In februari is er weer veel te beleven in de Agnietenhof. Hieronder een greep uit het aanbod!


Zo lees je meer over het Peutertheaterfestival, moderne circuskunst met traditionele Marokkaanse elementen en de verschillende toneel- & muziekvoorstellingen die deze maand te zien zijn.

za 23 feb | 20.00 uur


Danny Vera
Pressure Makes Diamonds (laatste kaarten)

Op zondag 3 februari vindt de 18de editie van het Peutertheaterfestival plaats; een zondag vol met voorstellingen en activiteiten speciaal voor de allerkleinsten.

Kom kijken naar de geurige voorstelling Moes, ga lekker spelen in het kabouterbos, volg de breakdance- en hiphopworkshops van Tikkin Theo of ga aan de slag met een leuke kleurplaat.

Let bij reserveren goed op de aanvangstijden; sommige onderdelen overlappen of zijn gelijktijdig.

Ellen Smets – Broemmm! (2-6 jaar) | 10.00 & 11.30 uur | Rabozaal

Casier & Dies – MOES (2-5 jaar) | 09.30 & 11.00 uur | Grote Zaal

Tikkin Theo Breakdancer (2-4 jaar) | 09.30, 10.15 & 11.00 uur | Bovenfoyer

Kira Kool – Dikkie Dik en de taart (2-5 jaar) | 09.15, 10.15 (uitverkocht) & 11.15 uur | Waalfoyer

di 5 feb | 20.00 uur


Dé Oerol-hit van 2017 in de Agnietenhof: Halka

Halka door Groupe Acrobatique de Tanger was dé hit op Oerol 2017. In de voorstelling worden traditionele Marokkaanse elementen gecombineerd met moderne circuskunst, zoals dit gebeurt op het strand van Tanger.


Dit theaterseizoen komt het gezelschap terug naar Nederland met deze bijzondere voorstelling, die op dinsdag 5 februari exclusief in Schouwburg Agnietenhof te zien is.


Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Niacet.

za 16 feb | 20.00 uur


Nieuw toneelstuk met topcast: De Waarheid

De Waarheid trekt je mee in de liefde, lust en ontrouw van twee bevriende stellen. Het stuk is geschreven door Florian Zeller (van o.a. De Vader) en wordt gespeeld door een topcast bestaande uit Huub Stapel, Johanna ter Steege, Nanette Edens en Ruurt De Maesschalck.


Eerlijk en oprecht zijn tegen onze partner en beste vrienden is het belangrijkste wat er is, maar wat doen we als de lust en de passie nog net iets sterker zijn?

zo 10 feb | 14.30 uur


Sprankelende jeugdvoorstelling met klassieke muziek: 'Zus van Mozart'

Het is 1759 en Nannerl Mozart is acht jaar oud. Ze speelt briljant piano en viool, maar dan blijkt haar kleine broertje Wolfje nog net iets muzikaler te zijn. Samen reizen de wonderkinderen met hun vader door Europa en treden overal op. Ze zijn een onafscheidelijk duo tot Nannerl op een dag niet meer mee mag. Want een meisje hoort niet op te treden. En is haar broertje eigenlijk niet het enige echte wonderkind?

di 26 feb | 20.00 uur


Theater Utrecht speelt 'Caligula'

Regisseur Thibaud Delpeut brengt zijn interpretatie van de toneelklassieker Caligula van Albert Camus in een speciale grotezaalenscenering.


In het stuk draait keizer Caligula (een schitterende rol van Vincent van der Valk) de camera’s om en richt ze op de mensen die hem bekijken. Als een chirurg, met videocamera’s als instrument, verricht hij zijn ‘sectie op de ziel’.

wo 6 feb | 20.00 uur


Het is even geleden, maar toch: wie kent de tijdloze muziek van Simon & Garfunkel niet?


In dit concert zie je een prachtig eerbetoon aan het legendarische duo. Geniet van wereldhits als ‘Mrs. Robinson’, ‘Bridge Over Troubled Water’, ‘Homeward Bound’, ‘Scarborough Fair’, ‘The Boxer’ en ‘The Sound Of Silence’.

wo 13 feb | 20.00 uur


Persoonlijk concert door Frank Boeijen

Frank Boeijen weet keer op keer te raken met zijn onmiskenbare stem en liedjes uit het hart. In zijn nieuwe theaterconcert geeft hij een muzikaal eerbetoon aan het leven en de liefde.


Je reist van de jaren ’80 naar nu met hits als ‘Zeg me dat het niet zo is’, en ‘Koud in mijn hart’, maar ook nieuwgeboren liedjes passeren de revue.

vr 22 feb | 20.00 uur


Een wereld aan muziek bij Slagerij van Kampen

Slagerij van Kampen is terug in de Agnietenhof! Het gezelschap brengt in Toccata da Fuga een muzikale ode aan alle volken die onze planeet zo rijk maken met prachtige muziek. Je hoort de hele wereld samenkomen; soms groots en meeslepend, dan weer ragfijn en verstild. Lang leve de verscheidenheid!


Meld je aan voor een workshop

Zinder Educatie organiseert samen met Cultuurmij Oost een slagwerkworkshop rondom deze voorstelling i.s.m. Slagerij van Kampen. Deelname aan de workshop bedraagt € 15,00 per persoon. Reserveren voor de workshop kan tegelijk met het bestellen van kaarten of via de speciale reseveerpagina.

za 23 feb | 20.00 uur


Zonder zin kan het ook

Janneke de Bijl won in 2017 de jury- en publieksprijs op cabaretfestival Cameretten. Ze beschouwt het leven als onzinnig en ingewikkeld, maar heeft zo haar manieren gevonden om daarmee om te gaan. Niet dat ze werken, maar Janneke wil ze je desondanks niet onthouden.


In haar debuutvoorstelling Zonder zin kan het ook (try-out) is ze niet alleen streng voor zichzelf, maar ook voor de rest van de wereld.