Deze feestmaand staat Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof bol van de muziek. Van loepzuivere engelenzang door het internationale topkoor Anúna tot een muzikale ode aan Franse chansonniers en Duitse topentertainers door Ellen ten Damme. En van een Christmas under African Skies met The African Mamas tot een komische avond met shownummers in Charley met Jon van Eerd.

za 8 dec | 20.00 uur


De top 2000 van Tania Kross

Tijdens Tania's deelname aan Beste Zangers ontdekte het grote publiek wat Tania Kross al lang wist: klassiek en pop kunnen prima samen op een podium. In Kross' 2000 neemt ze ons mee door 850 jaar muziekgeschiedenis. Barok, klassiek, romantiek, opera, jazz, blues, soul, heavy metal, funk, hiphop: het komt allemaal voorbij in haar eigen hitlijst.

zo 9 dec | 14.30 uur

Dansen, zingen en springen met Jelle Amersfoort & Band

Een écht kerstpopconcert voor kinderen van alle leeftijden (én ouders, opa's en oma's) met stoere gitaarsolo’s, vette lichtshows en een hoog meezinggehalte. Een energiek, aanstekelijk muziekfeest met heel veel kleine én grote meezingers, -dansers en -springers. Naast de leukste en gezelligste kerstliedjes hoor je ook liedjes als ‘Tante in Marokko’ of ‘Hokie Pokie’ voorbij komen.

TIP: ook leuk in december is de voorstelling De jokkebrokker (6-10 jr) over hoe de waarheid werkt. Lees meer >>

do 13 dec | 20.00 uur


Kerstmis met internationaal topkoor Anúna

Het internationale topkoor Anúna - met o.a. de Nederlandse Sara (22) - geeft op donderdag 13 december een betoverend kerstconcert in de Agnietenhof, met loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve gregoriaanse liederen.

za 22 dec | 20.00 uur

Van PARIS-BERLIN met Ellen ten Damme

Na drie succesvolle Cirque Stiletto voorstellingen in 2010 en een retourtje Parijs-Berlijn is Ellen ten Damme terug in de Agnietenhof. Samen met haar achtkoppige band The Magpies geeft ze een muzikale ode aan chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw, zoals Edith Piaf, Bertolt Brecht, Kurt Weill, Yves Montand, Brigitte Bardot en Marlene Dietrich.

vr 28 dec | 20.00 uur


Kleurrijk en hartverwarmend Afrikaans kerstfeest

In de koude en donkere dagen van december vullen The African Mamas de Agnietenhof met kleur en warmte met een bijzondere kerstspecial: Christmas under African skies. Met prachtige Afrikaanse traditionals, ontroerende a-capellaliederen, swingende gospel en wereldwijd bekende kerstklassiekers.


Vrijdag 23 november vond de allereerste try-out van 'Charley' plaats. Wij namen alvast een kijkje en we kunnen je vertellen: 'Charley' zorgt gegarandeerd voor een avond heerlijk lachen! Met pakkende showliedjes en een prachtig decor is deze muzikale komedie van Jon van Eerd het perfecte begin van het nieuwe jaar.


wo 2 & do 3 jan | 20.00 uur

Dolkomische, muzikale show Jon van Eerd: Charley

Jon van Eerd is terug! Ditmaal met een muzikale komedie, waarin hij dwaze verwikkelingen en gierende dialogen combineert met shownummers. Je verlaat het theater schaterend en de liedjes zing je nog lang in je hoofd mee.