UITGELICHT

Muziek in oktober

wo 10 okt - 20.00 uur

Charly Luske brengt een ode aan George Michael


Zanger Charly Luske en zijn band brengen het verhaal van het onstuimige leven van de Britse popzanger, liedjesschrijver en muziekproducent George Michael op de planken. Michael was de succesvolste zanger van de jaren tachtig en negentig. Hij verkocht ruim honderd miljoen platen, won twee Grammy’s en schreef talloze hits. Onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant, Michaels grootste fan, vertellen de muzikanten en vocalisten de anekdotes achter de hits en parels uit zijn Wham!- en solotijd in The Story of George Michael.

vr 12 okt - 20.00 uur

CUBA IN met het Fernando Lameirinhas trio

Onlangs maakte singer-songwriter Fernando Lameirinhas een reis door Cuba. Het land en de muziek maakten een onuitwisbare indruk op hem. Het begon al met de prachtige traditional Flor Pálida van de Cubaanse zanger Polo Montañez. Het was voor Lameirinhas zijn eerste kennismaking met de zogenaamde plattelandspoëzie. Vervolgens schreef hij tijdens zijn reis een reeks liedjes en fado’s, beïnvloed door de Cubaanse son met zijn Spaanse en Afrikaanse ritmes. In CUBA IN nodigt de Portugese Nederlander je uit om door zijn ogen Cuba te ervaren.

wo 17 okt - 20.00 uur

Tot de kern met Stef Bos

“Deze man heeft, steeds verder weg van mediageniek vertoon, een eigen stijl gevonden die nu in volle rijpheid open gebloeid is”, schreef De Standaard een paar jaar geleden over Stef Bos. Het theaterconcert Kern toont de reis van een vijftiger, die stilstaat bij de grote thema’s, de diepte en de hoogte ingaat en probeert alles eruit te zingen en te schrijven wat erin zit. Kern is ook de titel van zijn nieuwe album, dat eind 2018 verschijnt. Met zijn band zal Stef zijn verzameling nieuwe songs laten horen, maar uiteraard ook een greep doen uit zijn inmiddels enorme oeuvre.

Volg ons op social media