Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof bestaat 50 jaar! En daarom blikken we graag samen terug op een aantal bijzondere momenten in de afgelopen decennia. Natuurlijk vieren we het jubileum ook gedurende het seizoen met allerlei jubileumactiviteiten. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.


Tip: kantel je mobiele telefoon voor de beste ervaring.

1883 - 1945

Sint Agnietenkapel & Het Spaarbankgebouw

Het allereerste theater van Tiel was gevestigd in de Sint Agnietenkapel. In 1883 werd dit gebouw op last van de brandweer gesloten.

In 1887 werd op de hoek van de Kerkstraat en de Sint Agnietenstraat het Spaarbankgebouw geopend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de schouwburg in 1945 totaal verwoest.

1968

Bouw Agnietenhof

Op dezelfde plek als het oude Spaarbankgebouw herrijst nu een gloednieuw theater: de Agnietenhof.

Aanbouw toneeltoren

Het programmaboekje van de officiële opening van de Agnietenhof

1969

Op 5 september 1969 wordt Schouwburg Agnietenhof officieel geopend door de Commissaris van de Koningin Dhr. Bloemers.

1977

Onthulling borstbeeld van Tielse actrice Mary Dresselhuys.

1987

Modeshow van de Tielse modeontwerper Frank Govers.

1989

Finale van de voorstelling het Danslokaal, met o.a. de Tielse componist John van Buren en The Dream.

2001

In 2001 werd de Agnietenhof uitgebreid met een Kleine Zaal.

2014

De grote verbouwing van de Agnietenhof met onder meer een gloednieuw Theaterrestaurant, nieuwe foyers en een complete renovatie van de Grote Zaal.

Van geel naar rood

Tijdens de verbouwing in 2014 werd er ook afscheid genomen van de welbekende gele stoelen.

2019

Foto: Emanuele Scorcelletti

Onze medewerkers in de spotlights. Zonder hen geen 50 jaar Agnietenhof!

AGNIETENHOF VIERT FEEST

20 t/m 29 december 2019

De Nacht van Flipje

Om het 50-jarig jubileum te vieren produceerden wij samen met Homemade Productions de familiemusical ‘De Nacht van Flipje’. Naast bekende acteurs Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar en Theun Plantinga schitterden ook tientallen amateurs uit Tiel en de regio in de voorstelling.

Op vrijdag 20 december 2019 vond de feestelijke première van de Nacht van Flipje plaats in de Agnietenhof. In totaal hebben de cast en het ensemble de musical zes keer opgevoerd.

De Agniet

Het 50-jarig jubileum van Schouwburg Agnietenhof wordt gedurende het hele seizoen gevierd. Niet alleen met parels van voorstellingen, maar ook rondom de voorstellingen en films. Het theater schenkt dit seizoen in samenwerking met Tielse Brouwerij Bruusk de Agniet: een heerlijk hemels speciaalbiertje.

Bij de meeste voorstellingen in de Agnietenhof is het pauzedrankje inbegrepen bij de prijs. Bij de voorstellingen inclusief pauzedrankje is ook de Agniet verkrijgbaar tegen bijbetaling van € 1,-.

Foto: Jan Bouwhuis

Jubileumboek

Dit seizoen bestaat Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof 50 jaar en dat wordt het hele seizoen gevierd! Medio januari komt er een uniek jubileumboek uit met natuurlijk de geschiedenis van de Agnietenhof, maar ook een kijkje voor én achter de schermen, interviews met artiesten en voor de kleintjes een mooi voorleesverhaal van onze eigen familiemusical De Nacht van Flipje.


Het jubileumboek is exclusief verkrijgbaar bij de kassa van de Agnietenhof in Tiel. Speciale jubileumprijs: € 10,00 (normale prijs € 12,50). Vrienden van de Agnietenhof ontvangen op vertoon van de in december ontvangen ansichtkaart één exemplaar gratis.

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof heeft zijn uiterste best gedaan om de auteursrechten te regelen van alle in dit digitale magazine gebruikte informatie, zoals teksten en afbeeldingen, en heeft toestemming gevraagd voor gebruik van dit materiaal in dit digitale magazine. Eenieder die zich niettemin eigenaar weet van dergelijk materiaal in dit digitale magazine zonder dat direct of indirect met hem of haar afspraken zijn gemaakt, verzoeken wij contact op te nemen met Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof.