❥ TONEEL

Dit zie je ook in april & mei

dinsdag 2 april | 20.00 uur


Feelgoodvoorstelling over het leven

In 2013 gaf Orkater je 237 redenen voor seks, dit keer geven ze je 237 redenen om door te gaan.


Theatermakers Geert Lageveen en Leopold Witte hebben er dringend behoefte aan om de balans op te maken. Ze zijn allebei dik in de vijftig en hoe gaan ze daarmee om? Waar staan ze in het leven? Welke rol willen ze nog spelen? En hoe willen ze herinnerd worden?


"Alles aan deze voorstelling klopt. De teksten van Geert Lageveen en Leopold Witte zijn beurtelings hartverwarmend, scherp, vilein, grappig en gemeen, in een mix die werkt." (Theaterkrant ★★★★★)


tekst en spel: Geert Lageveen en Leopold Witte ∙ regie: Michiel de Regt ∙ dramaturgie: Laura van Dolron

dinsdag 9 april | 20.00 uur


Liefde, gezelschap en vertier van 1918 tot 2018 in Jakop Ahlboms 'Le Bal'

Jakop Ahlbom laat zich inspireren door Ettore Scola’s film ‘Le Bal’ uit 1983 en zet zijn herkenbare mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.

In deze show zie je het danslokaal van Le Bal, waar mensen komen en gaan, op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en verandert mee met de tijd. Reis mee van 1918 tot 2018. Alamo Race Track gaat ook mee en speelt wereldhits uit die tijd.

vrijdag 12 april | 20.00 uur


Bedrog van Theatergroep Suburbia

Toen regisseur Olivier Diepenhorst door Theatergroep Suburbia gevraagd werd een stuk te maken, twijfelde hij geen moment. Dat moest Bedrog worden van de Britse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar Harold Pinter. “Een steekspel met onderkoelde Britse humor over het verraden van je geliefde, je vrienden en jezelf.”


Emma en Robert zijn getrouwd, Jerry is de beste vriend van Robert, Jerry en Emma zijn minnaars, Robert weet van de affaire, maar dát weet Jerry dan weer niet…

Harold Pinter schreef met Bedrog een autobiografische reis terug door de tijd. Op ingenieuze én genadeloze wijze ontrafelt hij het web van leugens en intriges waarin Emma, Robert en Jerry zich al jaren bevinden. Iedereen bedriegt immers elkaar in deze geraffineerde driehoeksverhouding. Maar het grootste bedrog plegen ze uiteindelijk aan niemand anders dan zichzelf.


tekst: Harold Pinter ∙ regie: Olivier Diepenhorst ∙ spel: Jessie Wilms, Matthijs IJgosse en Justus van Dillen

vrijdag 26 april | 20.00 uur


DE VERLEIDERS: privacy bestaat niet meer

DE VERLEIDERS richten hun vlijmscherpe pijlen dit keer op de handelaren in big data: de Facebooks, Apples en Googles van deze wereld. Ze hebben een ongekende macht en weten alles van ons. Het schrikbeeld van Orwells ‘1984’ is anno nu de verontrustende realiteit. Zonder dat we er erg in hebben. Zonder dat we het erg vinden!


DE VERLEIDERS tonen aan dat iedereen geheimen heeft die niet onthuld mogen worden of waarvan je niet eens weet dat je ze hebt. Lees voor het bezoek aan #niksteverbergen de voorwaarden en klik dan op accepteer.


tekst: George van Houts en Tom de Ket ∙ regie: Aat Ceelen ∙ spel: Pierre Bokma, Victor Löw, George van Houts, Tom de Ket en Peter Drost

Volg ons ook op:

Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn