Theatertips

Naast klassieke concerten en opera’s bieden we nog veel meer voorstellingen in andere genres. We zetten een aantal theatertips op een rij.

De Grote Harry Bannink Podcast

door Frank Groothof, Gijs Groenteman en Dick van der Stoep


vr 18 jan | 20.00 uur

Zanger Frank Groothof neemt je mee langs het oeuvre van Harry Bannink, een van Nederlands grootste componisten. De hits die hij maakte met Annie M.G. Schmidt worden moeiteloos meegezongen, maar onder het topje van de ijsberg zitten nog duizenden liedjes. Geniet van een avond vol verhalen en nummers uit de Nederlandse liedkunst.

Conny Janssen Danst BROOS


do 24 jan | 20.00 uur

Deze sprankelende dansvoorstelling gaat over ouderdom, jeugd, de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in de tijd. Naast een ensemble van dertien dansers werkt Conny Janssen samen met componist en multi-instrumentalist Maartje Teussink, die met speciaal voor BROOS gecomponeerd werk live te horen is.

Theater Utrecht - Caligula


di 26 feb | 20.00 uur

Regisseur Thibaud Delpeut brengt zijn gelauwerde interpretatie van de toneelklassieker Caligula van Albert Camus in een speciale grotezaalenscenering. Als zijn zus en geliefde is gestorven, ontsteekt er een storm in het hoofd van de jonge, onervaren keizer Caligula, een schitterende rol van Vincent van der Valk. Wordt hij steeds krankzinniger? Of staat hier een angstaanjagend eerlijk heerser, die zijn onderdanen onderwerpt aan een gruwelijk experiment? In deze enscenering draait Caligula de camera’s om en richt ze op de mensen die hem aldoor bekijken.

Charles Groenhuijsen


vr 8 feb | 20.00 uur

Er zijn veel redenen om optimistisch naar de toekomst te kijken. We zijn veiliger, gezonder, rijker en beter opgeleid dan vroeger. Maar waarom zijn we dan niet wat vaker trots op Nederland? Charles Groenhuijsen vertelt in deze voorstelling zijn verhaal over optimisme. Met zijn gitaar, muziek en verhaal zet hij je aan het denken. Want optimisten bereiken meer dan pessimisten. Toch?