Filmprogramma november

di 2 nov | 10.30 uur

Pourris Gâtés

Deze Franse komedie van Nicolas Cuche heeft het hart op de juiste plaats en gaat over welvaart, familierelaties en geestelijke groei.

De drie kinderen van een rijke zakenman doen niets met hun leven, behalve het geld van hun vader uitgeven. Feesten kunnen niet extravagant genoeg zijn, ze kopen kleding bij de vleet en hun auto’s zijn de duurste modellen. Kortom: het zijn luie, grillige feestvierders en verwende uilskuikens. Moe van hun gedrag, besluit de vader zijn kroost een goede les te leren door hen te laten geloven dat het geld op is. Voor het eerst in hun leven moeten de drie kinderen het voor hen ondenkbare doen: werken.

di 2 / wo 3 nov | 20.30 uur

The Father

Dit verwoestende drama laat je geen moment los.

Anne zoekt een nieuwe verzorgster voor haar dementerende vader Anthony, die steeds opnieuw alle hulp afwijst. Ze wil er zeker van zijn dat er goed voor hem gezorgd wordt als zij niet in de buurt is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt gebeurt en wat zich alleen in zijn hoofd afspeelt. Deze film laat zien hoe zijn vertrouwde omgeving niet meer zo vertrouwd is en maakt zijn verwarring voelbaar, net als Annes onmacht en onvoorwaardelijke liefde voor haar vader. Anthony Hopkins kreeg de Oscar voor Beste Acteur voor zijn verbluffende en ruwe vertolking van een man die langzaam zijn grip op de werkelijkheid verliest door dementie.

Combineer op woensdag deze film met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

vr 5 nov | 20.30 uur

Dune

De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner) regisseert Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet. Een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

za 6 nov | 20.30 uur

Liefde Zonder Grenzen

Liefde Zonder Grenzen is een verfrissende romantische komedie die de liefde viert voor iedereen.

De liefdeslevens van de zussen Eva (Yolanthe Cabau) en Lieke, broer Maarten (Jim Bakkum) en vader Ferry zijn totaal verschillend van elkaar en verlopen allesbehalve standaard. Zal de liefde ondanks alle vooroordelen uiteindelijk toch overwinnen?

za 6 & zo 7 nov | 14.00 uur

De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje

Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas.

Hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Wanneer de Pieten merken dat alle deuren van het kasteel op slot zitten en de telefoonlijnen zijn doorgesneden breekt paniek uit. Nu kunnen ze niet meer naar Nederland! Lukt het Sinterklaas en de Pieten om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan ze te slim af?

U bent vanaf 10.00 uur welkom in de Stdsfoyer om te genieten van een kop koffie/thee incl. iets lekkers (bij prijs inbegrepen).

zo 7 nov | 11.00 uur

Spencer

Spencer vertelt het verhaal van dat ene weekend in Sandringham.

Het huwelijk van Prinses Diana en Prins Charles dreigt op de klippen te lopen en het weekendje weg met kerst is hun laatste redmiddel. Prinses Diana besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt. Ze zal moeten afwijken van het pad dat voor haar was uitgestippeld als toekomstige koningin. Spencer is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens die paar noodlottige dagen. Kristen Stewart gooide hoge ogen op het filmfestival van Venetië met haar vertolking van prinses Diana.

Combineer deze film met een heerlijk ontbijt in ons Theaterrestaurant met diverse broodjes, beleg, fruit, sapjes en natuurlijk koffie en thee.

di 9 / wo 10 nov | 20.30 uur

Pourris Gâtés

Deze Franse komedie van Nicolas Cuche heeft het hart op de juiste plaats en gaat over welvaart, familierelaties en geestelijke groei.

De drie kinderen van een rijke zakenman doen niets met hun leven, behalve het geld van hun vader uitgeven. Feesten kunnen niet extravagant genoeg zijn, ze kopen kleding bij de vleet en hun auto’s zijn de duurste modellen. Kortom: het zijn luie, grillige feestvierders en verwende uilskuikens. Moe van hun gedrag, besluit de vader zijn kroost een goede les te leren door hen te laten geloven dat het geld op is. Voor het eerst in hun leven moeten de drie kinderen het voor hen ondenkbare doen: werken.

