Theateragenda november

wo 3 nov | 20.00 uur

Ton Kas

Best of...Ton Kas

cabaret

Nieuwe show met de beste fragmenten Ja, je leest het goed. Ton Kas maakt een voorstelling met de beste fragmenten uit zijn drie eerdere shows! Maar dan helemaal anders verpakt en aangevuld met kersvers materiaal. Dus eigenlijk wordt het een compleet nieuwe show. Aan de opzet verandert niks: het wordt weer een totaal melige avond met het hele arsenaal aan kleinburgers, mislukte huwelijken, kwellende schoonmoeders, impotente huisvaders, psychiaters en politieagenten. Pure flauwekul die niemand persoonlijk hoeft op te vatten. Dat is voor de verandering ook wel weer eens leuk. En écht niet alleen voor mannen!

do 4 nov | 20.00 uur

Sven Ratzke, Ellen Pieters e.a.

Rocky Horror Show

musical

Een hilarische, wilde rit vol onweerstaanbare muziek Rocky Horror Show is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde kaskraker met vijf nominaties voor de Tony Awards en dit seizoen te zien in Tiel! De hoofdrol in deze rockmusical is voor de internationaal succesvolle topentertainer Sven Ratzke. Door een lekke band en een onweersbui raken Brad en Janet verstrikt in de wereld van de perverse dokter Frank-N-Furter, zijn blonde supercreatie Rocky en andere opmerkelijke inwoners. Zo ontaardt een stormachtige avond in een regelrechte relatie- en libidotest. Let’s do the Time Warp again!

zo 7 nov | 12.00 uur

Ruysdael Kwartet

Beethoven & Purcell

klassiek

Strijkkwartet speelt Beethoven en Purcell Vier jaar geleden speelde het Ruysdael Kwartet, bestaande uit violisten Joris van Rijn, Emi Ohi Resnick, Gijs Kramers en cellist Michael Müller, nog voor het koninklijk paar. Dit seizoen zijn ze te zien in de Zinder Zaal met een programma rond Beethoven. Daarnaast speelt het strijkkwartet de Fantasias van Henry Purcell.

wo 10 nov | 20.00 uur

Hans Croiset, Anne Wil Blankers & Johanna ter Steege

Het oog van de storm

toneel

Topcast in stuk van Florian Zeller Een steengoede cast speelt Het Oog van de Storm van het Franse wonderkind Florian Zeller, een van de meest gespeelde toneelauteurs van dit moment. André en Madeleine zijn al meer dan vijftig jaar gelukkig getrouwd. Hij was ooit succesvol schrijver, maar de laatste tijd vergeetachtig, zij is altijd zijn steun en toeverlaat geweest. Tijdens een weekend met hun dochters voelt het anders dan normaal in huis. Er gebeuren vreemde dingen en alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

do 11 nov | 20.00 uur

De Alex Klaasen Revue

Showponies - Een 'Merrie' Christmas

show

Een hilarisch medicijn tegen de donkere dagen Na het grote succes van Showponies komt Alex Klaasen dit seizoen met de winterse voorstelling Snowponies – Een ‘Merrie’ Christmas naar de Agnietenhof. Ook nu combineert Klaasen hilarische sketches met muzikale hoogtepunten en dat alles in kerstsfeer. Zo voert hij drie koningen op die verdacht veel lijken op de Toppers en zien we een clubje ‘woke’ kerstelfen, een vloggende kerstengel en een Duitse kerstmarkt. De topacteur deelt ook nog eens kerstpakketten uit, kookt een achtgangen-kerstdiner voor de hele zaal en presenteert zijn gloednieuwe cd ‘Santa Klaasen’. Kortom, dit wordt een topavond!

