di 18 & wo 19 dec | 20.00 uur

Expeditie Eiland

Scroll naar beneden voor meer info én een winactie voor vrijkaarten!


Bekijk hier de trailer (mobiel).

“Vermakelijke expeditie met onverwachte wending.”
(Theaterkrant)

Tropische, komische musical met een
vette knipoog naar Expeditie Robinson

Drie totaal verschillende gezinnen doen mee aan Expeditie Eiland: de volkse familie Ten Kate, de omhooggevallen Van Stirum-Vinkesteijns en de ingedutte Kuipertjes. Ze leggen hun lot in handen van presentator Ruud en strijden voor de grote hoofdprijs: het eiland en een geldbedrag van één miljoen euro! In een wirwar van beproevingen komen de kandidaten echter in steeds vreemdere situaties terecht...

Ferry Doedens & Lone van Roosendaal in Expeditie Eiland:
"We nemen onze eigen ervaringen mee."

Heerlijk vindt Lone van Roosendaal het om iedere dag van theater naar theater te reizen. Binnenkort is ze, naast Ferry Doedens, Jelka van Houten, John Buijsman en vele anderen, te zien in de musical 'Expeditie Eiland'. Voor de twee acteurs wordt dit een confrontatie met het verleden, want zij hebben meegedaan aan het televisieprogramma Expeditie Robinson. "Onze ervaringen zijn in het script verwerkt…"


In de musical 'Expeditie Eiland', geproduceerd door Rick Engelkes Producties, doen drie compleet verschillende gezinnen mee aan het realityprogramma Expeditie Eiland. Met als hoofdprijs het eiland en een miljoen euro. Producent Rick Engelkes: "De grote vraag van deze musical is natuurlijk: hoe ver ben je als kandidaat bereid te gaan voor die grote hoofdprijs? Dat is natuurlijk een vette knipoog naar populaire realityprogramma’s als Expeditie Robinson, Temptation Island en Helemaal het Einde".


"Het is een spannende, maar ook komische musical," zegt hoofdrolspeelster Lone van Roosendaal, bekend van haar rollen in musicals als Mamma Mia, The Bridges of Madison County en series als Voetbalvrouwen en Verliefd op Ibiza. "Ik speel Petra ten Kate, een volkse vrouw uit Rotterdam. Zij wil graag meedoen aan dit experiment omdat ze het gewoon leuk vindt, maar haar man heeft een dubbele agenda en onze zoon helemaal geen zin om mee te gaan. En dan is er nog het sjieke artsengezin en een ingedutte familie. Met zijn allen strijden ze om het eiland en het wordt hilarisch om te zien."


Lone is blij met haar personage. "Toen Rick Engelkes mij vroeg, zei hij dat er twee beschikbare vrouwenrollen voor me waren. Die van de sjieke artsenvrouw of deze volkse Rotterdamse. Ik zei dat ik die artsenvrouw ook kon spelen, maar dat ik het interessanter vond om de rol Petra ten Kate te krijgen. Gelukkig heeft hij naar me geluisterd." Lone weet hoe het is om op een onbewoond eiland te zitten en te spelen voor een hoofdprijs. In 2014 heeft zij meegedaan aan Expeditie Robinson. Na vier afleveringen moest ze het programma verlaten. "Ik was gewoon te braaf voor het programma. Ik hield me aan alle regeltjes. Dat is voor een programmamaker niet leuk." In totaal heeft ze een week op het eiland gezeten. Die ervaring neemt ze nu mee. "Ik heb verschillende tips aan de scriptschrijvers gegeven. Als je op een eiland zit en er geen eten is, krijg je ontzettende honger. Dat wordt een enorme drijfveer in het nemen van belangrijke beslissingen en je gaat je grenzen overschrijden. Want zodra je honger hebt, gaat je geweten omlaag. Ferry (Doedens, -red), met wie ik ook in Expeditie Robinson zat, heeft de finale gehaald. Hij weet dus als geen ander wat een hongergevoel met je doet. Het was dus op tv spannend, maar in het theater wordt het net zo spannend om te kijken wat er bij die families gebeurt."


Ferry Doedens vindt de rol van Fred Kuipers heerlijk om te spelen. "Hij is een typetje dat er alles aan wil doen om op televisie te komen. Dus zodra hij een camera ziet, maakt hij zich druk welke kant van zijn gezicht de goede kant is. Maar of hij daar de hoofdprijs mee kan winnen?" Voor Ferry staan zijn dagen nu alleen in het teken van werk. "Overdag heb ik opnames van GTST en ’s middags ren ik naar de bus om met de cast naar het theater te rijden," zegt hij. "Dat is pittig, maar het is zo’n te gekke musical dat ik het er graag voor over heb." Lone vindt het heerlijk om iedere dag in de bus naar de verschillende theaters te rijden. "Wanneer je met een productie in een vast theater staat, voelt het als een kantoorbaan," zegt ze. "Ik houd ervan om steeds weer in een ander theater te staan. Je maakt eens een praatje met de theaterdirecteur en het is leuk dat je als groep veel tijd samen doorbrengt. En dan bezorgen we de mensen ook nog eens een leuke avond!"

WIN:

Kaarten voor Expeditie Eiland!

Wil jij je op woensdag 19 december laten meevoeren naar tropische sferen door John Buijsman, Ferry Doedens of Jelka van Houten? Dat kan! Wij verloten twee vrijkaarten aan onze Agnietenhof Magazine lezers.


Hoe doe je mee?

Laat ons vóór 10 december weten wat jouw leukste/mooiste vakantie was en waarom. De winnaar ontvangt op 10 december persoonlijk bericht.