Filmprogramma maart

And the Oscar goes to... 'Green Book' (o.a. Beste Film), 'The Favourite' (Beste Vrouwelijke Hoofdrol) en 'Bohemian Rhapsody' (o.a. Beste Mannelijke Hoofdrol). Je ziet deze Oscarwinnaars & meer in maart bij ons in het filmtheater.

di 5 mrt | 10.30 uur (filmochtend)
do 14 mrt | 20.00 uur (film & literatuur)

Un Amour Impossible

Frankrijk, jaren 50. Rachel werkt als typiste wanneer ze Philippe ontmoet. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, Chantal. Onder druk van zijn familie weigert Philippe echter beneden zijn stand te trouwen... Een meeslepend drama, gebaseerd op de roman van Christine Angot.


"Ongelooflijk ontroerend." (★★★★ Volkskrant)

"Duister en teder familiedrama." (★★★★★ The Guardian)

di 5 & wo 6 mrt | 20.30 uur

The Favourite

In het Engeland van de 18e eeuw strijden twee vrouwen op slinkse wijze om de gunsten van de wispelturige koningin Anna. Intussen voert Engeland oorlog met Frankrijk. 


De film bestaat uit een topcast met o.a. Olivia Colman, Emma Stone en Rachel Weisz. Olivia Colman won voor haar rol in The Favourite een Oscar voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol.


"Alles in deze film klopt" (★★★★★ VPRO Cinema)

vr 8 mrt | 20.30 uur

Bohemian Rhapsody (uitverkocht)

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, de muziek van de band en de uitzonderlijke zanger Freddie Mercury.


De film won maar liefst vier Oscars: Beste Mannelijke Hoofdrol (Rami Malek), Beste Montage, Beste Geluid en Beste Geluidsmontage.

di 12 & wo 13 mrt | 20.30 uur

Werk Ohne Autor

Nieuwe film van de maker van de Oscar-winnende film Das Leben der Anderen, deels geïnspireerd op het leven en het werk van de Duitse kunstenaar Gerhard Richter. 


"Episch drama, soepel en indringend verteld" (★★★★ VPRO Cinema)

"Een fraai geschilderd historisch epos op een zeer weids canvas" (★★★★ NRC)

di 19 & wo 20 mrt | 20.30 uur

Green Book

Green Book is een hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de vriendschap tussen concertpianist Don en zijn lijfwacht Tony, die in 1962 verschillende 'blanke' staten doorkruisen voor Dons tournee.


De film won drie Oscars: voor Beste Film, Beste Scenario en Beste Mannelijke Bijrol (Mahershala Ali).


"Feelgoodfilm in de beste Hollywoodtraditie"(★★★★★ VPRO Cinema)

di 26 & wo 27 mrt | 20.30 uur

Capharnaüm

Een indringend portret over ouderschap en overleven in de armste wijken van Libanon, verteld door de ogen van een kind. Winnaar van de Juryprijs op het filmfestival van Cannes.


"Een knap geschreven en bijzonder sterk uitgevoerd drama." (★★★★ de Volkskrant)

zo 31 mrt | 10.00 uur

Kikker & Vriendjes - Verliefd

Kikker voelt zich een beetje raar. Hij heeft het dan weer warm en dan weer koud. En zijn hartje klopt heel snel: van boinkerdeboink, boinkerdeboink. Volgens Haas is Kikker verliefd. Maar op wie dan?


Na de film staat er een glaasje ranja klaar en kunnen de kinderen iets leuks knutselen. 

zo 31 mrt | 11.00 uur (ontbijtfilm)

At Eternity's Gate

Regisseur Julian Schnabel (bekend van de prachtige film The Diving Bell and the Butterfly) toont met zijn nieuwe film een impressionistische kijk op de Arles periode van Vincent van Gogh. Willem Dafoe kruipt in de huid van Van Gogh.


"Dafoe maakt een onuitwisbare indruk"(★★★★ VPRO Cinema)

FILM EN... heerlijk eten!

In de Agnietenhof kun je naast film ook genieten van de extra's die het restaurant te bieden heeft.


Filmhap

Op dinsdag- en woensdagavond serveren wij naast het à la carte-menu ook een speciale Filmhap voor € 10,00. Een wisselende maaltijd, maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten. Je kunt de Filmhap tot 19.30 uur bestellen. Wij zorgen ervoor dat je om 20.30 uur in de zaal zit.


Reservere
n

Dat kan tegelijkertijd met je kaarten voor de film. Heb je al kaartjes? Dan kun je alsnog online reserveren, bellen naar de kassa op 0344 673 500 of op de dag zelf na 16.00 uur op 0344 673 575.