Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof bestaat 50 jaar! En daarom blikken we graag samen terug op een aantal bijzondere momenten in de afgelopen decennia. Natuurlijk vieren we het jubileum ook gedurende het seizoen met allerlei jubileumactiviteiten. Houd onze website en social media in de gaten voor meer informatie.


Tip: kantel je mobiele telefoon voor de beste ervaring.

1883 - 1945

Sint Agnietenkapel & Het Spaarbankgebouw

Het allereerste theater van Tiel was gevestigd in de Sint Agnietenkapel. In 1883 werd dit gebouw op last van de brandweer gesloten.

In 1887 werd op de hoek van de Kerkstraat en de Sint Agnietenstraat het Spaarbankgebouw geopend. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de schouwburg in 1945 totaal verwoest.

1968

Bouw Agnietenhof

Op dezelfde plek als het oude Spaarbankgebouw herrijst nu een gloednieuw theater: de Agnietenhof.

Aanbouw toneeltoren

Het programmaboekje van de officiële opening van de Agnietenhof

1969

Op 5 september 1969 wordt Schouwburg Agnietenhof officieel geopend door de Commissaris van de Koningin Dhr. Bloemers.

1977

Onthulling borstbeeld van Tielse actrice Mary Dresselhuys.

1987

Modeshow van de Tielse modeontwerper Frank Govers.

1989

Finale van de voorstelling het Danslokaal, met o.a. de Tielse componist John van Buren en The Dream.

2001

In 2001 werd de Agnietenhof uitgebreid met een Kleine Zaal.

2014

De grote verbouwing van de Agnietenhof met onder meer een gloednieuw Theaterrestaurant, nieuwe foyers en een complete renovatie van de Grote Zaal.

Van geel naar rood

Tijdens de verbouwing in 2014 werd er ook afscheid genomen van de welbekende gele stoelen.

2019

Foto: Emanuele Scorcelletti

Onze medewerkers in de spotlights. Zonder hen geen 50 jaar Agnietenhof!

AGNIETENHOF VIERT FEEST

20 t/m 29 december

De Nacht van Flipje

Om het 50-jarig jubileum te vieren produceren wij samen met Homemade Productions de familiemusical ‘De Nacht van Flipje’. Naast bekende acteurs Alfred van den Heuvel, Alexandra Alphenaar en Theun Plantinga schitteren tientallen amateurs uit Tiel en de regio.

In het kort...

Flip en zijn vader Anton, die bessensap maakt, gaan de strijd aan met de aanstormende politica Erica Grommer die korte metten wil maken met al het groen in de omgeving. Ze krijgen daarbij hulp uit onverwachte hoek… De Nacht van Flipje is van vrijdag 20 t/m zondag 29 december te zien in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof.

WINACTIE
Agnietenhof presenteert: de Agniet!

Het 50-jarig jubileum van Schouwburg Agnietenhof wordt gedurende het hele seizoen gevierd. Niet alleen met parels van voorstellingen, maar ook rondom de voorstellingen en films. Het theater schenkt dit seizoen in samenwerking met Tielse Brouwerij Bruusk de Agniet: een heerlijk hemels speciaalbiertje.

Al sinds 1969 verwelkomt de Agnietenhof zijn gasten en de afgelopen vijf jaar maken bezoekers hun avond compleet met een heerlijk diner in het Theaterrestaurant. Vanaf nu is ook de Agniet toegevoegd aan het assortiment en exclusief verkrijgbaar bij de Tielse schouwburg.


Bij de meeste voorstellingen in de Agnietenhof is het pauzedrankje inbegrepen bij de prijs. Bij de voorstellingen inclusief pauzedrankje is ook de Agniet verkrijgbaar tegen bijbetaling van € 1,-.

Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof heeft zijn uiterste best gedaan om de auteursrechten te regelen van alle in dit digitale magazine gebruikte informatie, zoals teksten en afbeeldingen, en heeft toestemming gevraagd voor gebruik van dit materiaal in dit digitale magazine. Eenieder die zich niettemin eigenaar weet van dergelijk materiaal in dit digitale magazine zonder dat direct of indirect met hem of haar afspraken zijn gemaakt, verzoeken wij contact op te nemen met Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof.