Vooruitblik: theater in februari

di 5 feb | 20.00 uur


Moderne circuskunst met traditionele Marokkaanse elementen

Slechts één keer in Nederland te zien: Halka door het Marokkaanse Groupe Acrobatique de Tanger.


In Halka laten twaalf acrobaten, zangers en muzikanten traditionele elementen met moderne circuskunst versmelten. Ze keren terug naar het strand, waar mensen komen om te spelen, flirten en ontspannen.


"Het is onvoorstelbaar met hoeveel energie, precisie, enthousiasme en concentratie deze mannen en vrouwen deze mooi gedoseerde voorstelling neerzetten.” (Theaterkrant ★★★★)

vr 8 feb | 20.00 uur


Optimisten hebben de hele wereld

In Optimisten hebben de hele wereld vertelt oud Amerika-correspondent Charles Groenhuijsen zijn verhaal over optimisme.


Er zijn veel redenen om optimistisch naar de toekomst te kijken en we staan aan de top met zorg, onderwijs en gelijkheid. Maar waarom zijn we dan niet wat vaker trots op Nederland?


Met zijn gitaar, muziek en verhaal zet hij je aan het denken. Want optimisten bereiken meer dan pessimisten. Toch?

wo 13 feb | 20.00 uur


Persoonlijk concert door Frank Boeijen

Zijn onmiskenbare stem, de liedjes uit het hart, zijn band die past als een warme jas: Frank Boeijen raakt je keer op keer met zijn persoonlijke verhaal.


Op zijn album ‘Palermo’ brengt Boeijen in zeventien miniatuurtjes een hommage aan het leven en de liefde. Ook zijn nieuwe theaterconcert wordt een muzikaal eerbetoon aan die schoonheid.


Je reist van de jaren ’80 naar nu met hits als ‘Zeg me dat het niet zo is’, en ‘Koud in mijn hart’, maar ook nieuwgeboren liedjes passeren de revue.

vr 15 feb | 20.00 uur


Ronald Snijders is terug!

Ronald Snijders verbluft je in Groot Succes 2 opnieuw met taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels.


Voor zijn vorige voorstelling Welke Show, die hij ook speelde in de Agnietenhof, ontving Snijders een nominatie voor de Poelifinario, de belangrijkste cabaretprijs van Nederland.


“Een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes”, aldus de Volkskrant ★★★★ over Welke Show. Dat belooft wat voor Groot Succes 2!

zo 17 feb | 12.00 uur | Caeciliakapel


Op wereldreis langs componisten

Ensemble Lumaka richt zich de laatste jaren vooral op muziek uit de jaren twintig en neemt je mee op een wereldreis langs klassieke componisten.


Je gaat van een zondagochtendwandeling met Martinu naar een vogelparadijs met Mouquet. De Spaanse zon komt voorbij in Iberts Interludes en Granados Andaluza en je vervolgt de reis naar Oost-Europa met de Roemeense Dansen van Bartók. Laat je tot slot meevoeren door de exotische wereld van Goossens Suite voor fluit, viool en harp.

di 19 feb | 20.00 uur


Flitsend voetenwerk van internationale breakdancetoppers

The Ruggeds zijn op tour met hun hele hebben en houden. Kom een kijkje nemen in de keuken van The Ruggeds bij Between Us, terwijl ze je meenemen in hun belevingswereld. Met een mix van muziek, acrobatiek, humor en dans is een feestje gegarandeerd!


“Kept topping their energy.” (The New York Times over vorige voorstelling Adrenaline)

“Effortlessly entertaining.” (The Times over vorige voorstelling Adrenaline)