Combineer op woensdag deze film met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

do 11 nov | 20.00 uur

Persian Lessons

In 1942 wordt de Antwerpse jood Gilles gearresteerd door de SS en samen met andere joden naar een concentratiekamp in Duitsland gestuurd.

Hij weet zijn executie te ontlopen door te zweren dat hij Perzisch is en niet Joods. Hoewel dat hem redt, levert dat wel een nieuw probleem op. Hij moet SS-officier Koch de taal Farsi leren, zodat die een restaurant in Iran kan opzetten. Gilles moet dus een taal uitvinden die hij niet kent en hij moet er alles aan doen om te zorgen dat zijn leugen niet ontdekt wordt. De film is gedeeltelijk geïnspireerd op het korte verhaal Erfindung einer Sprache van de Duitse schrijver Wolfgang Kohlhaase. Persian Lessons won de Film en Literatuur Award van het festival Film by the Sea.

Voorafgaand aan de film vindt er een inleiding plaats. De film start na de inleiding.

Combineer deze film met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

di 16 / wo 17 nov | 20.30 uur

Nr. 10

De nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam is een thriller met elementen van een zwarte komedie.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert. ‘Nr. 10 is een overrompelend totaalkunstwerk’ (Het Parool) en is op z'n van Warmerdams ‘geestig, ongemakkelijk en luguber’ (★★★★ De Telegraaf). ‘Verrassend en vervreemdend van seconde tot seconde’ (★★★★ Algemeen Dagblad) en in ‘de wonderlijke tweede helft van Nr. 10 lijkt Van Warmerdam volkomen bevrijd’ (★★★★ de Volkskrant) - om te eindigen 'met een vileine patsboemfinale’ (★★★★★ NRC). Er zit maar één ding op: ‘stel geen vragen, zak weg in je stoel en laat de abstracte alledaagsheid van Nr. 10 over je heen walsen’ (Cineville).

Combineer op woensdag deze film met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

zo 21 nov | 11.00 uur

Hermitage

De Hermitage in Sint-Petersburg trekt jaarlijks meer dan 4 miljoen bezoekers.

Een imposante plek die al 250 jaar het hart vormt van de tweede stad van Rusland, met inmiddels een collectie van meer dan 3 miljoen kunstwerken. Hermitage – The Power of Art gaat over de rijke geschiedenis van het gebouw maar ook die van de stad en de vele mensen die hier geleefd hebben te midden van kunst, literatuur, muziek en poëzie. De bekroonde Italiaanse acteur Toni Servillo (La Grande Bellezza) is de gids bij uitstek die de toeschouwer de kleurrijke pracht en praal van het wereldberoemde museum en de rijke geschiedenis van Sint-Petersburg laat zien.

Combineer deze film met een heerlijk ontbijt in ons Theaterrestaurant met diverse broodjes, beleg, fruit, sapjes en natuurlijk koffie en thee. .

di 23 / wo 24 nov | 20.30 uur

Eiffel

Eiffel toont het illustere verhaal van de Eiffeltoren.

Na het succesvol afronden van de bouw van het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van Parijs in 1889, maar Eiffel houdt zich liever bezig met het ontwerpen van de metro. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met een mysterieuze vrouw uit zijn verleden. De verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffeltoren te ontwerpen. Heel Frankrijk was ertegen, maar vandaag de dag is de Eiffeltoren hét symbool van Parijs.

Combineer op woensdag deze film met een heerlijk diner in ons Theaterrestaurant.

di 30 nov | 20.30 uur

James Bond: No Time to Die

In No Time To Die is James Bond niet langer actief als agent en geniet hij van een rustig leven in Jamaica.

Zijn rust is van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA om hulp komt vragen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te redden blijkt veel verraderlijker te zijn dan verwacht en leidt Bond op het spoor van een mysterieuze schurk, gewapend met een gevaarlijke nieuwe technologie. No Time To Die is ook te zien op woensdag 1 en vrijdag 3 december.

Theaterrestaurant

Geniet van een heerlijk diner

In ons Theaterrestaurant begin je de avond ontspannen en smakelijk met culinaire hoogstandjes van onze eigen chef-kok. Aan de basis staan pure ingrediënten, duurzaam en altijd dagvers.