder de beschikking over een vleugel en daarmee de mogelijkheid om ook ensembles met piano te programmeren.

Het eerste concert is inmiddels uitverkocht, maar er staat ook nog een aantal mooie concerten op het programma waar wel kaarten voor zijn.

Na afloop krijg je op vertoon van je toegangskaart een gratis kop koffie in Zinder Café. Hier kun je ook genieten van een heerlijke lunch.

Dostojevski Kwartet speelt Dvorák en Beethoven

Zondag 2 februari | 12.00 uur

Het Dostojevski Kwartet bestaat sinds oktober 2014. De musici ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam, waar zij les kregen van onder meer Dmitri Ferschtman, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Marc Danel. Meerdere malen stond het strijkkwartet in het Muziekgebouw aan het IJ en waren ze te gast bij Opium Radio 4 en Podium Witteman. Geniet op zondag 2 februari in de Zinder Zaal van het Dostojevski Kwartet, waar zij prachtige muziek ten gehore brengen van Beethoven en Dvorák.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Musica ad Rhenum

Zondag 5 april | 12.00 uur

Het ideaal van veel componisten in de 18e eeuw was een goût réuni, een gemengde compositiestijl. Muzikale vormen en versieringen, die geassocieerd werden met Italië, Frankrijk en Duitsland werd in een chique, kosmopolitische mix gegoten. Hoewel J.S. Bach werd gezien als een nationale componist, verwerkte hij ook heel duidelijk Franse, Italiaanse en Duitse stijlen in zijn muziek. Dit programma is ter ere van de brede muzikale taal van de 18e eeuw, in een tijd waarin het nationalisme weer op de loer ligt.

Amstel Quartet - Hot Pot

Zondag 3 mei | 12.00 uur

Chinese Hot Pot– ofwel Chinese fondue – is een ware sociale aangelegenheid. Vele bakjes met vlees, vis en groenten verzamelen zich rond een grote, metalen pan, waarin de hapjes gezamenlijk gegaard en bereid kunnen worden. Geïnspireerd door deze vele verschillende smaken op hun tournee door China, presenteert het Amstel Quartet nu zijn eigen muzikaleHot Pot: een bonte mix van uiteenlopende smaken, stijlen en componisten. Met op het programma werk van onder meer Beethoven, Mozart en Reich.