Vooruitblik: theater in april

di 9 april | 20.00 uur


Een eeuw liefde, gezelschap en vertier in Jakop Ahlboms 'Le Bal'

Jakop Ahlbom laat zich inspireren door Ettore Scola’s film ‘Le Bal’ uit 1983 en zet zijn herkenbare mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.


In Le Bal zie je een danslokaal waar mensen komen en gaan, op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en verandert mee met de tijd. Reis mee van 1918 tot 2018.

do 4 april | 20.00 uur


Een wereld vol levenskracht komt los als je het onvoorspelbare omhelst

Theater Rotterdam brengt drie theatericonen samen. Regisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw tegenover elkaar in de eerste Nederlandse bewerking van Heisenberg.


Een knetterend liefdesspel van gerenommeerd toneelschrijver Simon Stephens, dat eerder al met groot succes in New York, Londen en Duitsland werd opgevoerd.

wo 24 april | 14.30 uur | 6-12 jaar


'Eendje': een spannende en muzikale roadtrip

Journaliste Pia Putman (Kim van Zeben) interviewt in haar radioprogramma Dobber. Hij is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Hoewel? Dobber weet eigenlijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

di 16 april | 20.00 uur


Beleef Zuid-Afrika in Tiel

Het Cape Town Opera Chorus brengt een op Pasen geïnspireerd programma ten gehore: African Passion, met daarin delen van de Matthäus Passion verwerkt.


“De Zuid-Afrikaanse stem is uniek, rijk van kleur en kracht. Cape Town Opera geeft aan het publiek, zowel thuis als overzee, de mogelijkheid om dat prachtige Zuid-Afrikaanse geluid te ervaren. Wat een geschenk!” – Aartsbisschop Emeritus Desmond Tutu

za 20 april | 20.00 uur


Noem het maar liefde

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in Toneelgroep Maastrichts Noem het maar liefde, een gloednieuwe toneeltekst van Ilja Leonard Pfeijffer geïnspireerd op Arthur Schnitzlers Reigen (1900).


Een hilarische en ontroerende reis langs bedrog, eenzaamheid, verleiding, verlangen en intimiteit.

di 2 april | 20.00 uur


237 redenen om door te gaan

Het leven vieren dankzij de dood; dat doen Leopold Witte en Geert Lageveen op vrolijke én ontroerende wijze in de feelgood voorstelling 237 redenen om door te gaan.


Waar staan ze in het leven? Welke rol willen ze nog spelen? En hoe willen ze herinnerd worden? Terwijl ze plaatjes draaien van overleden helden en leeftijdgenoten, leggen Geert en Leopold elkaar het vuur na aan de schenen.

vr 26 april | 20.00 uur


Cabaretier Nabil Aoulad Ayadde toont zich van z'n kwetsbare kant

Geld. We kunnen niet meer zonder. Maar maakt geld ons gelukkig, gemeen, gemakzuchtig of gewoon gek?


Maak kennis met Nabil. Deze talentvolle en veelzijdige theatermaker komt in zijn tweede programma tot de kern. Met pianospel, stand-up, zang en typetjes vertelt hij een prachtig verhaal waarin zijn zwakte uiteindelijk zijn kracht is geworden.


"Het is anderhalf uur trillen van genot. Monopoly is een ongelooflijk rijk programma." (Theaterkrant)