Programma Filmtheater

OKTOBER


wo 3 okt - 20.30 uur

The Guilty

In een meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt voormalig politieagent Asger Holm een noodoproep van een ontvoerde vrouw. Wanneer de verbinding plotseling wordt verbroken begint de zoektocht naar de vrouw en haar ontvoerder. Met zijn telefoon als enige hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Gustav Möllers speelfilmdebuut is zenuwslopend spannend en de film won zowel op Sundance als op het Filmfestival Rotterdam de publieksprijs voor beste film.

vr 5 okt - 20.30 uur

Crazy Rich Asians

De eerste Ladies Night van het filmseizoen! De in New York geboren Rachel Chu vergezelt haar vriend Nick Young naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nicks familie te ontmoeten. Nick heeft haar echter een aantal belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. De eigentijdse romantische komedie is gebaseerd op de wereldwijd bekende bestseller van Kevin Kwan.

zo 7 okt - 11.00 uur

A casa tutti bene

Albo en Pietro vieren met hun talrijke familie hun 50-jarig huwelijk op het zonovergoten eiland Ischia. Wat begint als een gezellig samenzijn, verandert na het diner al gauw als de veerboot vanwege sterke wind niet meer afvaart. Noodgedwongen moet de grote familie twee dagen en twee nachten met elkaar doorbrengen en al snel komen geheimen uit het verleden, jaloezie, bedrog en andere spanningen naar boven.

di 9 & wo 10 okt - 20.30 uur

The Place

Een mysterieuze man zit dag in dag uit aan een tafeltje in een bar. Hier ontvangt hij zijn ‘klanten’, die hem vragen hun soms onmogelijke wensen te realiseren. Een mooier uiterlijk, een kind genezen, weer kunnen zien, God hervinden… de zwijgzame man ontvangt de meest uiteenlopende verzoeken. In ruil voor zijn hulp vraagt hij deze mensen iets voor hem terug te doen. Hoeveel hebben ze er daadwerkelijk voor over om hun wensen uit te laten komen?

FILM EN...

In de Agnietenhof kun je naast film ook genieten van de extra's die het restaurant te bieden heeft.


Filmhap

Op dinsdag- en woensdagavond serveren wij naast het à la carte-menu ook een speciale Filmhap voor € 10,00. Een wisselende maaltijd, maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten. Je kunt de Filmhap tot 19.30 uur bestellen. Wij zorgen ervoor dat je om 20.30 uur in de zaal zit.


Reserveren

Dat kan tegelijkertijd met je kaarten voor de film. Heb je al kaartjes? Dan kun je alsnog online reserveren, bellen naar de kassa op 0344 673 500 of op de dag zelf na 16.00 uur op 0344 673 575.

do 11 okt - 20.00 uur | di 30 & wo 31 okt - 20.30 uur

The Children Act

Het huwelijk van rechter Fiona Maye (Emma Thompson) met haar man (Stanly Tucci) staat op losse schroeven. Ze stort zich op een ingewikkelde zaak waarbij een doodzieke 17-jarige jongen, gediagnosticeerd met kanker, behandeling weigert op grond van de religieuze overtuigingen van zijn familie.


Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Booker-Prize winnaar Ian McEwan die tevens het scenario schreef voor de film.

zo 14 okt - 11.00 uur | Documentaire Special

Klanken van oorsprong

Klanken van Oorsprong neemt je mee op een indringende zoektocht naar de impact van oorlog, vlucht en opnieuw moeten beginnen op verschillende generaties Nederlands-Indische muzikanten, zoals Anneke Grönloh, Boudewijn de Groot en The Blue Diamonds. Verhalen en muziek maken invoelbaar hoe de turbulente geschiedenis als last en inspiratiebron doorklinkt in hun invloedrijke muzikale bijdrage aan Nederland en daarbuiten.

zo 14 okt - 14.00 uur | Documentaire Special

Maria by Callas

Er is al veel gezegd en geschreven over Maria Callas, maar nooit eerder gebeurde dat in haar eigen woorden. Regisseur Tom Volf kreeg Callas’ vrienden en familie zo ver om hem nooit eerder vertoonde homevideo’s en persoonlijke brieven toe te vertrouwen: daarmee maakte hij een intiem portret over de grootste operadiva aller tijden. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film.

di 16 & wo 17 okt - 20.30 uur

La Prière

De 22-jarige Thomas is een junkie. In een poging af te kicken sluit hij zich aan bij een groep ex-verslaafden die zich op een afgelegen plek in de bergen met gebeden probeert te genezen. Aanvankelijk verzet hij zich tegen het Spartaanse leven van discipline, onthouding, hard werken en regelmatig gebed. Langzamerhand geeft hij zich echter over aan het nieuwe levensritme. Hoofdrolspeler Anthony Bajon won voor zijn rol de Zilveren Beer voor beste acteur op het Filmfestival in Berlijn.

di 23 & wo 24 okt - 20.30 uur

BlacKkKlansman

De nieuwe Spike Lee film! Ron Stallworth is de eerste Afro-Amerikaanse detective die aan de slag gaat bij de Colorado Springs Politie. Hij is vastberaden om zichzelf meteen te bewijzen en wil dat doen door op een gevaarlijke missie te gaan: infiltreren bij de lokale eenheid van de Ku Klux Klan. Hij krijgt hierbij hulp van zijn doorgewinterde collega Flip Zimmerman.

zo 28 okt - 10.00 uur

Op stap met Dirk Scheele (2+)

Ga je mee op stap met Dirk Scheele? De kinderheld beleeft allerlei vrolijke en muzikale avonturen in zijn eerste bioscoopfilm. Maar dan raakt hij zijn maatje Japie het Aapie kwijt. Dirk moet de jungle in om zijn vriend terug te vinden, gelukkig krijgt hij daarbij hulp van verschillende dieren.

zo 28 okt - 13.00 uur

Casper en Emma maken theater (4+)

Het vrolijke duo Casper en Emma is weer terug samen met Mevrouw Konijn, Welpje en de andere knuffels. Samen met hun klas willen Casper en Emma een weeshuis in India helpen. Nadat ze een bezoekje hebben gebracht aan een theater komen Casper en Emma op een geweldig idee; ze gaan een toneelstuk maken!


Extra herfstvakantie-activiteit voor kinderen
Na de film lekker bewegen en dansen in een dansworkshop onder begeleiding van een dansdocent van Zinder Educatie. Geef je snel op, want het aantal plaatsen is beperkt.