Filmprogramma januari

MidWinter Filmweekend

za 5 jan | 20.30 uur (uitverkocht)
zo 6 jan | 13.30 uur

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ook brengt de film Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl in beeld, wat bijna leidde tot een vroegtijdig einde van de band.


Er zijn alleen nog kaarten voor zondag 6 januari beschikbaar.

zo 6 jan | 10.00 uur

Buurman & Buurman Winterpret! (4+)

De winter kan superleuk zijn, maar voor de buurmannen zorgt het juist voor problemen. Het versieren van de kerstboom gaat niet zoals gepland, ook is het huis versieren moeilijker dan de buurmannen dachten. Als ze kerstkoekjes proberen te bakken, zetten ze per ongeluk het huis in vuur en vlam. Maar gelukkig is er ook tijd voor cadeautjes en daar zijn de buurmannen gek op.

di 8 jan | 10.30 uur (filmochtend)

Edie

Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit de 83-jarige Edie te vertrekken naar de beeldschone Schotse Hooglanden om haar jeugddroom na te jagen.

di 8 & wo 9 jan | 20.30 uur

Cold War

De prachtige film Cold War volgt het bitterzoete liefdesverhaal van dirigent Wiktor en zangeres Zula in het Polen ten tijde van de Koude Oorlog over een periode van vijftien jaar. "Een ontroerend verhaal vol passie" (The Guardian ★★★★★) 

di 15 & wo 16 jan | 20.30 uur

Kursk

In 2000 zinkt de Russische nucleaire onderzeeër Kursk na een explosie naar de bodem van de Barentszzee. Aan boord weten 23 matrozen zich in veiligheid te brengen en zet commandant Mikhail Averin alles op alles om hen te redden. Ondertussen stuiten zijn vrouw en de andere familieleden op een muur van politiek stilzwijgen.

do 17 jan | 20.00 uur (film & literatuur)

If Beale Street Could Talk

If Beale Street Could Talk speelt zich af in het begin van de jaren zeventig in Harlem, New York. Het vertelt een tijdloos en ontroerend liefdesverhaal over zowel de onverbrekelijke band van het koppel Tish en Fonny als de empowerment van een Afro-Amerikaanse familie.

zondag 13 januari

Documentaire Special

zo 13 jan | 11.00 uur

Buddy

Buddy vertelt het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars. Hulphond Kaiko helpt Erna bijvoorbeeld met uitkleden, omdat ze daar zelf niet de kracht voor heeft. En Utah is een onvoorwaardelijke vriend voor de autistische jongen Zeb. Ze wijst hem nooit af, zoals de kinderen in de buurt wel hebben gedaan.


Buddy is een ode aan de vechtlust van de hoofdpersonen en een liefdesportret van de diepe band tussen mens en hond.  

zo 13 jan | 14.00 uur

Jij bent mijn vriend

Het vervolg op de ontroerende documentaire De kinderen van Juf Kiet. Voor deze nieuwe documentaire keren de makers terug naar dezelfde school, maar dit keer staat de zesjarige Branche uit Macedonië centraal. Ze volgden hem vanaf zijn allereerste dag in de klas van Juf Kiet tot later in de klas van meester Wout. Een hartverwarmende film over de kracht van vriendschap.


De makers van de documentaire zijn na afloop aanwezig om vragen te beantwoorden en de totstandkoming van de film nader toe te lichten.

di 22 & wo 23 jan | 20.30 uur

Colette

De jonge Colette trouwt met de beroemde, maar berooide schrijver Henry Gauthier-Villars rond de eeuwwisseling in Parijs. Verveeld met haar nieuwe bestaan schrijft ze dagboeken vol met haar fantasieën die uiteindelijk onder Henry’s naam gepubliceerd worden. De sensuele verhalen zijn een hit, maar dan ontstaat strijd over het creatieve eigendom.

zo 27 jan | 11.00 uur

Liebe in den Gängen (ontbijtfilm)

In één van de gangen van de levensmiddelengroothandel ziet vakkenvuller Christian de mysterieuze Marion van de ‘afdeling zoetwaren’ en valt als een blok voor haar. Ze flirten bij de koffieautomaat, maar Marion is getrouwd. Dan komt ze op een dag ineens niet meer opdagen...

di 29 & wo 30 jan | 20.30 uur

Shoplifters

Winnaar van De Gouden Palm en beste film van Cannes 2018. Osamu en zijn familie hebben het niet breed waardoor er zo nu en dan iets uit winkels gepikt moet worden om te overleven. Op een koude dag vindt Osamu een jong meisje op straat en besluit haar, ondanks zijn armoede, te helpen. Wanneer een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt, komt de familie in de problemen.

FILM EN...

In de Agnietenhof kun je naast film ook genieten van de extra's die het restaurant te bieden heeft.


Filmhap

Op dinsdag- en woensdagavond serveren wij naast het à la carte-menu ook een speciale Filmhap voor € 10,00. Een wisselende maaltijd, maar altijd met pure ingrediënten en dagverse producten. Je kunt de Filmhap tot 19.30 uur bestellen. Wij zorgen ervoor dat je om 20.30 uur in de zaal zit.


Reserveren

Dat kan tegelijkertijd met je kaarten voor de film. Heb je al kaartjes? Dan kun je alsnog online reserveren, bellen naar de kassa op 0344 673 500 of op de dag zelf na 16.00 uur op 0344 673 575.