vr 12 nov | 20.00 uur

Dolly Dots

Sisters on Tour

muziek

"Er gaat geen dag voorbij in ons leven zonder dat iemand over de Dots begint om vervolgens hún herinneringen te delen. Daarna komt altijd de vraag: ’wanneer gaan jullie weer eens optreden?’" Na de succesvolle reünie in 2007 en 2008 met uitverkochte Ahoyconcerten en een tour door alle concerthallen overleed Ria Brieffies in 2009 na een ziekbed. Daarmee was het klaar, vonden de Dolly Dots. Één voor allen, allen voor één. Maar in 2016 traden ze toch weer eens kort op bij de Toppers in de Arena en dat bleek hartverwarmend leuk. De Dolly Dots komen naar de Agnietenhof. Onder begeleiding van een swingende band spelen de Dolly Dots de grootste hits en vertellen het verhaal achter het succes van de meidengroep uit de jaren '80. Hoe was het om een Dolly Dot te zijn? Wat gebeurde er achter de schermen en hoe gingen ze er mee om? Waar de Dolly Dots ook terechtkwamen en wat ze ook deden; het was altijd een krankzinnig circus!

vr 12 nov | 20.00 uur

Peter van Rooijen & Band

Liefde, Dood en Bob Ross

muziek

Theaterconcert met humoristische noot Liefde, dood & Bob Ross is een gevarieerd liedjesprogramma vol schitterende, idiote, humoristische en ontroerende songs. Peter van Rooijen weet ook in deze voorstelling zowel muzikaal als tekstueel te verrassen, recht voor z’n raap en toch poëtisch. Country, pop, r&b en suffe cabaretliedjes over milieu, onbetaalde facturen, ouders van kinderen, Gouda, liefde, dood en een bepaalde Amerikaanse schilder: het komt allemaal voorbij.

za 13 nov | 20.00 uur

Veldhuis & Kemper

Hou dat vast (try out)

cabaret

Confronterend en grappig, met ontroering als onverwachte bonus Veldhuis & Kemper zijn terug met een nieuwe show! Al twintig jaar staan de heren samen op het podium. Je zou dus zeggen dat ze elkaar inmiddels goed kennen. Maar is dat wel zo? Hou dat vast wordt confronterend, grappig en ontroerend, net als hun vorige programma Geloof ons nou maar, dat ze speelden voor een uitverkochte Agnietenhof. De mannen hebben maar één wens: Hou dat vast!

wo 17 t/m zo 21 nov | diverse tijden

The Sound of Music

Nandi van Beurden, Francis van Broekhuizen e.a.

musical

Beleef de meest geliefde musical aller tijden Musicalklassieker The Sound of Music komt terug naar Tiel! Beleef het hartverwarmende verhaal van de familie Von Trapp en verheug je op een heerlijk nostalgisch avontuur. De rebelse, optimistische Maria neemt je mee op avontuur in de Oostenrijkse bergen. Ze bevrijdt zichzelf van de beklemmende discipline in het klooster en doet vervolgens hetzelfde met de stugge familie Von Trapp. Met haar ontwapenende directheid en speelse kijk op het leven, laat ze de harten van alle Von Trappjes smelten. De Nederlandstalige musical The Sound of Music is gebaseerd op de filmklassieker die een warm plekje heeft in ieders hart. Met de beroemde muziek van componistenduo Oscar Hammerstein en Richard Rodgers en de tijdloze meezingers Do-Re-Mi, Edelweiss en So Long.

vr 19 nov | 20.00 uur

Joris Linssen & Caramba

Dichterbij

muziek

Regionale pareltjes in een caramba-jasje Joris Linssen & Caramba laat al jaren opzwepende liedjes, prachtige ballades, ontroerende levensverhalen, gevoelige teksten en loepzuivere samenzang horen in de Agnietenhof. Haalden de vijf vrienden tot nu toe veel inspiratie uit Mexico, dit keer vonden ze het dichterbij. Joris Linssen en zijn mannen hebben voor Dichterbij regionale pareltjes in streektaal of stadsdialect verzameld, in het Nederlands vertaald en in een Caramba-jasje gestoken. Ook spelen ze nieuw eigen repertoire en komen veel Caramba-klassiekers voorbij in deze dampende en ontroerende show.

za 20 nov | 20.00 uur

Marjolijn van Kooten

Ongestoord

cabaret

Psychiatrisch cabaret, waar je behoorlijk van opknapt Een avond 100% antidepressief, met bijwerkingen van lachstuipen en troost: het is het patent dat Marjolijn van Kooten heeft verworven met eerdere voorstellingen. Ook Ongestoord zit boordevol zwarte humor. Grote vraag is dit keer wat er van je overblijft als je geen patiënt meer bent? Ben je dan… eh… normaal? Wat is dat eigenlijk? Het gaat nu al een paar jaar zó goed met Marjolijn, dat het bijna eng wordt. Maar ja, de humor zit toch vaak in ellende. Dus kom maar op met die tegenslag, want Marjolijn zet met de moed der wanhoop haar hangende schouders eronder.

do 25 nov | 20.00 uur

Cry me a river band

The life of a man - Joe Cocker

muziek

De koning van de covers John Robert Cocker schokte meer dan vijftig jaar geleden op Woodstock de muziekwereld toen hij ‘With A Little Help From My Friends’, een popliedje van The Beatles, veranderde in een kolkende, soulvolle song. Zelf schrijven deed Cocker niet, maar andermans nummers zingen kon hij als de beste. De Cry Me A River band duikt in Cockers rijke oeuvre en speelt hits als ‘Summer In The City’, ‘You Are So Beautiful’, ‘You Can Leave Your Hat On’ en ‘Have A Little Faith In Me’. Daarnaast hoor je anekdotes uit het turbulente leven van de wildeman die zong, zoop en bewoog alsof zijn leven ervan afhing.

vr 26 nov | 19.30 uur

Maas Theater en Dans

Lampje (8-99 jr)

jeugd

Een woest, poëtisch en ontroerend muzikaal avontuur Maas theater en dans brengt een schitterende theaterbewerking van het bekroonde en bejubelde gelijknamige boek van Annet Schaap. Beleef met de hele familie het stormachtig en spannend avontuur waarin Lampje, de dappere dochter van een vuurtorenwachter, terecht komt. “Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen”, schreef Trouw. Het publiek reageerde unaniem lovend en de voorstelling won dan ook de Podiumkidsprijs 2020. Nu komt Lampje naar Tiel!

vr 26 nov | 20.00 uur

Gerard van Maasakkers

Ik Loop

muziek

Dichtbij, warm, persoonlijk en ontwapenend Na het succesvolle programma 40 jaar liedjes loopt Gerard van Maasakkers verder. Hij kijkt wat rond, staat hier en daar stil en komt thuis met verhalen die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Zo is Gerard op z’n best. Na een optreden zei iemand: “Het is alsof hij bij je in de kamer zingt”. En zo is het ook: dichtbij, warm, persoonlijk, ontwapenend. In Ik loop brengt Gerard nieuwe liedjes en klassiekers. Zijn muzikanten Frank Cools en Frank Cools lopen weer met hem mee.

za 27 nov | 20.00 uur

Fabian Franciscus

Kleine Wereld

cabaret

Avond keihard lachen om autistische cabaretier Vroeger zat hij daar dan, bang te zijn in zijn eigen kleine autistische wereldje. Cabaretier Fabian Franciscus kende iedereen en was het vooral vaak met zichzelf eens. Tot hij erachter kwam dat zo’n kleine wereld ook best benauwd, angstig en restrictief is. Kleine Wereld is een humoristisch pleidooi voor openheid en no-nonsense zelfacceptatie. Er wordt natuurlijk veel gelachen tijdens de voorstelling, maar zou het ook niet mooi zijn als je jezelf na de show – net als Fabian – van een andere kant kunt belichten?

Theaterrestaurant

Geniet van een heerlijk diner

In ons Theaterrestaurant begin je de avond ontspannen en smakelijk met culinaire hoogstandjes van onze eigen chef-kok. Aan de basis staan pure ingrediënten, duurzaam en altijd dagvers.